Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Roztomilá mrcha neoslnila. Jej pokus o návrat bol roztomilo rozpačitý

Herečka Lucy Hale zožala celosvetový úspech vďaka účinkovaniu v hite Roztomilé mrchy (Pretty Little Liars), ktorý je dobre známy aj slovenským divákom. Po jeho skončení ponúkla divákom vlastný produkt s názvom Life Sentence, s ktorým pohorela.

29.08.2018 07:00
life sentence, lucy hale, Foto:
Herečka Lucy Hale dala zbohom svojej úlohe roztomilej mrchy. V Life Sentence hľadala pointu života, o ktorom nečakala, že príde. Na snímke so seriálovým manželom Wesom (Elliot Knight).
debata

Na vlastnom seriáli začala herečka pracovať ešte v čase, keď finišovala vo svojej najslávnejšiej úlohe Arye. Okrem producentského postu si v novom seriáli „pochopiteľne rezervovala“ aj hlavnú úlohu s domnení, že jej stále slávna tvár potiahne celý seriál. Life Sentence však pohorel na celej čiare a nebyť katastrofálneho spracovania Dynastie, tak by titul najmenej sledovaného seriálu v celonárodných televíziách „získal“ práve tento seriál.

A pritom celý koncept seriál dokonale zapadal do šablóny, s ktorou pracuje televízia The CW cieliaca na mladšie publikum. Bola tu notoricky známa a mimoriadne obľúbená tvár, celkom svieže spracovanie, sekundovali jej viac-menej neopozorané tváre a pointa seriálu bola zaujímavá. Hlavná hrdinka Stella od svojich 15. narodenín bojovala s rakovinou a po ôsmich rokoch sa pripravovala na smrť. Lenže prišla nová liečba a ona akoby zázrakom bola vyliečená.

Samozrejme, že sa tešila, lenže veľmi rýchlo si uvedomila, že má problém. Ona svoj život už prežila naplno v presvedčení, že jej ďalší deň môže byť posledný. Razom mala pred sebou život, s ktorým tak trochu už nerátala. Bola obklopená dokonalou rodinou, ktorá naoko nežila svoj život a všetko venovali Stelle. Navyše na svojej zdanlivo svojej poslednej ceste do Paríža náhodou narazila na Wesa a zosobášili sa.

Jej žiarivá bublinka šťastia spľasla po verdikte lekárov. Rodina sa mohla prestať pretvarovať a Stella sa dozvedela, že roky pred ňou idylku len hrali. Jej matka sa rozišla s jej otcom a začala žiť so ženou. Manželstvo jej sestry bolo v slepej uličke, najmladší brat bol povaľač a díler ľahkých drog. Stellino manželstvo tiež stálo pred dilemou. Ako zvládne dvojica v podstate cudzích ľudí spoločný život, keď sa nepoznajú?

Life Sentence sa „dožil“ len 13 epizód a televízia The CW ho pre nízku sledovanosť veľmi rýchlo zrušila. Nejeden divák by si povedal, že tento seriál musel byť naozaj krok vedľa. Paradoxne nebol.

Zápletka bola cielene pritiahnutá za vlasy, postavy častokrát vysunuté do afektu a to len preto, aby si neraz uťahovali z rôznych rodinných kríz a hodnôt, na ktorých sa v amerických seriáloch až groteskne bazíruje. Neraz bolo všetko sladké a naivné, aby potom príbeh tvrdo poukázal na krutú realitu milosrdných lží, v ktorých celá rodina žila, aby ich milovaná zomrela šťastná.

Dobrá viera bola ich väzením, z ktorého nečakane dostali priepustku a razom všetci zostali paralyzovaní krutou realitou. Tvorcovia však poukázali aj na smutnú realitu pacientov, ktorí bojujú s rakovinou a neraz dúfajú v zázrak, ktorý si dáva načas. Príbeh sa nehrá nato, že má prísť happy end, ukázal poriadne hrboľatú cestu k rôznym rozuzleniam a nemuseli byť okamžite šťastné.

Life Sentence veľa vody nemamútil vo svete seriálov, bol však príjemnou oddychovkou a vatou pred začiatkom novej televíznej sezóny a oplatí sa ho vidieť. Stačí sa odosobniť a pripustiť si viac gýču a „nadsázky“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucy Hale #oseriáloch #Life Sentence