Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kde je vôľa, tam je vojna! Jeden z najhlúpejších seriálov ponúkne novú sériu

Kedysi patril seriál Dynastia k povinnej jazde domácnosti. Avšak to boli časy pred 30 rokmi. Terajšia verzia ho síce kopíruje, no do dnešného sveta sa nehodí.

12.10.2018 07:00
dynasty, dynastia, Foto:
Carringtonovci sú späť a pripravení bojovať o to najcennejšie - peniaze.
debata

Televízia The CW chce tvrdohlavo vnútiť divákom novú verziu Dynastie stoj čo stoj. Nezastavilo ju, že počas minulej sezóny „vyhrala“ titul o najmenej sledovaný seriál z celonárodnách televízii. Dynastia je však horúcim na Netflixe, ktorý na výrobe výrazne participuje a tak je náležitý dôvod ho tolerovať aj v klasickej televízii, kde nefunguje.

Prvá séria spočiatku lákala pozlátkom, z ktorého čerpal aj pôvodný seriál. To však rýchlo vybledlo a tvorcovia seriálu Gossip Girl tentoraz rozohrali nefalšovanú, teatrálnu, častokrát hlúpu soap operu, ako sa patrí. Otázkou zostáva, či ešte je ten čas, kedy niečo také diváci naozaj chcú. Podľa výsledkov ani nie. Seriál síce má nejaký ohlas na spomínanom Netflixe, keď je streamovací gigant doňho investovať. A to sú mladí diváci, pre ktorých je sledovanie tradičnej televízie prežitkom.

Čo priniesla prvá séria? V podstate plytký dej plný prehnaného propagovanie miliardárov, ktorí si môžu dovoliť všetko načo si ukážu. Prispôsobujú si pravidlá, spravodlivosť, avšak hľadajú aj to čo bežní smrteľníci, kam len zriedkakedy skĺznu – lásku. Nechýbali hádky, mocenské boje a legendárne bitky najmä medzi ženskou časťou obsadenia, čo je nezabudnuteľné aj z pôvodného seriálu.

V piatok večer štartuje druhá séria a nedá sa očakávať, že sledovanosť pôjde hore. Zrejme práve naopak, aj keď je otázne kam ešte klesne, ten priestor tam už nie je. Prvú sériu sledovalo polmilióna divákov. Tvorcovia sa rozhodli ešte viac odtrhnúť z reťaze a po šokujúcom finále prvej série v podstate ohrozili na živote každú jednu postavu veľkým požiarom.

Prekvapujúco sa zbavia postavy, ktorá ako tak dávala šťavu deju a pôvodný seriál sa bez nej nepohol – teda Crystal (Nathalie Kelley). Herečka dostala prekvapujúceho padáka, o ktorom sa dozvedela z médií. Jej postava skončila počas finále najhoršie – postrelená uprostred ohňa. Podľa tvorcov seriál dostal šťavu od 16. epizódy, keď do deja pritancovala Alexis (Nicollette Sheridan – zo seriálu Zúfalé manželky).

Alexis bude od novej série novou hlavnou postavou, jej sokyňa Crystal naopak dej opúšťa a jej osud je zahalený rúškom tajomstva. Producenti chcú z novej spraviť neriadenú strelu plnú ešte absurdnejších zvratov, okázalejších večierkov, afektu, cieleného prehrávania hercov. Keď to má byť soap opera, tak so všetkým čo k tomu patrí. Nevadí, že Dynastia sa stala akousi bizardnou paródiou, ktorú nikto nemôže brať vážne.

Nová séria prinesie niekoľko nových postáva, jednou z nich bude reálna Crystal, teda žena, ktorej falošná Crystal ukradla identitu, keď utekala z Venezuely a začala nový život v USA a to rovno v náručí Blakea Carringtona. Spomínaná Alexis už pôjde na plný plyn a nebudú chýbať ani postavy zo starej série. Nová séria má podtitul – kde je vôľa, tam je vojna a Carringtovovci sú odborníci na mocenské boje. Keď ide o peniaze, ide o všetko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynastia #oseriáloch #Dynasty