Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Arrow - bude dokonalý svet novou realitou?

30.11.2016 12:10
debata
Arrow - pád anti/hrdinu bol nezvratný
Arrow - pád anti/hrdinu bol nezvratný Arrow - pád anti/hrdinu bol nezvratný

Nepremeškajte najväčšie prepojenie seriálov o superhrdinoch v histórii!

Superhrdinovia zachraňujú náš svet pred mimozemšťanmi! Televízia The CW po mesiacoch avizovania a príprav od pondelka prezentuje na svojich obrazovkách najväčšie prepojenie svojich seriálov o superhrdinoch v televíznej histórií. Tento týždeň sa začal príbeh o invázii v 8.epizóde Supergirl, v utorok nasledoval v 8.epizóde The Flasha, dnes večer v 8.epizóde a zároveň v jubilejnej stej epizóde Arrowa a zajtra večer sa celý príbeh skončí v 7.epizóde Legends of Tomorrow. Všetky tieto epizódy majú rovnaký názov Invasion! Okrem Supergirl, tam tvorcovia epizódu pomenovali Medusa, keďže do crossoveru sa zapojí len Kara.

Arrow začiatkom októbra vstúpil do piateho roku vysielania a už teraz možno povedať, že do najslabšieho. Už premiéra novej série nedosiahla hranicu dvoch miliónov divákov, ktorú počas predchádzajúcich rokov bez problémov prekračoval. V priemere si nové epizódy počas tejto jesene pustilo 1.8 milióna divákov s ratingom 0.7 a tesne sa drží v ľahkom staničnom nadpriemere, no je zrejmé, že najlepšie časy má seriál za sebou. Výkonnostne superhrdinské seriály si počas tejto sezóny teda pomenili svoje miesta. Najsledovanejším je stále The Flash, ktorý tiež zaznamenal počas tejto série malé poklesy, druhé miesto si uchmatla Supergirl, ktorá štartovala s bombastickým úspechom, počas ďalších týždňov jej výkon klesal, teraz sa však karta obrátila a výkon rastie. Tretí je Arrow a najmenej sledovaným seriálu je Legends of Tomorrow.

Ako tvorcovia počas leta avizovali, seriál prešiel veľkou zmenou v obsadení nových hrdinov. Pôvodný Arrow tím sa rozpadol s výnimkou Felicity a na jeho miesto museli prísť noví ochrancovia ulíc Star City, ktorých Oliver musel najprv vytypovať a vycvičiť, čo sa ukázalo ako nadľudský výkon. Preto sa objavil Wild Dog, Ragman, Evelyn Sharp a Curtis, ktorí majú byť nástupcami Arrowa. Po nociach ulice stále chráni Arrow, no cez deň Oliver je starostom mesta a jeho povinnosti mu nedovoľujú venovať sa naplno všetkému, najmä ako starosta nie je až tak úspešný ako si spočiatku myslel. Je neustále spochybňovaný svojimi odporcami, médiami, ale aj novými zločincami, ktorí sa neustále objavujú v meste. Vedie ich tajomný Tobias Church, ktorého síce tím neskôr zneškodnil, no bol iba zlovestnou predzvesťou ešte nebezpečnejšieho nepriateľa, ktorý po nociach brázdi ulice a vraždí nevinných. Tajomný Prometheus, ktorý nosí podobný Arrowovi zatiaľ len vyčkáva na svoje odhalenie a používa svoje bábky na vykonanie chaosu v meste. Pozná však pravú identitu Olivera a čoskoro túto informácie bude musieť aj využiť. Avšak nikto netuší, kto je Prometheus.

Oliver je frustrovaný zo svojich pomaly prichádzajúcich úspechov, nový tím hrdinov nenapreduje tak ako si predstavoval, jeho osobný život v podstate neexistuje a prizerá sa na ostatných, ktorí sa snažia žiť normálnym životom. Thea, po opustí tímu Arrow sa stala akousi tieňovou starostkou, zastupuje Olivera v čase jeho neprítomnosti, ktorá je stále častejšia a v podstate má v rukách mesto, hoci verejnosť to netuší. Svoju pozornosť zamerala na Quentina Lanca, ktorému sa rozpadol vzťah, vrátil sa do mesta a nedokázal prestať piť. Jeho žiaľ nad stratou dcéry Laurel je silnejší a nepomohlo mu ani pomocná ruka od They, ktorú mu ponúkla prácu a držala nad ním ochrannú ruku. Po niekoľkýkrát skončil na odvykačke, po tom, čo trpel čoraz väčšími výpadkami a nadobudol podozrenie, že práve on je Prometheus.Oliver ani netuší, že zrada je veľmi blízko, Evelyn má k hlavnému nepriateľovi veľmi blízko.

Felicity sa naplno venuje novým členom tímu, s ktorými si mimoriadne rozumie, je to zmeska podivínov presne, ako ona. Po skrachovanom vzťahu s Oliverom dala znova šancu láske a jej srdce si získal detektív Malone, ktorý dokonca vie, čo robí tajne jeho láska po nociach. Do problémov sa dostal aj Diggle, jeho odchod k armáde netrval dlho, keď odhalil obchodovanie so zbraňami zo strany vojakov, sám sa ocitol za mrežami a čelí zinscenovanému obvineniu. Oliver ho vyslobodil z väzenia a musí žiť v úkryte a vrátil sa k tímu ako Spartan. Jeho jediného asi najviac zasiahol Flashpoint, ktorý vytvoril Flash v závere 2.série. Hoci Barry dal takmer všetko do poriadku, nastali isté zmeny v reáliách, John má s Lylou už syna namiesto dcéry. Práve Johnov syn by sa mal stať v budúcnosť ďalším Arrowom. Vo flashbackoch sa Oliver ocitol v Rusku a ako člen Bratvy chce zabiť Konstantina Kovara. Je možné, že práve niekto z tejto fázy jeho minulosti je Prometheus? Aby toho nebolo málo, v uliciach Star City sa objavil nový hrdina Vigilante, ktorý stojí na strane tých dobrých. Tentokrát jeho identita nie je dlhodobou hádankou. Za maskou sa skrýva Adriane Chase, blízky Oliverov spolupracovník v úrade.

Tvorcovia si pripravili obrovský príbeh o ikonických nepriateľoch Dominators, ktorí v komiksoch patrili medzi tých najhorších nepriateľov. Mimozemšťania si vybrali Zem ako svoj nový cieľ. Špecifikom týchto epizód bude fakt, že štandardný dej všetkých seriálov pôjde výrazne do úzadia a v každej epizóde budú iba malé náznaky jednotlivých zápletiek. Do popredia pôjde iba jednorázový dej o invázií, aby si veľký crossover mohli pozrieť aj diváci, ktorí nesledovali tieto seriály, respektíve sledujú iba niektorý z nich. Prvým problémom účasti Supergirl na príbehu tvorcovia vyriešili veľmi rýchlo. Kľúčom je Flash, ktorý dokáže cestovať medzi alternatívnymi realitami a príbeh Supergirl sa odohráva na Zemi 3. Minuloročný crossover medzi týmito dvoma seriálmi pomohol aj k tomuto a Barry si uvedomi, že proti invázii bude Kara skvelou pomocou. Medzitým v 8.epizóde 2.série Supergirl s názvom Medusa panuje sviatočná nálada, všetci sa chystajú osláviť Deň Vďakyvzdania. V utorok v 8.epizóde 3.série The Flasha sa naplno rozbehne príbeh invázie. Central City sa ocitne pod útokom mimozemšťanov a Barry bude nútený požiadať svojich superhrdinských priateľov o pomoc. Priviedol už zo Zeme 3 Supergirl, bleskovo musí požiadať Arrow tím, ktorý vie sa následne vie skontaktovať s Legendami a spolu majú aspoň nádej, že odvrátia útok. Umelo vytvorený Flashpoint, ktorého následky drvia Barryho svedomie sa zapojí aj spoločného útoku a prevalia sa skutočnosti, ktoré naštrbia dôveru medzi jednotlivými hrdinami, čo len podporí útok. Do súboja sa bude chcieť zapojiť aj Wally, ktorý nedávno získal schopnosti, Iris ho bude brzdiť, je presvedčená, že by bol len príťažou. Streda pokračovala v príbehu 8.epizódou 5.série Arrowa, ktorá je zároveň jubilejnou stou epizódou celého seriálu. Pri tejto príležitosti, ako už býva zvykom, si tvorcovia pripravili špeciálnu epizódu, ktorá bude plná zvratov, ale aj návratov starých postáv.

K tomu ešte prispeje aj veľký súboj. Epizóda bude akousi alternatívnou realitou, keď sa Oliver prebudí do úplne iného sveta, v ktorom žije. Do sveta, v ktorom nikdy nebol hrdinom. Do sveta, v ktorom nikdy nebol na ostrove. Jeho rodičia sú nažive, takisto aj Laurel, s ktorou je zasnúbený a čaká ich rozprávková svadba. Žije svoj rozprávkový život. Všetko je dokonalé, až nato, že postupne si Oliver uvedomí, že to nemôže byť pravda. Všetko je súčasťou invázie a jemu manipulujú s mysľou a všetci sa ho snažia zachrániť. Bude musieť však dospieť k názoru, že chce tento dokonalý život opustiť. Veľký príbeh zavŕší dnes večer 7.epizóda 2.série Legends of Tomorrow, v ktorej poslednou nádejou na porazenie Dominators je Dr. Stein, všetko sa však komplikuje časovou anomáliou v roku 1987, ktorú Legendy musia napraviť. Lenže sa musia rozhodnúť, či budú zachraňovať súčasnosť alebo minulosť. Dominators si veľmi rýchlo podrobili našu planétu. Podarí sa v poslednej minúte zastaviť?

Arrow bude pokračovať aj po novom roku, v deviatej epizóde s názvom What We Leave Behind konečne okúsi prítomnosť Promethea a jeho pravých úmyslov. Nebude to nič prekvapujúce, najprv má v pláne vyhladiť nových členov tímu, ako prvého si vybral Curtisa a potom postupne zabije všetkých, čo majú niečo spoločné s Oliverom a na záver bude nasledovať sám Arrow. Oliver si uvedomí, že Prometheus musí poznať identity všetkých, keďže ide na istotu. Felicity spolu s Malloneom si potvrdia podozrenie, že Prometheus musí byť členom polície a musí mať niečo spoločné s Oliverom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow