Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - čakajte nečakané…

24.01.2011 12:58
debata

Čakajte nečakané…

Pripravte sa na štart druhej polovice aktuálnej série!

Konečne sa dočkali aj všetci diváci a fanúšikovia seriálov televízie The CW, tá sa rozhodla, že dopraje všetkým seriálom dlhšiu vianočnú pauzu ako iné televízie a premiérové časti všetkých seriálov spustí tento týždeň, na blogu sa venujem trom seriálom z jej ponuky a tak sa môžete tešiť aj na články o Smallville a The Vampire Diaries.

Už tento týždeň sa začínajú druhé polovice aktuálnych sérii!

Už dnes večer sa teda opäť vrátime do New Yorku na Upper East Side a v 12.časti 4.série s názvom The Kids are not all right budeme pokračovať v deji, ktorý zostal otvorený na začiatku decembra, kedy sme sa so seriálom lúčili.

Pripomeňme si teda najdôležitejšie momenty rozuzlenia deja prvej polovice 4.série. Tvorcovia nám konečne odhalili pravú identitu tajomnej Juliet Sharp, ktorá od začiatku aktuálnej série strpčovala Serene život. Avšak aj Juliet mala nedostatok informácií a tak nechtiac zničila Serene celý život a vrcholom bolo, keď sa jej podarilo Serenu nadrogovať a Serena tak skončila v liečebni, podobne ako v nedávnej minulosti, v období pred začatím seriálu. Z rozprávania vieme, že Serena nebola vždy to dobré dievča, ale bola to zlá intrigánka, ktorá sa nevyhýbala alkoholu a drogám. Dôvodom Julietinej pomsty bola skutočnosť, že jej brat Ben sedel kvôli Serene už niekoľko rokov vo väzení za jej údajné zneužitie. Táto predvianočná časť nám priniesla dlho očakávané rozuzlenie aj tejto zápletky. Ben sedel vo väzení neprávom, za všetko môže Serenina matka Lily, ktorá všetko zariadila tak, aby Bena krivo obvinili, lebo Serena sa s ním zblížila, Lily si však myslela, že je niečo medzi viac, no Serena mala rada Bena iba ako učiteľa, aj vzájomné iskrenie tam bolo. Ben videl v Serene veľký potenciál a snažil sa jej pomôcť. Lily však vzala spravodlivosť do vlastných rúk. Juliet tak celé roky plánovala pomstu pre Serenu a pritom netušila, že Serena za nič nemôže. Lily si však dostatočne zavarila, keďže o tomto sa všetci dozvedeli a celá rodina sa proti nej obrátila, a aj manžel Rufus je šokovaný z toho, že jeho milovaná žena by bola schopná niečoho takého. Lily však na tom nevidela nič zlé, kvôli ochrane jej rodiny je ochotná urobiť čokoľvek…

Nové časti prinesú aj nové odhalenia ohľadom Lily, zdá sa, že jej minulosť je viac pošpinená ako sme si mysleli.

Pozrite si najprv trailer k dnešnej časti!

A zdá sa, že po odchode Juliet zo seriálu nás čaká séria návratov postáv, ktoré sme v minulých sériách videli. Najočakávanejšou postavou bude sestra Lily – Carol. Do ich minulosti sme sa mohli pozrieť ešte v 2.sérii, keď bola odvysielaná špeciálna časť, ktorá zachytávala tieto dve postavy v teenagerskom veku a dokonca mal na tento námet vzniknúť aj spin-off seriál s názvom Valley Girl, no nakoniec si televízia tento seriál neobjednala a tak myšlienka spin-off seriálu zapadla prachom. Avšak nie nadlho, keďže Carol do New Yorku nezavíta len tak pre nič za nič. Už z tejto špeciálnej časti vieme, že vzťah medzi sestrami nebol bezproblémový a teraz sa vôbec nestretávajú a prerušili medzi sebou kontakt, zatiaľ nevieme prečo, no všetko by sa malo odhaliť. Tvorcovia pochopiteľne taja okolnosti jej účinkovania, všetko však dokonale zapadá do sloganu druhej polovice tejto série – čakajte neočakávané!

Do života Lily sa v nových častiach vráti aj otec jej detí William Van der Woodsen, ktorý sa objavoval v 3.sérii a pri jeho odchode zo scény musela asistovať polícia, keďže Lily dopoval liekmi, ktoré jej simulovali rakovinu a tak sa chcel vtrieť späť do jej života. Takže na Lily sa bude špina valiť z každej strany.

Všetci fanúšikovia páru Blair – Chuck opäť zostanú smutní, keďže opäť nebudú spolu, už sice nie sú nepriatelia, prešli si aj fázou búrlivého sexu, na Chucka však čaká nová priateľka, respektíve objav, ktorý mu bude významne imponovať a bude preňho nedosiahnuteľná, čo ho ešte viac naštartuje, aby ju dostal. Blair to síce nebude rada vidieť a bude to ešte horšie znášať, no v jej živote sa objaví nový muž. A teraz príde opäť reč na slogan. Tvorcovia sa rozhodli, že divákom doprajú viac Blair – Dan scén. Dan a Blair sa nikdy nemuseli, no tentoraz sa ich cesty stretli a prišli nato, že majú viac spoločného ako si mysleli a mohli sme zazrieť aj náznaky priateľstva. Spoločné scény týchto dvoch protikladov budú čoraz častejšie, údajne ich spájať aj spoločná práca a tajné zdroje zo zákulisia hovoria o bozku!

Bude teda niečo viac medzi nimi alebo je to len napínanie všetkých fanúšikov? Jedno však tvorcovia potvrdili, že sa do seriálu vráti aj vtipná zložka, ktorá súvisí s Danom a Blair, ich spoločné chvíle budú sprevádzané humorom, lepšie povedané množstvom humoru a tvorcovia sľubujú naozaj kvalitne vtipné scény medzi týmito dvoma.

Dozvieme sa to v druhej polovici aktuálnej série. Zároveň tvorcovia majú veľkú nádej, že seriál dostane aj 5.sériu, viac menej sa čaká len na formálne vyjadrenie televízie, seriál Gossip Girl získal späť zašlú slávu a klesajúca krivka sledovanosti sa otočila späť hore a to len vďaka veľmi dobre vymyslenému deju pre túto sériu. Príchod Juliet a jej tajného plánu pomsty totiž vyniesol seriál späť na piedestál a čísla stále rastú, dúfajme, že druhá polovica série s novým dejom prinesie potvrdzujúci trend rastu sledovanosti.

Následne sa počas voľna rozoberala podrobnejšie aj budúcnosť seriálu. Herečka Leighton Messter (Blair) poskytla rozhovor, v ktorom naznačila, že po vypršaní jej zmluvy zo seriálu odíde. Na koľko sérii má teda zmluvu? Na 6.

Znamená to nevyhnutne teda, že seriál skončí 6.sériou? Podobne sú na tom aj ostatní herci, je naozaj otázne, či televízia bude chcieť pokračovať aj naďalej v natáčaní, je otázne aj, či čísla sledovanosti budú stále vysoké aj naďalej a je otázne aj, ak by seriál pokračoval aj 7.sériou, či by to malo význam, keby prípadne aj odišla taká kľúčová postava jako je Blair. Ale to je ešte pomerne vzdialená hudba budúcnosti, no príde čas, kedy sa tvorcovia a aj herci budú musieť stretnúť a porozmýšlať ako ďalej. V tejto súvislosti je tu stále otázka herečky Taylor Momsen, ktorá sa síce objavila v niekoľkých častiach aktuálnej série, no tvorcovia jej dopriali ďalší oddych v súvislosti s jej kontroverzným prezentovaním samej seba, momentálne aj speváčka je stále nepoučiteľná a tak jej návrat je stále nejasný, keďže podmienka tvorcov stále platí. Hovoria síce, že jej postava Jenny sa určite do seriálu vráti, no nešpecifukujú jej konkrétny návrat, isté však je, že minimálne do 16 časti sa neobjaví. Pre mnohých je to určite potešujúca správa, iný by zase radi videli nejaké ukončenie jej postavy a definitívny odchod, keďže jej popularita rapídne klesá. Avšak odchod stálej postavy by nemusel byť na škodu, nové postavy by dostali viac priestoru. S tým aj tvorcovia a producenti rátajú a tak nové časti prinesú aj návrat Bena, možno predpokladať, že Serena sa bude snažiť všetko dať do poriadku a krivo obvineného Bena dostať z väzenia a možno ako to je pri Serene zvykom sa s ním aj zapletie. Jedno je však isté, Serena si konečne môže vydýchnuť, no musí si napraviť reputáciu či v škole alebo v aj v osobnom živote, Juliet jej všetko zničila, aj keď nechtiac a všetci zostali šokovaní, čo všetko bola jej matka Lily ochotná spraviť.

Rodinný život sa bude snažiť dať do poriadku aj Nate Archibald. Jeho otca prepustili konečne z väzenia, bol obvinený a uväznený ešte v 1.sérii za spreneveru peňazí, teraz je však vonku a začne si úživať stratené roky života. Nate sa bude snažiť zažehnať aj rozvod svojich rodičov, či sa mu to podarí je otázne.

Pripravte sa, nové časti prichádzajú…

debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl