Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - zopakuje sa história s tragickým osudom?

16.08.2010 12:46
debata

Zopakuje sa história s tragickým osudom?

Kompletné informácie o pripravovanej 4.sérii sú tu!

Pomerne veľa času ubehlo od chvíle, kedy som naposledy písal o 4.sérii Gossip Girl, natáčanie je v plnom prúde a aj informácii je naozaj veľa, tak poďme hneď nato!

1.časť ponesie názov Belles de Jour (Krásny deň). Bude však krásny?

Úvodné epizódy 4.série sa naozaj budú odohrávať v Paríži, kde Serena a Blair išli tráviť letné prázdniny a okrem iného si oddýchnúť od všetkého v New Yorku, v prípade Blair odchod bol o to dôležitejší, že sa bude snažiť zabudnú na Chucka, ktorý jej zlomil srdce. Počas svojho pobytu si užijú kopec zábavy, večierkov, nakupovania a raz stretnú uprostred ulice Chucka s jeho novou priateľkou, no niečo nie je v poriadku! Chuck sice prežil postrelenie, no lekári mu neposkytli zjavne všetky starostlivosť a Chucka budú trápiť aj zdravotné problémy a aby toho nebolo málo, Chuck sa zmenil. Namiesto zlomyselného, intrigánskeho Chucka, dievčatá stretnú milého a uctivého mladého muža s jeho novou priateľkou, čo Blair ešte viac zraní. Novú priateľku stvárni herečka Clemece Poésy, mohli sme ju vidieť v Harry Potterovi, a jej postava Eva sa v Gossip Girl zdrží v niekoľkých epizódach. Okrem Paríža Eva zavíta aj do New Yorku, no Upper East Side ju nepríjme s otvorenou náručou na čele s Blair.

No a Blair dosiahne novej úrovne v novej sérii. Teda jej postava sa viac priblíži k charakteru, ktorý mala najmä v 1.sérii. Vráti sa teda zlá, intrigánska, zlomyselná mrcha, ktorá sa neštíti ničoho. Začne chodiť na novú vysokú, kde ju zase budú uctievať podobne ako na strednej a vráti sa v plnej intrigánskej sile. K tejto priležítosti televízia CW pripravila aj samostatný promo plagát, ktorý je pod článkom!

No čo sa týka vzťahu Blair a Chucka nateraz je jasné, že sa nedajú dokopy, aj keď iskrenie tam bude, no tvrdohlavosť a postoj k tomu, že chcú ísť ďalej im nedovolí vrátiť sa k sebe. Dokedy to bude trvať, tvorcovia prezradiť nechcú.

V druhej polovici série sa do seriálu vráti aj Jenny. Tvorcovia sľubujú návrat vo veľkom štýle, no a počas jej neprítomnosti budú okolo jej postavy tvoriť dusno, aby sa na ňu nezabudlo. Väčší priestor dostane Eric a jeho nový priateľ a on bude aj naďalej spojovacím mostíkom medzi Jenny a New Yorkom.

Do seriálu sa Jenny vráti ako úplne iná osoba, na čas by mal byť teda koniec jej intrigánskej povahe a bude snažiť napraviť všetko, čo napáchala, no hlavne Blair bude jej veľká nepriateľka, čaká ich veľká dejová línia, no bude odohrávať neskôr, počas série.

Úvod bude patriť rozbitým vzťahom medzi hlavnými postavami.

Do seriálu však zavíta nová posila v podobe herečky Katie Cassidy, ktorá sa momentálne v Amerike teší veľkej pozornosti, 4.sérii si zahraje postavu Juliet – novej priateľky Natea a zdrží sa výnimočne dlho, asi až v 12 častiach bude účinkovať, čo je viac ako polovica série, je tu predpoklad, že sa môže stať aj pravidelnou postavou, pokiaľ diváci budú na ňu reagovať dobre a pozitívne.

Veľké problémy čakajú aj Dana. Georgina stále tvrdí, že dieťa, čo porodila, tak je Danovo a hlúpy Dan jej verí a snaží sa jej pomáhať. Všetko sa však skomplikuje, keď sa Vanessa vráti zo svojej stáže a bude prekvapená, čo všetko sa zmenilo.

No Georgina má určite niečo v pláne, no potvrdzujú aj tvorcovia, keďže jej postava nefiguruje v 4.sérii ako pravidelná, je teda jasné, že po niekoľkých častiach zase zmizne ako to má zvyku, no môžme si byť istí, že sa časom vráti, Georgina nikdy nezmizne navždy.

A teraz správa, ktorou je inšpirovaný aj nadpis. Šíria sa totiž správy, že hlavná predstavieľka seriálu Blake Lively (Serena) by rada opustila seriál, že jej postava sa už nemá kam posunúť a bola by rada, keby vo 4.sérii Serena zomrela. Opakuje sa teda história? Ide to totiž o tom, že tvorcovia seriálu Gossip Girl sú presné ti ístí, ktorí stvorili aj seriál O.C. California, ktorý sa dodnes u nás teší veľkej popularite a presne toto isté sa stalo aj počas 3.série O.C., keď herečka Mischa Barton požiadala tvorcov, aby ukončili jej príbeh a tak na konci 3.série Marissa Cooper zomrela. Tvorcovia aj napriek tomu chceli toto využiť a začať počas 4.série odznova, s novými zápletkami a príbehmi, tu však narazili na odpor divákov, ktorí sa nevedeli zmieriť, že ich milovaná Marissa zomrela.

Seriál zaznamenal tak veľký odlyv divákov, že televízia FOX okamžite zrušila celý seriál a 4.séria bola dokonca skrátená len na 16 častí.

Túto situácia tvorcovia Gossip Girl nechcú opakovať, je im jasné, že odchodom hlavnej predstaviteľky by seriál mohol veľmi rýchlo skončiť a tak prebehli jednania a zdá sa, že blížiaca sa katastrofa je nateraz zažehnaná, no ale ako to už býva, vždy sa takto začína blížiaci sa koniec účinkovania nejakej seriálovej hviezdy. Herečke totiž vadí vysoke pracovné nasadenie a dlhé každodenné natáčanie a navyše už niekoľko rokov tvorí pár s Penom Badgleym (Dan) a údajne jej vadí, že musí tráviť aj počas pracovnej doby čas so svojím priateľom. Uvidíme, či Blake Lively zostane účinkovať aj naďalej, zatiaľ je jasné, že bude v celej 4.série, no čo bude ďalej sa nevie.

Hviezdna jeseň sa začína 9.septembra!

Stargate Universe – Season 2 od 28.septembra!

debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl