Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - blíži sa koniec intríg?

14.02.2011 09:40
debata

Blíži sa koniec intríg?

Seriál pokračuje novými časťami, sledovanosť však prudko klesá!

Už dnes večer sa môžete tešiť na ďalšiu premiérovú epizódu 4.série Gossip Girl, na programe je 15.časť s názvom It-Girl Happened One Night. Skôr než si začnete čítať o zaujímavých zákulisných informáciach sa pozrieme na veľký problém, ktorý seriál zaznamenal a tým je krivka sledovanosti. Zdá sa, že tvorcovia sú nepoučiteľní, keďže aj napriek tomu, že prvá polovica aktuálnej série vyšvihla Gossip Girl späť medzi najsledovanejšie seriálové hity televízie, nové časti, ktoré sú nám ponúknuté v tomto roku sú naozaj slabé. Zatiaľ čo finále prvej polovice aktuálnej série sledovalo v premiére 2.1 milióna divákov, ostatnú časť sledovalo už iba 1.5 milióna divákov a rozpätie sú iba 3 časti, takže sa jedná o naozaj veľmi prudký pád a seriál je najmenej sledovaný na The CW! Znamená to, že seriál čoskoro skončí, keď sa nepodarí zvrátiť klesajúcu sledovanosti? Skončia tak čoskoro všetky intrigy na Upper East Side?

Prečo je to tak? Odpoveď je jednoduchá, začiatok 4.série priniesol konečne, po dlhej dobe zaujímavý príbeh v podobe záhadnej Juliet, ktorá prišla na Upper East Side s jediným cieľom, zničiť Serenu Van der Woodsen, postupom týždňom sa jej tajomstvá odhaľovali a diváci boli každou časťou zvedavý, čo bude nasledovať, popritom sa prestala v deji objavovať neobľúbená postava Jenny a aj ostatné postavy mali zaujímavé dejové linky a celkovo príbeh dostal stratenú šťavu, problémom však je, že tvorcovia si túto dejovú líniu naplánovali len na prvú polovicu 4.série aj napriek tomu, že krivka sledovanosti rástla, vôbec neuvažovali o tom, že by v tomto duchu pokračovali a teraz prišiel výsledok. Nové časti, ktoré prišli na obrazovky od januára tohoto roka, regulérne im chýba akýkoľvek dej akoby seriál začali písať úplne iní ľudia a to sa veľmi tvrdo odrazilo na sledovanosti, zatiaľ, čo pred Vianocami sa televízia The CW chválila číslami sledovanosti a rozhodnutie o 5.sérii bola len formalita, teraz je už omnoho opatrnejšia vo svojich vyjadreniach. Vinník je jasný, odlákať v priebehu 3 častí pol milióna divákov, tak to si zaslúži naozaj nejaký cenu. Uvidíme, či seriálu prospeje plánovaná 6 týždňová prestávka vo vysielaní, či tvorcovia dokážu priniesť aspoň na posledné časti tejto série aspoň jako taký zaujímavý dej, ktorý by prilákal divákov späť. Gossip Girl sa ešte bude vysielať dnes, 21. a 28.februára, následne bude prestávka a seriál sa vráti v polovici apríla a následne budú odvysielané ostatné epizódy bez vysielacej prestávky a aktuálna séria sa skončí v polovici mája.

Čo sa stalo na Upper East Side za ostatné týždne? Po prevalení škandálu, keď Lily krivo obvinila učiteľa svojej dcéry a ten roky musel sedieť vo väzení za zneužitie Sereny, sa veľa zmenilo. Serena sa snažila dostať Bena z väzenia a splniť tak sľub Juliet, že vo všetkom je nevinne, nakoniec sa Ben dostal von, všetko však zariadila Lily, len aby dala dokopy celú rodinu. Serena jej však už neverí, navyše vyšlo na povrch veľký problém jej brata Erica. Ten celé týždne klamal všetkým a tajne sa stretával s Damienom, áno je to ten Damien, ktorý s Jenny dealoval drogy a teraz sa ešte nevie, prečo sa Damien vrátil, no zdá sa, že tiež má svoj plán pomsty a uskutoční ho skrz Erica. Komu sa chce Damien pomstiť? Serene? Je totiž známe, že ešte v časoch búrlivej Sereninej minulosti bol Damien miestny šprt a všetci v internátnej škole ho iba využívali, aby im zaistil dobré známky a nepoznáme dôvod, prečo sa z neho stal presný opak.

Navyše Serena si myslela, že akonáhle Ben opustí väzenie, tak sa možno dajú dokopy, lebo vždy to medzi nimi iskrilo, lenže Ben dal Serene jasne najavo, že s ňou nechce byť, hoci si to nechce priznať, je plný zloby a radšej sa rozhodne, že odíde z mesta a začne nový život. Serena tak po dlhej dobe zostala bez muža. Teraz sa však musí sústrediť, aby dostala Erica z područia Damiena.

Chuck sa snaží záchraniť Buss Industries, spoločnosť chcela Lily predať, týmto krokom si znepriatelila aj Chucka, no tajila mu, že spoločnosť má existenčné problémy a iná cesta nie je. O to väčšie prekvapenie bolo, keď spoločnosť kúpil úhlavný nepriateľ rodiny – Russel Thorpe. Thorpe sa netají tým, že chce Bass Industries rozpredať po kúskoch, aby tak meno Bass stratilo na význame. Chuck sa však nevzdáva. Zaplietol sa s jeho dcérou Rainou, aj keď si spolu len uživajú, Chuck má vždy plán jako ochrániť rodinný majetok. V dnešnej epizóde však Chuck bude mať spoločnú chvíľku s Blair, no zdá sa, že na dlhú dobu je ich prípadný vzťah nereálny. Blair momentálne pracuje ako stážistka v módnom časopise W a stretáva s Danom. Jedine táto dejová línia medzi Danom a Blair je asi najzaujímavejšie v druhej polovici tejto série. Tvorcovia sa rozhodli spojiť dve postavy, ktoré sa celý seriál vyhýbali spoločným chvíľam. Postupne však zistili, že majú viac spoločných záujmov ako tušili a začalo sa medzi nimi rodiť priateľstvo. Obidvaja sú z toho v šoku, lebo by ich nikdy nenapadlo, že raz sa z nich stanú priatelia, no je to tak. Tvorcovia však taja, či sa medzi nimi stane niečo viac, veľké prekvapenie nás však čaká 28.februára.

Do života Blair sa vráti v poslednej tretine aj postava, na ktorú už mnohí zabudli. Iste si všetci pamätáte na Louisa, s ktorým sa Blair zoznámila v úvode tejto série v Paríži. Louis je šľachtic, no Blair vtedy dala prednosť Chuckovi a odišla späť do New Yorku, no dala mu svoju topánku a povedala mu, že kedykoľvek ju môže v New Yorku nájsť. Príbeh jako z popolušky a zdá sa, že Louis na Blair nezabudol a vráti sa do New Yorku. Či však bude ich rozprávkový príbeh pokračovať sa zatiaľ nevie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl