Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia absurdita! Seriálová mrcha skončila s hlavou v žeravom krbe

O novej verzii Dynastie sa toho už popísali naozaj veľa. Druhá séria však neprestáva s pribúdajúcimi epizódami udivovať ďalšími a ďalšími absurditami.

29.03.2019 07:00
nicolette sheridan, dynastia, dynasty, alexis, Foto:
Herečka Nicolette Sheridan sa s Dynastiou rozlúčila poriadne horúco.
debata

Už pôvodný seriál spred 30 rokov bol charakteristický typickými pästnými súbojmi najmä medzi ženskými predstaviteľkami alebo zvratmi, nad ktorými dnes moderný divák len krúti hlavou a berie ich ako súčasť danej doby a istú formu televízneho folklóru. Málokoho by napadlo, že aj v dnešnej dobe sa podobné absurdity budú odohrávať na obrazovkách. Opak je pravdou. Nová verzia Dynastie už udivovala počas prvej série, aktuálna druhá séria sa nedrží skrátka.

Hoci televízia The CW stále deklaruje, že Dynastia má úspech, úbohých 500-tisíc divákov na epizódu hovorí o opaku. Lenže dohoda s Netflxom prináša stratených divákov a mladí diváci si zvykli na šialené dejové vývrtky. Dokonca je už potvrdená aj tretia séria.

Klan Carringtonovcov si jednoducho užíva svoje nekonečný majetok plnými dúškami a tvorcovia preto nemajú kreatívne zábrany pri tvorbe nových epizód. Od expresných vyhadzovov hercov zo seriálu, až po neštandardné rozuzlenia. Pre bohatých platia iné pravidlá ako pre bežných smrteľníkov.

Počas ostatnej piatkovej epizódy diváci dostali „kráľovský“ zvrat. Niekoľko týždňov bolo známe, že herečka Nicolette Sheridan alias ikonická Alexis požiadala tvorcov o uvoľnenie zo seriálu. Dôvodom je zdravotný jej matky, s ktorou chce tráviť viac času. Sheridan už v Zúfalých manželkách predviedla bravúrny výkon a úlohy pochybných mŕch jej sedia ako uliate.

Alexis sa objavila v seriáli presne pred rokom a dodala deju to správne korenie a takpovediac ho zachránila. Dynastia bez Alexis však nemôže existovať a preto tvorcovia prišli s riešením hodným klasickej soap opery. A nová Dynastia tak nezostane tej starej nič dlžná.

Jedinou možnosťou ako sa s touto situáciou vysporiadať je preobsadenie herečky a k tomu sa viaže aj patričná zápletka. Alexis ešte v podaní Sheridan dobehla karma a doplatila na svoje nekonečné podvody a intrigy. V deji sa objavil jej unesený syn, po ktorom celý život pátrala, no neúspešne. Jablko nepadlo ďaleko od stromu a mladý muž má povahové črty hodné Carringtona.

Svoju biologickú matku „potrestal“ za sfalšované DNA testy a jej snahu dostať k peniazom. V záverečnej scéne strčil svojej matke hlavu do žeravého krbu. Alexis, pochopiteľne, prežije. V zostávajúcich epizódach aktuálnej série už však nebude vystupovať. Bude musieť podstúpiť náročnú liečbu a plastické operácie. To otvára dvere pre scenáristov, ktorí do tretej série už privedú „starú“ Alexis s „novou“ tvárou. Nateraz nie je známe, kto Sheridan v seriáli nahradí.

Dynastia nezostane dlho bez mrchy. Do deja vstúpi nová postava, ktorá v pôvodnom seriáli bola riadnou konkurenciou Alexis. Herečka Michael Michelle sa predstaví ako ikonická Dominique Deveraux. Dominantná, vypočítavá Dominique sa vráti do Atlanty, aby urovnala svoje dlhodobo komplikované vzťahy so svojimi deťmi. Colbyovci sú úhlavní nepriatelia Carringtonovcov a ona bude výraznou posilou v boji proti nim.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicolette Sheridan #Dynastia #oseriáloch #Dynasty