Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Majú všetko a chcú ešte viac. Legendárna Dynastia je späť v plnej paráde

Legendárny seriál Dynastia skôr si bude pamätať generácia našich rodičov. Osudy magnáta Blakea Carringtona a jeho rodiny sledovali milióny ľudí po celom svete.

11.10.2017 07:00
debata
Podarí sa novou verziou nadviazať na úspech... Foto: The CW
dynasty, dynastia, Podarí sa novou verziou nadviazať na úspech pôvodného seriálu?

Nekonečná nevraživosť medzi jeho Krystle a pomstychtivou Alexis je dodnes symbolom legendárnych pästných súbojov. Dokopy vzniklo, v rokoch 1981 – 1989, deväť sérii a 220 epizód, pričom seriál bol spočiatku mienený ako priama konkurencia Dallasu a na svoj úspech si musel počkať.

Dynastia po prvej sérii bola takmer zrušená, televízia ABC jej dala ešte jednu šancu s výraznými kreatívnymi zmenami a tie priniesli vytúžený úspech. Zo seriálu sa razom stal hit a jeden z najsledovanejších seriálov v USA. Dokonca sa dočkal aj vlastného spin-off seriálu The Colbys, ktorý bol po jednej sérii pre neúspech zrušený.

Po takmer troch dekádach nastal čas na veľkolepý návrat. Televízia The CW sa rozhodla oprášiť tento starý námet a dať mu nový šat. The CW chce na svoje obrazovky vrátiť tento žáner, ktorý si mladý divák obľúbil už v časoch kultovej Gossip Girl. Nová Dynastia bude nablýskaná, skazená a výrazne omladená, aby zapadla do dnešného koloritu, ktorý mladé publikum preferuje.

Preto nie je žiadnym prekvapením, že nová Dynasty sa dostala do rúk tvorcom práve Gossip Girl. Tvorcovské duo Josh Schwartz a Stephanie Savage sa po rokoch opäť vrátia do sveta smotánky, nekonečného bohatstva a z toho vyplývajúcich intríg, podrazov, zrady, neúprimnosti a boja o ešte väčší balík peňazí. Nenadarmo sa hovorí, že keď má veľa, chceš ešte viac.

Z pôvodného seriálu zostanú zachované len niektoré mená pôvodných postáv. Ústredná zápletka sa rozbehne, keď sa po rokoch štúdií vracia domov Blakeova dcéra Fallon (Elizabeth Gillies), aby sa stala finančnou riaditeľkou v rodinnej spoločnosti. Namiesto vrelého privítania ju čaká studená sprcha, keď jej milovaný otec Blake (Grant Show) je v náručí mladej Cristal (Nathalie Kelley), ktorá sa čoskoro stane jeho ženou. Fallon sa dozvie, že jej miesto v spoločnosti preberie práve Cristal, čo bude rozbuška pre nekonečnú pomstu medzi dvoma ženami.

Fallon sa v afekte spojí s otcovým najväčším nepriateľom Jeffom Colbym (Sam Adegoke), ktorý prahne po jeho zničení. Cristal sa so svadbou „nenápadne“ ponáhľa a dobre vie prečo. Do mesta prichádza jej synovec Sammy Jo (Rafael de la Fuente), ktorý môže jej plány prekaziť odhalením jej minulosti a môže byť prostriedkom pre niekoho, kto by mohol Cristal zhodiť z jej pomyselného trónu, na ktorý sa tak rýchlo chce vydriapať.

Televízia The CW nenecháva nič na náhodu a chce si poistiť úspech novej verzie, preto uzavrela kľúčovú dohodu s Netflixom, ktorý bude streamovať premiérové epizódy celosvetovo po televíznej premiére.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynastia #oseriáloch #Dynasty