Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rozum zastavený! Väčšia hlúposť sa v seriáli za posledné roky neudiala

Nové spracovanie legendárnej Dynastie, ktoré brázdi obrazovky už druhý rok po odvysielaní ostatnej epizódy zapíše do histórie ako ikonická hlúposť posledných rokov. Prečo?

03.05.2019 07:00
dynasty, dynastia, elizabeth gillies, fallon, Foto:
Herečka Elizabeth Gillies ako Fallon Carringtonová.
debata

Klan Carringtonovcov bol aj pred troma dekádami známy šialenými zvratmi a absurdnými zápletkami. Nechýbali rôzne odchody hercov, ich preobsadzovanie vďaka plastickými operáciám alebo únosy mimozemšťanmi. Len málokto by čakal, že tvorcovia novej verzie siahnu po zvratoch, nad ktorými sa dnešní moderní diváci len smejú a označujú ich hlúposti, ktoré sa nemôžu zrecyklovať. Môžu!

Už prvá séria Dynastie bola divoká, absurdná, preafektovaná a hrala sa, že ide o dramatický seriál, ktorý by mali diváci brať vážne. Katastrofálna sledovanosť a titul najmenej sledovaného seriálu v celonárodných televíziách bol len prirodzeným vyvrcholením konania tvorcov. Lenže televízia The CW spojila sily s Netflixom, ktorý ponúka nové epizódy spolu so štandardnou televíziou a tak si Dynastia zaistila prežitie. Už teraz je potvrdená aj tretia séria.

Na druhej sérii bolo badať zreteľné zlepšenie vo vnímaní celého deja. Stále ide o absurdný počin, ktorý je jediný svojho druhu široko-ďaleko. Avšak tvorcovia chopili kormidlo pevne do rúk a konečne sa netvária, že ide o štandardnú drámu. Postavy sú cielene napísané a hrané preafektovane, úplne nadnesene. Samotní herci si grotesknú polohu očividne viac užívajú a môžu predviesť viac z talentu. Predsalen stvárniť „premrštenú“ postavu si vyžaduje iný typ herectva.

Odhalenie novej tváre Alexis prinieslo absurdný... Foto: The CW
dynastia, dynasty, elizabeth gillies, Odhalenie novej tváre Alexis prinieslo absurdný zvrat.

Najnovšia séria ukázala typické znaky soap-opery a odkazov na pôvodný seriál. Zmizlo hneď niekoľko hlavných postáv, niektoré scenáristi zniesli zo sveta kurióznym spôsobom a pre iné si museli prichystať alternatívne smerovanie. Reč je o postave ikonickej mrchy Alexis, ktorú rok stvárňovala herečka Nicollette Sheridan, známa zo seriálu Zúfalé manželiek.

Výzorovo úlpne iná ako pôvodná Alexis v podaní Joan Collins dostala v podaní Sheridan nový rozmer. Odľahčenejší, vtipnejší, ale rovnako zvrátený. Herečka však požiadala tvorcov o uvoľnenie zo seriálu, chcela sa venovať ťažko chorej matke a časovo náročné nakrúcanie jej nedovoľovalo byť s rodinou. Tvorcovia jej vyhoveli a vyprevadili Sheridan z deja poriadne ohnivo.

Do deja vstúpil jej dávno stratený syn Adam, pri ktorom sa potvrdilo porekladlo, že jablko nepadá ďaleko od stromu. Je rovnako zlomyseľný ako jeho matka. Pomstil sa jej kráľovsky, strčil jej hlavu do žeravého krbu. Dynastia nemôže prísť o Alexis a minulotýždňová epizóda rozlúskla záhadu o ďalšom osude.

Pôvodne sa očakávalo, že Sheridan nahradí iná typovo podobná herečka. To by však nebola Dynastia, keby neprišla s riešením úplne mimo zdravého rozumu. Alexis musela podstúpiť viacero plastických operácií a výsledok šokoval. Túto úlohu prebrala herečka Elizabeth Gillies, ktorá hrá jej dcéru Fallon. Gillies bude mať odteraz rovno dvojrolu, v ktorej bude stvárňovať matku a dcéru zároveň. Šialené? Veruže áno.

Herečka Elizabeth Gillies už ako aj Alexis... Foto: The CW
dynasty, dynastia, elizabeth gillies, alexis, Herečka Elizabeth Gillies už ako aj Alexis Carringtonová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynastia #oseriáloch #Dynasty #Nicollette Sheridan #Elizabeth Gillies