Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Flash - vlastnou vinou navždy zmenil svojich blízkych!

29.11.2016 11:40
debata
The Flash - budúcnosť sa chce stať, niet pred...
The Flash - budúcnosť sa chce stať, niet pred ňou úniku The Flash - budúcnosť sa chce stať, niet pred ňou úniku

Nepremeškajte najväčšie prepojenie seriálov o superhrdinoch v histórii!

Superhrdinovia zachraňujú náš svet pred mimozemšťanmi! Televízia The CW po mesiacoch avizovania a príprav od pondelka prezentuje na svojich obrazovkách najväčšie prepojenie svojich seriálov o superhrdinoch v televíznej histórií. Tento týždeň sa začal príbeh o invázii v 8.epizóde Supergirl, dnes večer v 8.epizóde The Flasha, zajtra v 8.epizóde a zároveň v jubilejnej stej epizóde Arrowa a vo štvrtok sa celý príbeh skončí v 7.epizóde Legends of Tomorrow. Všetky tieto epizódy majú rovnaký názov Invasion! Okrem Supergirl, tam tvorcovia epizódu pomenovali Medusa, keďže do crossoveru sa zapojí len Kara.

The Flash začiatkom októbra vstúpil do tretieho roku vysielania ako najsledovanejší seriál stanice, udržal si tak status tretí rok za sebou, aj keď nutno dodať, že táto sezóna je o malý kúsok menej sledovaná ako predchádzajúca, ktorá v drvivej väčšine prekročila hranicu troch miliónov divákov a rating sa pohyboval až na hranici 1.4. Epizódam najnovšej série sa podarilo túto hranicu prekonať len dvakrát, a to počas samotnej premiéry novej série, ktorá dosiahla 3.13 milióna divákov s ratingom 1.2 a jedna z novembrových epizód so ziskom troch miliónov divákov a ratingom 1.2. Ostatné sa ocitli pod touto hranicou s ratingom 1.0, zatiaľ teda priemerná sledovanosť novej série je nižšia.

Po májovom finále 2.série, ktoré predznamenalo veľké zmeny príbehu novej série, sa diváci dočkali v tretej sérii azda najzaujímavejšej zápletky doteraz. Barry vytvoril Flashpoint, alternatívnu časovú líniu, tým, že zabránil vražde milovanej matky a tým získal dokonalý život, po ktorom vždy túžil, aj za cenu toho, že jeho rozhodnutie ovplyvní celé jeho okolie. Získal teda idylický život, no ostatné súvislosti boli diametrálne odlišné, Cisco bol najbohatším obyvateľom Central City a užíval si svoje bohatstvo a sebavedomie plnými dúškami, Caitlin bola nevýraznou detskou lekárkou, Iris Barryho ani nepoznala a Joe nepatril medzi Barryho fanúšikov. Reverse Flasha držal Barry v zajatí, aby nemohol opraviť časovú líniu. Jeho šťastie však netrvalo dlho, jeho pôvodné spomienky začali byť nahradzované novými a tak sa musel vrátiť tam, kde pôvodne žil. Lenže dopady Flashopointu ho negatívne dobehli aj v takmer zhodnej realite, v ktorej žili postavy predtým. Cisco prišiel o svojho brata, z čoho sa nevie psychicky spamätať, na polícii má nového kolegu Juliana Alberta, ktorý nie je Barryho fanúšikom, najzaujímavejšou zmenou je to, že Caitlin má mrazivé schopnosti a postupne sa mení na Killer Frost. Bojuje s nenávisťou voči matke, ktorá je uznávanou vedkyňou a nedokázala jej pomôcť. Bojuje proti výčitkam voči Barrymu, kvôli ktorému má tieto schopnosti, ktoré ju môžu zmeniť na monštrum. Čím viac bude svoje schopnosti používať, tým rýchlejšie a nezvratne sa bude meniť na svoje ľadové alter ego. Vo Flashpoitne Barry bojoval proti Dr. Alchemymu, Wally tam bol tiež „rýchlik“ Kid Flash a nakoniec sa ním stal aj v našej realite. Problémom je, že Alchemy prišiel aj do našej reality a začal meniť ľudí, tak ako to bolo vo Flashpointe. Všetci slúžia bohovi rýchlosti Savitarovi, ktorý je taký rýchly, že vidno len záblesk. A je najmocnejším nepriateľom, ktorý sa mohol objaviť. Nikto však netuší, že Dr. Alchemy je Flashovi tak blízko a stretáva sa s ním každý deň. Je ním Julian Albert, kolega, ktorý sa snaží Barryho neustále profesionálne potopiť. Flash tím získal aj nového Harrisona Wellsa, ten zo Zeme 2 síce sa vrátil do aktuálnej série spolu so svojou dcérou Jesse, potreboval len krátkodobú pomoc. Jesse získala schopnosti a rovnako ako Barry je najrýchlejšou ženou na Zemi 2. Svoje schopnosti nevedela ovládať a pomôcť jej mohli jej priatelia z našej reality. Po odchode Wellsa si v alternatívnych realitách našli “nového” Wellsa, ktorý je opäť diametrálne odlišnou osobnosťou. HR ako si necháva hovoriť na prvý pohľad nie je géniom ako jeho predchádzajúce alteregá a sleduje iba svoj cieľ, napísať úspešnú knihu, aby bol konečne hviezdou. V rozhodujúcich situáciach je pomocou, ktorú tím potrebuje.

Tvorcovia si pripravili obrovský príbeh o ikonických nepriateľoch Dominators, ktorí v komiksoch patrili medzi tých najhorších nepriateľov. Mimozemšťania si vybrali Zem ako svoj nový cieľ. Špecifikom týchto epizód bude fakt, že štandardný dej všetkých seriálov pôjde výrazne do úzadia a v každej epizóde budú iba malé náznaky jednotlivých zápletiek. Do popredia pôjde iba jednorázový dej o invázií, aby si veľký crossover mohli pozrieť aj diváci, ktorí nesledovali tieto seriály, respektíve sledujú iba niektorý z nich. Prvým problémom účasti Supergirl na príbehu tvorcovia vyriešili veľmi rýchlo. Kľúčom je Flash, ktorý dokáže cestovať medzi alternatívnymi realitami a príbeh Supergirl sa odohráva na Zemi 3. Minuloročný crossover medzi týmito dvoma seriálmi pomohol aj k tomuto a Barry si uvedomi, že proti invázii bude Kara skvelou pomocou. Medzitým v 8.epizóde 2.série Supergirl s názvom Medusa panuje sviatočná nálada, všetci sa chystajú osláviť Deň Vďakyvzdania. V utorok v 8.epizóde 3.série The Flasha sa naplno rozbehne príbeh invázie. Central City sa ocitne pod útokom mimozemšťanov a Barry bude nútený požiadať svojich superhrdinských priateľov o pomoc. Priviedol už zo Zeme 3 Supergirl, bleskovo musí požiadať Arrow tím, ktorý vie sa následne vie skontaktovať s Legendami a spolu majú aspoň nádej, že odvrátia útok. Umelo vytvorený Flashpoint, ktorého následky drvia Barryho svedomie sa zapojí aj spoločného útoku a prevalia sa skutočnosti, ktoré naštrbia dôveru medzi jednotlivými hrdinami, čo len podporí útok. Do súboja sa bude chcieť zapojiť aj Wally, ktorý nedávno získal schopnosti, Iris ho bude brzdiť, je presvedčená, že by bol len príťažou. Streda pokračovala v príbehu 8.epizódou 5.série Arrowa, ktorá je zároveň jubilejnou stou epizódou celého seriálu. Pri tejto príležitosti, ako už býva zvykom, si tvorcovia pripravili špeciálnu epizódu, ktorá bude plná zvratov, ale aj návratov starých postáv. K tomu ešte prispeje aj veľký súboj. Epizóda bude akousi alternatívnou realitou, keď sa Oliver prebudí do úplne iného sveta, v ktorom žije. Do sveta, v ktorom nikdy nebol hrdinom. Do sveta, v ktorom nikdy nebol na ostrove. Jeho rodičia sú nažive, takisto aj Laurel, s ktorou je zasnúbený a čaká ich rozprávková svadba. Žije svoj rozprávkový život. Všetko je dokonalé, až nato, že postupne si Oliver uvedomí, že to nemôže byť pravda. Všetko je súčasťou invázie a jemu manipulujú s mysľou a všetci sa ho snažia zachrániť. Bude musieť však dospieť k názoru, že chce tento dokonalý život opustiť. Veľký príbeh zavŕší dnes večer 7.epizóda 2.série Legends of Tomorrow, v ktorej poslednou nádejou na porazenie Dominators je Dr. Stein, všetko sa však komplikuje časovou anomáliou v roku 1987, ktorú Legendy musia napraviť. Lenže sa musia rozhodnúť, či budú zachraňovať súčasnosť alebo minulosť. Dominators si veľmi rýchlo podrobili našu planétu. Podarí sa v poslednej minúte zastaviť?

debata chyba
Viac na túto tému: #The Flash