Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zúfalá manželka bude legendárnou potvorou. Znovu

Nová verzia legendárnej Dynastie našla svoju ústrednú mrchu Alexis a tá prichádza priamo z Wisteria Lane. Herečka Nicollette Sheridan, ktorá sa preslávila v Zúfalých manželkách, sa pokúsi stvárniť priam neprekonateľne ikonickú postavu.

04.12.2017 07:00
nicollette sheridan, alexis, dynasty, dynastia,, Foto:
Herečka Nicollette Sheridan sa pokúši vdýchnúť ikonickej mrche nový rozmer.
debata

Na pôvodnú Alexis v podaní Joan Collins sa predsa nezabúda. Sheridan opráši svoju hereckú kariéru, ktorá sa dostala do slepej uličky po jej vynútenom odchode zo Zúfalých manželiek. V tom čase sa natoľko vyostrili nezhody medzi ňou a hlavným tvorcom Marcom Cherrym, že údajne došlo až k fyzickému násiliu. Cherry, bez zľutovania, napísal pre postavu Edie krutý koniec a ukončil jej účinkovanie počas piatej série.

Herečka ukázala, už vtedy, že je ako stvorená hrať postavy s pofidérnou morálkou, z čoho vychádzali aj tvorcovia Dynastie. Alexis je presne ten typ postavy, ktorá si vyžaduje byť prototypom mrchy, nie prvoplánovej intrigánky. Už pôvodnú verziu seriálu táto postava zachránila, história sa opakuje aj po tridsiatich rokoch a opäť by príchod potvory mohol zdvihnúť krivku sledovanosti.

História sa opakuje

Prvá séria pôvodného seriálu sa nestretla s veľkým diváckym úspechom a nefigurovala v ňom Alexis. Vtedy dala televízia ABC seriálu druhú šancu a musel prejsť výraznými kreatívnymi zmenami a hneď na začiatku druhej série sa objavila Joan Collins. A razom sa stal z prepadáku hit.

Nová verzia má rovnaký problém. Sledovanosť je od začiatku na nízkej úrovni. Seriál zachraňuje lukratívna dohoda s Netflixom a preto televízia The CW si plnohodnotnú 22-dielnu prvú sériu. The CW je v nezávideniahodnej situácii, keď ani jedna z noviniek nezožala úspech a preto sa pokúša resuscitovať Dynastiu. A príchod Alexis by mohol k tomu výrazne prispieť. Navyše, keď ju stvárni tak známa tvár.

Ktorá verzia bude lepšia?

Tvorcovia avizujú, že chcú nájsť vhodný mix medzi pôvodnou postavou a jej novou verziou. Určite diváci uvidia nejaké podobné črty z predošlého seriálu, chceli však dopriať tejto postave nový smer a nájsť spôsob, ako priniesť na obrazovky mrchu, ktorá bude ojedinelá, prefíkaná, ale na druhej strane budú diváci šípiť, že ju ženú skryté pohnútky z minulosti, ktoré treba preskúmať a mohli byť prinútiť divákov mať s ňou zľutovanie.

V zatiaľ odvysielaných epizódach divák nemal možnosť zistiť, čo sa s ňou reálne stalo. Sem-tam bola spomenutá. Vie sa len, že keď sa vráti, bude sa snažiť napraviť svoj pošramotený vzťah s deťmi, ale aj s Blakom a terčom bude aj Cristal. Jedno je isté, poriadne rozvíri hladinu a bude sa načo pozerať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynastia #Zúfalé manželky #DESPERATE HOUSEWIVES (Zúfalé manželky) #oseriáloch #Dynasty #Nicollette Sheridan