Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je nový seriálový megahit! A málokto by to ešte pred časom očakával

Aj my už vieme byť svetoví! Konečne aj do našich končín prichádza a udomácňuje sa trend prinášania najnovších seriálov len pár hodín po ich premiére v USA. A to len vďaka streamovacím službám, ktoré sa udomácňujú aj u nás ako Netflix alebo HBO GO a zostáva len dúfať, že čoskoro do nášho teritória vtrhnú hráči ako Disney+, aby sa ešte viac umocnil nový spôsob sledovania televízie, ktorý je už vo svete nevyhnutným štandardom. Vytvára sa tak etablovaná alternatíva voči štandardným televíziám, ktoré majú nastavený úplne inak systém fungovania a ponúkania zahraničných seriálov.

20.08.2020 07:00
love life, anna kendrick, Foto:
Seriál Love Life je pomerne nečakaný hit na novej streamovacej platforme HBO Max, na ktorom je dvojkou, hneď za Priateľmi.
debata

Práve týmto spôsobom sa dostal k slovenským divákom expresne rýchlo aj najnovší seriál z dielne HBO – Love Life, ten bol v Spojených štátoch úplne prvým pôvodným seriálom, ktorý uviedla úplne nová streamovacia platforma HBO Max. Ide o antológiu, ktorá veľmi umne, vtipne, ale zároveň aj smutne ukázala cestu mladej Darby všetkými jej vzťahmi, kým našla svoju životnú lásku a následný happyend.

Práve HBO Max hneď od svojho štartu v zámorí sa stal jedným z najväčších hráčov na trhu online televízií, keďže patrí pod najväčšie filmové štúdio Warner Bros. a už teraz ponúka obrovské množstvo obsahu. K tomu sa postupne pridá aj väčšie množstvo pôvodného obsahu a čoskoro sa začne vyostrený a veľmi zaujímavý súboj medzi Netflixom, Disney+ a práve HBO Max.

Prvý pôvodný seriál zabodoval

Stávka na Love Life bol zásahom do čierneho a nová platforma hneď na začiatku pôsobenia ukázala, že vie robiť kvalitný obsah a v danom trende bude pokračovať. Ak sa to počas jesene potvrdí, keď vyrukuje viacero nových vlastných seriálov z produkcie HBO Max, tak svet naozaj získa online televíziu, ktorú sa oplatí predplatiť si. A stačia nato aj jednoduché príbehy s absolútne klišé zápletkou, ktorá bola, je a bude vždy aktuálna. Každý predsa hľadá lásku!

Náš milostný život sa veľmi ľahko dá zredukovať na dáta. Napríklad, kým priemerný človek nájde lásku svojho života, prejde siedmimi vzťahmi. Z nich bývajú dva vážne, zatiaľ čo ostatné tvoria krátke romániky, nezáväzné flirty a jednorázovky. Priemerný človek taktiež sa v oboch prípadoch zamiluje a dvakrát mu niekto zlomí srdce. Lenže za týmito číslami sa vždy skrýva širší príbeh. Rovnako ako pri hlavnej postave Darby Carterovej, ktoré „požičala“ tvár obľúbená herečka Anna Kendrick v tomto novom seriáli.

Mala to byť miniséria, druhá séria je potvrdená

Formátovo Love Life malo ísť o jednorázovú desaťdielnu minisériu, avšak po skončení vysielania v júni tohto roka prišla správa, že sa seriál dočká aj druhej série. Rozšíri sa už tak dlhý zoznam seriálov, ktoré mali mať len jednu sériu, avšak prvotný úspech a pozitívny ohlas divákov presvedčil televíziu, ale aj tvorcov, aby pokračovali.

V tomto prípade sa netreba obávať o vyčerpanie témy, hľadanie osobného šťastia je zdanlivo nekonečná téma na ďalších x sezón. Navyše po prvej úspešnej sérii tvorcovia avizujú výmenu hereckého obsadenia, keďže príbeh jednotky sa uzavrel. Jedným dychom však dodávajú, že odmietajú prísť o hlavnú hviezdu, preto sa postava Darby nejakým spôsobom objaví aj v druhej sérii.

Seriál Love Life ukáže všetky možné podoby... Foto: HBO Max
love life, anna kendrick, Seriál Love Life ukáže všetky možné podoby vzťahov. Od úsmevných až po poriadne nepodarené.

Žiadna Bridget Jonesová!

Nejeden kritik by mohol namietať, že tento seriál mal ambíciu predstaviť svetu ďalšiu Bridget Jonesovú, nemotornú, ale zároveň vtipnú osobu, ktorá jednoducho nemá šťastie na mužov. Lenže Love Life nemá nič spoločné s ikonickou Bridget. Štylizovanie hlavnej postavy, ale aj jej priateľov je úplne iné a situácie, v ktorých sa ocitli prinášajú originálnu dávku zábavy, ale aj nutných emócií a nepotrebuje sa opierať alebo dokonca napodobňovať iné žánrovo podobné počiny.

Navyše prostredníctvom tohto seriálu diváci dostali opäť seriál, ktorý minutážou búra zabehnuté štandardy, podobne ako komediálna dráma Dead to Me (Smrť nás spojí) od Netflixu. HBO Max nakrútilo tridsaťminútové epizódy, ktoré dĺžkou sú štandard pre rýdzo komediálne seriály alebo sitkomy, avšak celkové vyznenie nie je klasickou komédiou.

Všetko funguje!

Seriál je ladený aj s dávkou vážnosti, rozvahy, poučenia a dôraz na humor neraz je na druhej koľají. Tým pádom by sa dalo očakávať, že minutáž sa natiahne na klasickú trištvrte hodinku ako pri klasickej dráme. Love Life tiež skúša nový trend v tvorbe tzv. dramedy. Z tohto dôvodu príbeh ubieha veľmi svižne, nenudí, udržuje si atraktívny drive a nie je problém si počas večera pozrieť dve-tri časti za sebou a nenadobudnúť pocit nudy.

Prispieva k tomu scenár a celkový námet. Tvorcovia neváhali vsunúť sem všetky aspekty vzťahov. Od tých príjemných, prvých stretnutí, iskrenia, flirtov, prejdenie fázy vážnejších vzťahov, ale ich postupného vyhasínania a až rozchodu. Hlavná hrdinka Darby si za desať častí prešla všetkými siedmimi variáciami vzťahov, ktoré zazneli v úvodnom monológu. Každá epizóda sa volá podľa muža, ktorý v jej živote zanechal trvalú stopu. Neraz sú príbehy milo úsmevné, situácie brutálne vtipné, pretože odrážajú to, čím si prešiel snáď každý na svete, práve preto sa tento seriál veľmi nenútene dostáva pod kožu.

Darby (Anna Kendrick) si bude musieť prejsť... Foto: HBO Max
love life, anna kendrick, Darby (Anna Kendrick) si bude musieť prejsť viacerými vzťahmi, kým nájde toho pravého.

Love Life má úplne všetko, čo očakávate od romantickej, komediálnej drámy. Sú tu príbehy navodzujúce úsmev, ale aj pocity trápnosti, rumenca, pretože to flirty a vzťahy ruka v ruke so sebou nesú, pocity šťastia, ale potom je tu aj odvrátená stránka. Pocity beznádeje, smútku, bezmocnosti, keď vzťah sa zrazu ocitne v slepej uličke. Pozná to predsa každý! Razom príde pocit vytriezvenia a uvedomenia si, že každý má inú predstavu o životnej ceste a neexistuje možnosť, že sa smery stretnú a treba sa rozlúčiť. Niekedy sú to priam vražedné konce, niekedy veľmi zmierlivé.

Verdikt

Scenár dovolil prinášať veľmi emocionálne farebné príbehy, čo prinášala naozaj kvalitné herecké výkony a to nielen zo strany Anny Kendrick čoby Darby, ktorá hrala prvé husle. Pozornosť si určite zaslúžila aj herečka Zoë Chao ako Sara, najlepšia priateľka hlavnej postavy. Saru čakali naozaj temnejšie zápletky, ako problémy vyrovnať sa s rozchodom so životnou láskou, teda zdanlivo životnou. Následná závislosť od alkoholu a drog a jej kamikadze životný štýl. Kým neskončila na odvykačke a nedovolila si dať sama sebe druhú šancu na život.

Love Life priniesol výbornú oddychovku s veľkým pocitom zaangažovanosti diváka skrz uveriteľných príbehov, situácií, ktoré zažil každý. Nie je to príbeh odtrhnutý od reality, kde postavy lietajú v oblakoch a bezcieľne behajú po New Yorku a hľadajú spriaznenú dušu. Veľmi ľahko sa dá stotožniť s viacerými postavami a to aj vďaka veľmi sympatickým a civilným hereckým výkonom. Nenútený prejav ešte viac umocňuje príjemný pocit, ktorý sála z každej epizódy. Kto hľadá milú oddychovku, nevadí mu potrebná dávka romantiky, sem-tam aj klišé, tak Love Life je správnou voľbou!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Anna Kendrick #oseriáloch #HBO Max #leto 2020 #seriál Love Life