Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V záverečnej sérii sa kruh uzatvára. Dojemný trailer odhaľuje Ivetu Bartošovú v období, keď sa jej život dramaticky zmenil

Príbeh Ivety Bartošovej sa vracia v záverečnej sérii životopisnej trilógie Iveta.

06.05.2024 06:00
Iveta, Karel Šimek, Anna Fialová Foto:
Anna Fialová ako Iveta Bartošová a Karel Šimek ako jej syn Artur v tretej sérii seriálu Iveta.
debata

Trinásť rokov po odchode od Ladislava Štaidla sa Ivetin svet zmenil na nepoznanie. Jej albumy sa nepredávajú ako predtým, ale ona verí, že zase bude spievať. Má za sebou neúspešné manželstvo, ale verí, že tá pravá láska na ňu stále čaká.

Predovšetkým má vedľa seba toho, na kom jej záleží najviac – svojho dospievajúceho syna Artura. A kvôli nemu chce vyhrať boj s vlastnými démonmi. Je to on, kto pri nej stojí, aj keď sa jej nedarí a bulvár čaká na každú jej chybu. Kým kedysi chcela byť slávna, teraz chce obyčajný život pre Artura a pre seba.

„Vždy som si myslel, že zo všetkých sérií Ivety budú scenáre a príprava tej tretej zďaleka najjednoduchšie. Z tohto obdobia sa dá všetko ľahko dohľadať, je tu nepreberné množstvo videí, rozhovorov a záznamov. Ale opak bol pravdou. Dotýkame sa totiž toho najkrehkejšieho a najkomplikova­nejšieho obdobia, ktorým si človek môže prejsť. Navyše, väčšina verejnosti má jasne ustanovené, kto je v tomto príbehu kladný, záporný a kto za čo môže,“ hovorí režisér a scenárista série Michal Samir, ktorý prácou na sérii Iveta strávil sedem rokov života.

Zábery z tretej série seriálu Iveta Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V tretej sérii seriálu Iveta stvárni Ivetu...

Záverečná tretia séria životného príbehu legendárnej speváčky Ivety Bartošovej sa odohráva o dvadsať rokov neskôr po udalostiach z druhej série. Je rok 2011 a Iveta, rovnako ako svet, sa zmenila na nepoznanie. Uháňa vpred, ale napriek tomu stojí na mieste. Zdá sa, že sa už nie je na čo tešiť a vytriezvená spoločnosť potrebuje novú porciu zábavy.

Tú nachádza v Ivete, bulvárnej hviezde, ktorá chtiac-nechtiac plní hlavné stránky magazínov a webov. Niet divu: jej nekonečné romániky s mužmi, súdna bitka o opatrovníctvo syna Artura, prítomnosť prazvláštneho fanúšika Zdeňka Macuru a jej závislosť od alkoholu tvoria explozívnu kombináciu, ktorej sa verejnosť nevie nabažiť…

„Tak ako je v celej minisérii zvykom, aj tentokrát prinášame iný uhol pohľadu. Taký, ktorý množstvu ľuďom nemusí vyhovovať, pretože neodráža to, o čom sú z médií pevne presvedčení. Nehovoriac o tom, že ‚problémy s alkoholom’, ako sa u nás často nazýva alkoholizmus, je téma, ktorá sa dotýka – či už priamo alebo aspoň cez niekoho blízkeho – v podstate každého z nás,“ dodáva Samir.

„Bolo by jednoduché pustiť sa v poslednej sérii do moralizovania, ale práve tomu sme sa chceli vyhnúť. Pre mňa je záver Ivety o boji so závislosťami – či už na alkohole alebo toxických vzťahoch. A tiež o strachu požiadať o pomoc. Verím, že vidieť niekoho, komu sa pomoci nedostalo, môže fungovať aj tak, že my ostatní už o ňu požiadať skúsime,“ dopĺňa producentka a kastingová režisérka Maja Hamplová.

V hlavnej role sa opäť objaví Anna Fialová, ktorá tak so svojím predobrazom prejde cez tri dekády života. Novými aktérmi v poslednej sérii Ivety budú David Prachař, ktorý stvárni úlohu Ivetinho manžela Josefa Rychtářa, a Richard Krajčo ako Ivetin oddaný fanúšik Zdeněk Macura. Ivetinho syna Artura Štaidla si zahrá debutant Karel Šimek.

Filip Rajmont stvárni niekdajšieho kráľa bulvárnych médií Pavla Novotného so svojou podriadenou novinárkou a tiež Ivetinou kamarátkou Gabi v podaní Zuzany Zlatohlávkovej. Jana Stryková stvárni Gabinu zásadnú konkurenciu, bulvárnu novinárku Simonu. V role Ivetinej mamy Svatavy Bartošovej sa znovu predstaví Alena Mihulová.

„Z nejakého dôvodu si väčšina ľudí vybavuje Ivetu Bartošovú cez posledné roky jej života. My sme však jej osud poňali v širšom kontexte a zmapovali všetky tri zásadné dekády. Verím, že aj vďaka tomu si postupne uvedomujeme, aká významná osoba československej popmusic a šoubiznisu to bola, a dochádza nám, na čo všetko už sme vlastne zabudli,“ uzatvára kreatívny producent Voyo Matěj Podzimek.

Záverečná trojdielna miniséria mapujúca skutočný príbeh Ivety Bartošovej má premiéru exkluzívne na Voyo od 10. mája 2024.

Málo mě znáš, iveta Bartošová Čítajte aj Takto Ivetu Bartošovú nepoznáte. Nový dokument prináša nikdy nevidené zábery a intímne výpovede jej blízkych

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #Voyo #seriál Iveta