Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriál, ktorý je považovaný za totálnu stupiditu, stráca hlavnú mrchu

Nové spracovanie Dynastie z dielne televízie The CW a Netflixu je poriadne divoké. Nielen dejovo, ale aj v zákulisí celého seriálu. Kým na prvú sériu sa vzniesli tony kritiky a najmä výsmechu pre absurdné a hlúpe spracovanie, druhá séria sa prestala brať vážne a zo svojho hendikepu spravila prednosť.

07.03.2019 07:00
nicollette sheridan, dynastia, dynasty, Foto:
Herečka Nicollette Sheridan "vydržala" v seriáli len rok.
debata

Razom je seriál pozerateľný, dá sa pri ňom zabaviť, čo je hlavným mottom tvorcov. Samozrejme je nutný dostatočný odstup divákov od deja. Stále je ťažko uveriteľná soap opera o miliardárskej rodine, kde sa dej mení z minúty na minútu, všetko je absolútne povrchné. Lenže, ak niekto hľadá večerný oddych, pri ktorom vypne a pozerá sa na Dynastiu uvoľnenou optikou, nájde čo hľadá.

Pretlačiť túto verziu Dynastie medzi divákmi trvalo pomerne dlho. Za normálnych okolností by sa seriál s katastrofálnou sledovanosťou, akú mala, pratal z obrazoviek po pár epizódach. Lenže symbióza štandardnej televízie The CW a Netflixu zaručila Dynastii prežitie. Stratené milióny mladších a atraktívnych mladších divákov sa skrývajú práve na Netflixe a klan Carringtonovcov nakoniec neťahá za kratší koniec. The CW už avizovala, že si objednáva tretiu sériu pre televíznu sezónu 2019/2020.

Dynastii sa podarilo prežiť, aj keď má za sebou poriadne turbulentné časy. Jeden by si myslel, že teraz bude výroba prebiehať už bez problémov. Lenže ako sa ukazuje, zákulisie je rovnako divoké ako samotný dej. Tvorcovia avizujú už tretí odchod jednej z hlavných postáv. Na začiatku druhej série „odpravili“ z príbehu herečku Nathalie Keeley (Cristal), ktorá patrila k tomu najlepšiemu. Následne, bez predchádzajúceho avizovania, po piatich epizódach odišiel herec James Mackay (Steven) a teraz odchádza samotná Alexis (Nicollette Sheridan)!

Práve postava ikonickej mrchy po druhýkrát zachránila Dynastia. Aj v pôvodnom seriáli sa Alexis objavila v deji neskôr a vtedy sa zvrátil pád sledovanosti a zo seriálu sa stal ikona. Aj v novom spracovaní sa objavila až v poslednej tretine prvej série a až potom Dynastia dostala to pravé korenie. Nicollette Sheridan vdýchla Alexis iný esprit ako Joan Collins, avšak stále sa zachovali charakteristické črty milovanej mrchy. Lenže televízia, pred pár dňami, oznámila šokujúcu správu, že Alexis „opúšťa loď“!

Postava, ktorá je jedným z dôležitých pilierov deja a je zárukou veľkej časti zápletiek sa vytratí už v najbližšej marcovej epizóde. Dej zaviedol túto mrchu na hranicu jej možností a kontroverzná zápletka obsahovala streľbu na druhú manželku Blakea, ktorého sa jej nepodarilo zlákať do svojho náručia. Omylom však zastrelila nevinného muža a Alexis sa, tentokrát, nevyhne spravodlivosti. Tvorcovia teda našli spôsob, ako poslať túto postavu mimo deja.

Oficiálne stanovisko televízie vyznelo pomerne stroho a neosobne, pričom poďakovali herečke za jej účasť. To len rozvírilo seriálovú hladinu s dohadmi o tom, že Sheridan je problematická herečka. Známy je jej turbulentný odchod zo Zúfalých manželiek, keď došlo aj na fyzické násilie s hlavným tvorcom Markom Cherrym. Ten jej za „odmenu“ napísal poriadne krutý koniec.

Na pravú mieru všetko uviedla samotná herečka v oficiálnom vyhlásení, keď oznámila, že odchádza na vlastnú žiadosť. Údajne za tým nie sú žiadne konflikty, ale zdravotný stav jej matky a herečka sa chce, prirodzene, postarať o najbližšiu osobu a náročné nakrúcanie jej nedovoľuje tráviť s milovanou mamou čas, ktorý si jej aktuálny stav vyžaduje.

Tvorcovia si však nemôžu dovoliť, aby Alexis zmizla nadobro a už teraz sa hovorí, že ikonická mrcha dostane novú tvár a rola bude preobsadená. Tento krok pôjde ruka v ruke s poriadne kontroverznou zápletkou a Dynastia nezostane svojej povesti nič dlžná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynastia #oseriáloch #Dynasty #Nicollette Sheridan