Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Trhlina si podmanila Slovensko. Prečítajte si dojemné reakcie tvorcov a hercov

Filmová verzia Trhliny láme rekordy v návštevnosti. Trhlina si na svoje konto hneď po prvom víkende v kinách pripísala historický úspech. S návštevnosťou 83 266 divákov a tržbami 494 386 € sa jej premiérový víkend stal najúspešnejším víkendom slovenského filmu v domácich kinách. Do utorkového večera si film pozrelo už 105 893 divákov. Pre Pravdu sa exkluzívne vyjadrili tvorcovia a herci k megaúspechu celého diela.

01.02.2019 07:00
debata (7)
Režisér Peter Bebjak. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Peter Bebjak Režisér Peter Bebjak.

Peter Bebjak, režisér:

1. Očakávali ste, respektíve prekvapil vás takýto megaúspech Trhliny?

Mňa osobne veľmi a milo prekvapil. Pôvodné odhady boli oveľa nižšie, preto chcem poďakovať každému divákovi, ktorý prišiel do kina a pozrel si náš film. Ďakujem!

2. Čomu pripisujete ten ošiaľ, že sú po dlhom čase opäť plné kinosály?

Je tam viac aspektov – vychádzame z toho, že už kniha bola úspešná a veľa čitateľov si chcelo pozrieť aj sfilmovanú verziu, ale je veľa takých, ktorí o Trhline len počuli a chceli si pozrieť mysteriózny thriller – žáner, ktorý sa v našich končinách tak často nevyrába.

3. Vzhľadom na úspech tejto tématiky, nepohnú sa rýchlejšie ľady vpred a prípadne sa pustíte do sfilmovania podobnej témy v Priepasti. Respektíve, máte v talóne nejakú podobný námet, ktorý bol dlho schovaný v zásuvke?

Momentálne pripravujeme iné projekty, ktoré sú už buď vo fáze nakrúcania alebo tesne pred ním – ale nebránime sa možnosti, že by sme sa k mysterióznemu žánru – filmu, seriálu ešte niekedy vrátili.

Video
Producent Rasťo Šesták. Foto: D.N.A. Production
Peter Bebjak Producent Rasťo Šesták.

Rasťo Šesták, producent:

1. Očakávali ste, respektíve prekvapil vás takýto megaúspech Trhliny?

Trhlinu sme nakrúcali ako minisériu a až neskôr sme sa rozhodli ísť s ňou aj do kín, takže už pri celkovom čísle 30-tisíc divákov by sme boli spokojní. Sme vďační každému jednému divákovi, ktorý prišiel do kina, vďaka nim sa nám podarilo dosiahnuť takýto úžasný štart premietania. Rád by som sa poďakoval Jozefovi Karikovi, že sa súhlasil so sfilmovaním knihy, tvorcom, že vytvorili dielo, ktoré vyvoláva zimomriavky a televízii JOJ, že sa nebojí púšťať sa do projektov, ktoré sú iné.

2. Čomu pripisujete ten ošiaľ, že sú po dlhom čase opäť plné kinosály?

Kombinácii viacerých faktorov – kniha Jozefa Kariku už bola bestsellerom, zmiznutia z oblasti Tribeča, ktoré ľudia v regióne dôverne poznajú a aj ostatní si ich ľahko dohľadali. K tomu sa pridal skvelý tím tvorcov, herci a to, že sa v mesiacoch pred premiérou podarilo udržiavať ľudí v očakávaní. No a napokon šťastie – lebo neexistuje žiadna garancia, že ak namiešate ingrediencie v určitom pomere, uspejete. Divák je nepredvídateľný.

3. Vzhľadom na úspech tejto tématiky, nepohnú sa rýchlejšie ľady vpred a prípadne sa pustíte do sfilmovania podobnej témy v Priepasti. Respektíve, máte v talóne nejakú podobný námet, ktorý bol dlho schovaný v zásuvke?

Prinajmenšom nám to ukázalo, že si diváci radi pozrú aj film takéhoto žánru. Takže určite máme ďalší dôvod intenzívnejšie sa zamýšľať aj nad ďalšími podobnými projektami.

Video
Herec Tomáš Maštalír. Foto: JOJ
Tomáš Maštalír Herec Tomáš Maštalír.

Tomáš Maštalír, herec:

Výsledky návštevnosti sú úžasné a ďakujem každému, kto si prišiel pozrieť film do kina. Všetci si to veľmi vážime. Každý z nás dal do nakrúcania maximum, ale ani tak si nemôžete byť nikdy istí, či to zafunguje aj na divákov. Tentokrát sa stretlo viac faktorov – známa kniha, tajomný príbeh z miest, ktoré poznáme, výborný režisér – a to všetko zvyšovalo šance na úspech.

Video
Trhlina Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Záber z filmu Trhlina.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Tomáš Maštalír #Peter Bebjak #oseriáloch #miniséria Trhlina #Rasťo Šesták