Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Z tieňa lží nevyšla. Exklamárka pohorela s dojemným príbehom

Novinka Life Sentence s obľúbenou herečkou Lucy Hale mal byť tým seriálom, ktorý ju posunul vpred. Nelichotivo sa skončil po prvej sérii.

17.05.2018 07:00
Lucy Hale, Life sentence, Foto:
Herečka Lucy Hale neuspela s návratom na obrazovky. Zatiaľ jej najväčšia úloha je zo seriálu Roztomilé mrchy.
debata

Príbeh sa zameral na mladé dievča – Stellu (Lucy Hale), ktorá väčšinu svojho života strávila v nemocnici a pripravovala sa na to najhoršie. Spolu s ňou jej posledné chvíle prežívala aj celá rodina. Tá sa rozhodla, že zostávajúci čas svojej milovanej premenia na to najkrajšie a keď opustí tento svet, bude mať za sebou prežité všetky sny.

Po ôsmich rokoch však prišla šokujúca správa, liečba zabrala a Stella je vyliečená. Radostný moment sa čoskoro mení na krutú realitu. Stella svoj život už prežila a razom sa musí zaoberať tým, s čím nerátala – budúcnosťou. Rozplynula sa jej prehnane idylická predstava o dokonalej a usporiadanej rodine, ktorá bola jej oporou. Všetko to bola iba ilúzia. Kvôli Stelle sa každý člen rodiny tváril, že nežije svoj reálny život. Teraz sa mohlo všetko konečne rozsypať.

Seriál Life Sentence s citom pracoval s témou rakoviny a umierania, ale aj následného života, ktorý môže nasledovať. Televízia The CW opäť stavila na roztomilý, zámerne gýčový vizuál, ktorý má podčiarkovať počiatočnú idylickú žiaru okolo hlavnej hrdinky, neskôr vtipne paroduje jej dopady normálneho života a tvrdej reality. Stella svoj život prežila, hoci je mladá. Nikto nerátal s možnosťou, že jej choroba zmizne. Každá jedna postava sa musí vyrovnáva s novou situáciou po svojom.

Lenže diváci túto nevšednú novinku neocenila v dostatočnom počte, aby ju mohla televízia obnoviť na druhú sériu. Sledovanosť bola priam katastrofálna. Televízia The CW musela seriál po niekoľkých epizódach odpratať na nevýkonný piatok. Tam Life Sentence „dosiahlo“ najnižšiu možnú sledovanosť spomedzi tohtoročných seriálov. Jednu z epizód si pozrelo len 500-tisíc divákov s ratingom 0.1. Teda takmer nula. Ostatné epizódy zvyčajne nedosiahli ani na miliónovú hranicu. Preto nebolo prekvapenie, keď pred pár dňami televízia oznámila koniec po trinástich epizódach.

Veľký návrat herečky Lucy Hale teda nevyšiel. Hale, notoricky známa zo seriálu Pretty Little Liars, sa na obrazovky vrátila ani po roku od odvysielania posledného klamárskeho dobrodružstva, úspech sa nedostavil. A to sa hovorí, že práve ona má najväčšiu šancu zo všetkých jej klamárskych kolegýň spraviť najväčšiu kariéru. Na úspechy si bude musieť počkať. Posledná epizóda bude odvysielaná v polovici júna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lucy Hale #The CW #oseriáloch #Life Sentence