Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Legends of Tomorrow - jedinou záchranou je krok späť!

01.12.2016 14:14
debata
Legends of Tomorrow - porušili svoju prísahu,...
Legends of Tomorrow - porušili svoju prísahu, nevedomky zmenili celý svet Legends of Tomorrow - porušili svoju prísahu, nevedomky zmenili celý svet

Nepremeškajte najväčšie prepojenie seriálov o superhrdinov v histórii!

Superhrdinovia zachraňujú náš svet pred mimozemšťanmi! Televízia The CW po mesiacoch avizovania a príprav od pondelka prezentuje na svojich obrazovkách najväčšie prepojenie svojich seriálov o superhrdinoch v televíznej histórií. Tento týždeň sa začal príbeh o invázii v 8.epizóde Supergirl, v utorok nasledoval v 8.epizóde The Flasha, včera v 8.epizóde a zároveň v jubilejnej stej epizóde Arrowa a dnes večer sa celý príbeh skončí v 7.epizóde Legends of Tomorrow. Všetky tieto epizódy majú rovnaký názov Invasion! Okrem Supergirl, tam tvorcovia epizódu pomenovali Medusa, keďže do crossoveru sa zapojí len Kara. Druhá séria Legiend aj po snahe tvorcov o menší reštart seriálu pokrivkáva v rebríčku sledovanosti a oproti prvej sérii sa natrvalo ustálila pod hranicou dvoch miliónov divákov s ratingom 0.6, čím sa seriál skĺzol do priemeru stanice. Aj napriek tomu sa televízia rozhodla predĺžiť 13-dielnu sériu o ďalšie štyri epizódy, čím počet epizód o jednu prekoná prvú sériu. Pôvodne tvorcovia mali v pláne natočiť avizovaných trinásť častí, ako poučenie z minulého roku, keď sa dej umelo predlžoval a diváci to odmietli. Vzhľadom na uspokojivú sledovanosť tejto série a hlavne neuspokojivú sledovanosť dvoch noviniek, ktoré sa predĺženia nedočkali, musela. The CW vymyslieť plán, ako vyplniť štruktúru a tak v midseason sa aj Legends of Tomorrow dočkajú zmeny. Od januára ich čaká veľký presun zo štvrtkového slotu na utorkový a budú sa vysielať spolu s The Flashom, divákov tak čaká veľká utorková nálož superhrdinov.

Tvorcovia poňali nový príbeh ako úplne nové dobrodružstvo, ktoré sa neprepájalo do veľkej miery s prvou sériou. Nadviazali len na finálový cliffhanger a predstavenie Justice Society of America a pripojenie Vixen k tímu a zabitie Rexa Huntera rukou Reverse Flasha. Nosná téma je cestovanie tímu časovým priestorom a ochrana minulosti, ktorá čelí útokom časovým anomálií a po zničení Pánov času zostali už len Legendy, ktoré môžu minulosť ochrániť, aby zostala súčasnosť a budúcnosť neohrozená. Druhá séria sa začala veľkým pátraním historika lepšie povedané detektíva histórie po nezvestných Legendách, ktoré už mesiace boli roztrúsené v rôznych obdobiach histórie, aby strážili jej bezpečnosť. No ich prítomnosť sa postupne pretavila do súčasných artefaktov a Nate ako správny historik si ich všimol a uvedomil si ich prítomnosť a chcel ich znova zjednotiť a vrátiť do súčasnosti. Na pomoc si povolal toho najpovolanejšieho, Olivera Queena alias Arrowa, ktorý spočiatku nebol nadšený pátraním, nemal čas cestovať v čase, no neskôr si uvedomil, že Legendy môžu mať problém. Ich nové dobrodružstvo bolo spojené s druhou svetovou vojnou a snahou Damiena Darhka, ktorý spolu s Reverse Flashom a Leonardom Snartom sú novými hlavnými nepriateľmi, použiť jadrovú bombu v New Yorku. Kľúčový bol Albert Einstein, ktorý mal bombu zostrojiť a dať tak nacistom jedinečnú šancu zvrátiť ich osud. Práve táto udalosť rozdelila Legendy, aby zabránili neopísateľnej tragédii, tak Rip Hunter obetoval vlastný život a loď, aby bombu zastavil a jednotlivých členov poslal do rôznych časových období. Napokon sa zdá, že Ripove obetovanie nebude trvalé, v nasledujúcich epizódach sa Rip istým spôsobom do deja vráti. Či to bude v rámci cesty do minulosti alebo vo forme flashbackov prezradiť nechceli.

Oliver spolu s Nateom objavili Waverider pod hladinou oceánu a v ňom Heatwavea v umelom spánku, ktorý im rozpovedal celý tragický príbeh o New Yorku. Zjednotili opäť celú posádku, velenie prebrala Sara Lance, spoznali sa so Justice League of America, z ktorej sa novou členkou stala Vixen a rozbehla sa jej pomsta po dolapení vraha Rexa Huntera. Po pomste zúfalo prahla aj Sara, ktorá dostala novú šancu zabiť Damiena Darhka v histórii, aby v roku 2016 nezabil Laurel. Bol to ťažký morálny súboj pre Saru, ktorú sa každý snažil presvedčiť, aby si uvedomila následky, ktoré by mohla napáchať. Stali sa ochrancami histórie a hoci by mnohé mohli zmeniť, nemajú morálne právo spraviť ako jednotlivec rozhodnutie, ktoré môže zmeniť celý svet. Ray Palmer počas dobrodružstva v cisárskom Japonsku stratil svoj oblek Atoma, ako náhradu dostal od Heatwavea zbraň zosnulého Snarta. Ray dlho neváhal a získal dostatočný energetický potenciál, aby si znovu mohol vystavať svoj oblek a navyše aj oblek pre Natea, ktorý získal tiež schopnosti a stal sa z neho Steel. Nový tím sa ocitol okrem iného opäť na divokom Západe, kde sa stretli s Jonahom Hexom, taktiež sa ocitli vo feudálnom Japonsku, ale aj v období americkej revolúcie, či šesťdesiatych rokoch za vlády Ronalda Reagana, kde sa ukazovala sila Darhka, ktorý počas stáročí bol stále súčasťou histórie a pretváral ju k svojmu obrazu. V tieňoch spolu s ním sa objavoval aj Reverse Flash, ktorý inicioval spojenectvo medzi ním a Darhkom. Ako jediný môže ukázať Darhkovi budúcnosť a jeho tragický koniec, ktorý mu Arrow pripravil a ako jediný toto celé môže odvrátiť. Navyše Sara mu naznačila, že jeho osobné peklo ho ešte len čaká a preto ho nezabije v minulosti a nechá plynúť osud aj s tým, že Laurel zomrie. To Darhka len popohnalo prikývnuť na ponuku Eobarda Thawna a spolu zmenia všetko a odstavia Legendy raz a navždy. Ďalšou nosnou dejovou líniou bol tajomný odkaz Barryho Allena alias Flasha z roku 2056, ktorú si vypočul Dr. Stein spolu s Jacksonom a jej obsah taja pred celou posádkou, zatiaľ, čo Jackson preferuje odhalenie jej obsahu ostatným, Stein žiada dodržanie Barryho inštrukcii, obáva sa, že by mohli zmeniť budúcnosť. Iróniou osudu je, že ich poslaním je chrániť minulosť celého sveta, zásahmi však nepriamo zmenili minulosť Steina, ktorému sa začali meniť spomienky na jeho manželku a objavuje sa nová žena. Postupne sa tieto spomienky nahrádzajú, tak ako keď Barry vytvoril Flashpoint. Jemu sa vtedy podaril takmer dokonale vytvoriť starý svet a nové spomienky mu nenahradili tie staré. Či sa to podarí Steinovi je otázne. Teraz všetko musí ísť bokom, Legendy sa musia vrátiť do roku 2016 a pomôcť svojim priateľom v súboji s novým nebezpečným nepriateľom. Dominators sú tu a invázia sa začína!

Tvorcovia si pripravili obrovský príbeh o ikonických nepriateľoch Dominators, ktorí v komiksoch patrili medzi tých najhorších nepriateľov. Mimozemšťania si vybrali Zem ako svoj nový cieľ. Špecifikom týchto epizód bude fakt, že štandardný dej všetkých seriálov pôjde výrazne do úzadia a v každej epizóde budú iba malé náznaky jednotlivých zápletiek. Do popredia pôjde iba jednorázový dej o invázií, aby si veľký crossover mohli pozrieť aj diváci, ktorí nesledovali tieto seriály, respektíve sledujú iba niektorý z nich. Prvým problémom účasti Supergirl na príbehu tvorcovia vyriešili veľmi rýchlo. Kľúčom je Flash, ktorý dokáže cestovať medzi alternatívnymi realitami a príbeh Supergirl sa odohráva na Zemi 3. Minuloročný crossover medzi týmito dvoma seriálmi pomohol aj k tomuto a Barry si uvedomi, že proti invázii bude Kara skvelou pomocou. Medzitým v 8.epizóde 2.série Supergirl s názvom Medusa panuje sviatočná nálada, všetci sa chystajú osláviť Deň Vďakyvzdania. V utorok v 8.epizóde 3.série The Flasha sa naplno rozbehne príbeh invázie. Central City sa ocitne pod útokom mimozemšťanov a Barry bude nútený požiadať svojich superhrdinských priateľov o pomoc. Priviedol už zo Zeme 3 Supergirl, bleskovo musí požiadať Arrow tím, ktorý vie sa následne vie skontaktovať s Legendami a spolu majú aspoň nádej, že odvrátia útok. Umelo vytvorený Flashpoint, ktorého následky drvia Barryho svedomie sa zapojí aj spoločného útoku a prevalia sa skutočnosti, ktoré naštrbia dôveru medzi jednotlivými hrdinami, čo len podporí útok. Do súboja sa bude chcieť zapojiť aj Wally, ktorý nedávno získal schopnosti, Iris ho bude brzdiť, je presvedčená, že by bol len príťažou. Streda pokračovala v príbehu 8.epizódou 5.série Arrowa, ktorá je zároveň jubilejnou stou epizódou celého seriálu. Pri tejto príležitosti, ako už býva zvykom, si tvorcovia pripravili špeciálnu epizódu, ktorá bude plná zvratov, ale aj návratov starých postáv. K tomu ešte prispeje aj veľký súboj. Epizóda bude akousi alternatívnou realitou, keď sa Oliver prebudí do úplne iného sveta, v ktorom žije. Do sveta, v ktorom nikdy nebol hrdinom. Do sveta, v ktorom nikdy nebol na ostrove. Jeho rodičia sú nažive, takisto aj Laurel, s ktorou je zasnúbený a čaká ich rozprávková svadba. Žije svoj rozprávkový život. Všetko je dokonalé, až nato, že postupne si Oliver uvedomí, že to nemôže byť pravda. Všetko je súčasťou invázie a jemu manipulujú s mysľou a všetci sa ho snažia zachrániť. Bude musieť však dospieť k názoru, že chce tento dokonalý život opustiť. Veľký príbeh zavŕší dnes večer 7.epizóda 2.série Legends of Tomorrow, v ktorej poslednou nádejou na porazenie Dominators je Dr. Stein, všetko sa však komplikuje časovou anomáliou v roku 1987, ktorú Legendy musia napraviť. Lenže sa musia rozhodnúť, či budú zachraňovať súčasnosť alebo minulosť. Dominators si veľmi rýchlo podrobili našu planétu. Podarí sa v poslednej minúte zastaviť?

debata chyba
Viac na túto tému: #Legends of Tomorrow