Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Obľúbené Sestričky hlásia návrat! Budem Emou, kým to bude možné, hovorí Svarinská

Po ročnej pauze televízia Markíza avizuje návrat svojej lekárskej drámy. Sestričky v utorok večer odštartujú štvrtú sériu, ktorá prinesie viaceré novinky!

07.09.2021 07:00
debata (1)
zväčšiť Seriálovú Emu čakajú v 4. sérii Sestričiek... Foto: TV Markíza
sestričky 4, sestričky, svarinská, Seriálovú Emu čakajú v 4. sérii Sestričiek veľké zmeny.

Tou prvou – najzásadnejšou – je väčší počet epizód. Ostatné tri série mali po desať epizód, štvrtá prichádza až s dvanástimi časťami! Po emočne vypätom finále tretej série sa štvrtý rok vysielania začne s istým časovým odstupom v deji, čo len podčiarkne zvraty v životoch hlavných postáv.

zväčšiť Po boku seriálovej Emy sa v novej sérii objaví... Foto: TV Markíza
sestričky 4, sestričky, svarinská, ambróš, Po boku seriálovej Emy sa v novej sérii objaví parťák záchranár Adam (Dušan Ambróš).
nemocnica, richard autner, Čítajte aj Jojka trafila do čierneho! Jej nová lekárska dráma potvrdzuje status ostro sledovaného seriálu

Ako sa začne štvrtá séria?

Ema (Kristína Svarinská) sa po nečakanej Danovej smrti rozhodla pracovať ako záchranárka, kde sa stretáva so sympatickým kolegom Adamom (Dušan Ambróš), ktorý je otvorený a kamarátsky, ale Ema je voči nemu odťažitá. Hneď pri prvom výjazde spolu zachraňujú mladý pár po vážnej autonehode, pri ktorej jeden z nich takmer zomrie. Tehotná Táňa (Anikó Vargová) sa snaží vyriešiť záhadu dvoch identických dvojčiat, ktorým nezaberá liečba a pritom niečo ohľadom svojho zdravotného stavu tají pred Petrom (Martin Mňahončák). Helenu (Dana Košická) obvinenú zo sexuálneho obťažovania, začínajú vyšetrovať policajti, nikto nechápe, prečo ju z niečoho takého riaditeľ obvinil. Jana (Kristína Madarová) je šťastná, že sa s Tomášom (Juraj Loj) vrátili k sebe, no Filip (Milo Kráľ) by ju najradšej získal späť…

Štvrtá séria Sestričiek na prvých fotkách! Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Štvrtá séria Sestričiek štartuje 7. septembra...

Prečítajte si exkluzívny rozhovor s Kristínou Svarinskou!

Vráťme sa k záveru 3. sériu a smutnému zvratu, keď Ema zažila traumu v podobe smrti svojej lásky v podaní Matúša Kvietika. Čakali, že tvorcovia si pripravili tento zvrat? Diváci boli presvedčení, že táto dvojica je osudová a čaká ju happyend… Zrejme posledná scéna bola ťažká aj pri samotnom nakrúcaní…

Keďže vieme, že Sestričky sú licencovaný formát, tvorcovia teda postupovali podľa pôvodnej verzie. Ale ako som už niekoľkokrát povedala, ja nemám napozeranú pôvodnú verziu, takže keď prišla táto informácia, samozrejme ma to prekvapilo. Zároveň si však myslím, že takéto zvraty v seriáloch môžu byť osviežením a prínosom. Predsa len aj reálny život prináša neustále prekvapenia. A čo sa týka samotného nakrúcania – tak musím povedať, že to je jeden z najsilnejších momentov v mojej hereckej kariére.

V podstate sme nakrúcali jeden celý deň všetky tieto emotívne scény, takže to bolo náročné na koncentráciu, ale mala som vedľa seba fantastických kolegov, s ktorými sa mi skvele hralo. Helenka Geregová a Maťko Landl ako Danovi (Matúš Kvietik) rodičia mali tiež veľmi vypäté momenty. Je to naša práca, ale niekedy sa vás to dotkne. Viem, že som po nakrúcaní išla na skvelú večeru a dala si fantastické víno, aby som ten deň odľahčila.

No Time to Die Daniel Craig Čítajte aj Hodiny tikajú. Daniel Craig vytasí zbraň ako agent 007 posledný raz už koncom septembra

Prejdime k 4. sérii Sestričiek. Seriál vstupuje s veľkými úspechmi do štvrtého roku vysielania. Prezraďte čitateľom, čo vás na tomto formáte baví, fascinuje…Predsa len ste jeho súčasťou už pomerne dlho…

Mňa Ema baví. Baví ma jej životný príbeh, to ako sa s vecami vie poradiť. Je to pre mňa skvelá herecká príležitosť. A samozrejme za tie tri roky, čo Sestričky nakrúcame sa z nás stala skvelá partia kolegov, či už herci alebo štáb. Vždy sa teším na nakrúcanie. Je to moja srdcová záležitosť.

zväčšiť V novej sérii zavesí Ema kariéru sestričky na... Foto: TV Markíza
sestričky 4, sestričky, svarinská, ambróš, V novej sérii zavesí Ema kariéru sestričky na klinec a stane sa záchranárkou.

Aké zmeny čakajú Emu?

Ema sa dostala do ťažkej životnej situácie. Smrť blízkej osoby človekom zatrasie a vtedy sa buď opustí a trpí alebo sa rozhodne urobiť vo svojom živote radikálnu zmenu a sústrediť pozornosť iným smerom.

Ema sa rozhodla odísť z oddelenia a nastúpiť do záchranárskeho oddielu. Je konfrontovaná s vypätými situáciami, v ktorých pôjde o život a bude musieť robiť ťažké a rýchle rozhodnutia. Trávi veľa času v sanitke, v teréne a je priamo pri nehodách či iných zásahoch a samozrejme oblieka si novú uniformu!

Ema, pochopiteľne, nebude hľadať lásku po Danovej smrti. Môžu však diváci očakávať, že postupne svitne nádej aj na jej šťastnejšie obdobie a neuvidia ju iba v smutnej polohe?

Ema je bojovníčka a žije ďalej. Má predsa svojho syna, takže sa nemôže totálne opustiť. A samozrejme s novým kolegom Adamom , ktorý je jej parťák v sanitke, prichádzajú aj nové životné situácie. Nebude to hneď od začiatku iba radostné, Ema je predsa len chladná a drží si odstup, ale ktovie… časom sa to možno predsa len otočí z toho temna, ktorým prechádza na niečo krajšie.

zväčšiť Záber z najnovšej série Sestričiek. Foto: TV Markíza
sestričky 4, sestričky, svarinská, Záber z najnovšej série Sestričiek.

Odhliadnuc od vašej postavy, na čo všetko sa ešte fanúšikovia Sestričiek môžu tešiť v nových epizódach?

Pribudnú dve nové postavy. Môj parťák Adam a nová sestrička Hanka. Samozrejme každá z mojich kolegýň bude prežívať zásadné zvraty vo svojich životoch. Myslím, že opäť to budú veľmi emotívne a silné momenty. Plus v každej časti sa budú riešiť dramatické a niekedy aj úsmevné pacientske prípady. No a aby som nezabudla, táto séria ma až 12 dielov!

ellen pompeo, greys anatomy, klinika grace, Čítajte aj Už ju viac fanúšikovia neuvidia? Seriálová megahviezda je ochotná vzdať sa herectva

Sestričky sú divácky mimoriadne obľúbené a je jasné, že tak skoro ich koniec na obrazovkách nehrozí. Budete Emou až do samého konca?

Budem s Emou dovtedy, dokým to bude možné…. Po všetkých stránkach…nerada sa vyjadrujem takto fatalisticky a nerada používam limitujúce slová. Bude to tak ako to má byť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Svarinská #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #televízna sezóna 2021/2022