Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - stačí tak málo a rozprávky je koniec!

16.05.2011 12:59
debata

GOSSIP GIRL

SEASON 4

odkaz Gossip Girl - stačí tak málo a rozprávky je...
Gossip Girl - stačí tak málo a rozprávky je koniec! Gossip Girl - stačí tak málo a rozprávky je koniec!
 

Stačí tak málo a rozprávky je koniec!

 

Nepremeškajte veľké finále 4.série!

  

Podobne ako iné seriály, tak aj Gossip Girl sa už dnes večer odoberie na letný odpočinok a televízia The CW uvedie záverečnú, v poradí 22 epizódu 4.série s názvom The Wrong Goodbye.

    
 

Dobrou správou je, že televízia potvrdila oficiálne, že seriál sa dočká aj 5.série, ktorá začne v septembri. Nová séria však prinesie niekoľko noviniek, najmä čo sa hereckého obsadenia týka. Významne sa nám totiž preriedi počet hlavných postáv. Tvorcovia oznámili, že postavy Jenny a Vanessy od 5.sérii nebudú patriť medzi hlavné a seriál opúšťajú. Pri Jenny to nie je prekvapenie, keďže herečka Taylor Momsen sa v aktuálnej sérii objavila len v 3 epizódach a naplno sa venuje svojej speváckej kariére, no pri Vanesse je to trošku prekvapenie. Jedným dychom však tvorcovia dodávajú, že určite tieto postavy nevidíme naposledy, dvere pre ich krátke hosťovania sú samozrejme otvorené. Takže Jenny stále zostane vo vyhnanstve a žije si spokojne s matkou a aj odchod Vanessy bol zaznamenaný v minulej epizóde, kedy sme sa dozvedeli, že sa chystá študovať v zahraničí. Celkom čerstvá správa je aj, že v nadchádzajúcej sérii neuvidíme herca Connora Paola, teda Erica, ktorý získal jednu z hlavných úloh v pripravovanom seriály v konkurenčnej televízii a tým pádom seriál taktiež opúšťa, keďže nebude možné, aby hral aj v Gossip Girl, keď bude hrať v konkurenčnej televízii. Tvorcovia mali s jeho postavou isté plány pre 5.sériu, mal nastúpiť na vysokú školu a mala by tejto postave venovaná omnoho väčšia pozornosť, keďže mu bolo ponuknuté, aby od novej série sa stal jednou z hlavných postáv, no herec ponuku odmietol s tým, že mu súčasný stav vyhovuje, Je preto veľmi zaujímavé, že herec prijal jednu z hlavných postáv v konkurenčnej televízii, keďže pri Gossip Girl mal istotu, že seriál má perspektívu prežitia, zatiaľ čo nový seriál, kde bude účinkovať môže skončiť skôr ako začne, pokiaľ nezaujme divákov.

Takže môžme čakať, že v 5.sérii sa iba na začiatku spomenie, že Eric teda išiel na vysokú školu a viac ho asi neuvidíme. Aby tieto správy neboli len o odchodoch, seriál zaznamenal prírastok medzi hlavnými postavami a tou je intrigánska sesternica Sereny – Charlie Rhodes. Iste to bude pre seriál príjemným osviežením a takpovediac je to už nutné, keďže ostatné postavy sú už dosť „vyčerpané“, čo sa týka rozprávania ich príbehov. Navyše Charlie určite preberie štafetu po intrigánke Jenny a v istom zmysle zastúpi aj Blair, v aktuálnej sérii síce účinkuje iba zopár epizód a už tam stihla spraviť pekný rozruch a je všetkým jasné, že na Upper East Side právom patrí, jej intrigánske a manipulačné schopnosti sú nekonečné. Problémom však je, že už aj Serena zistila, že s Charlie nebude všetko v poriadku, keďže v odpadkoch našli lieky, ktoré by mala Charlie brať, čo prizvukovala aj jej mama. Zatiaľ však nevieme presne jej diagnózu, no s istotou môžme povedať, že Charlie má určité psychické problémy, keďže začína sa vymykať kontrole, zároveň sme sa dozvedeli, že raz už ich prestala brať a skončilo sa to katastrofou. Určite sa oveľa viac dozvieme v nadchádzajúcej sérii. Už dnes večer si mnohí uvedomia ako Charlie so všetkými šikovne manipulovala a popritom dokázala nemožné, aby vždy z toho vyšla ako tá nevinná a všetci ostatní sú zlí. Tak sa jej podarilo „odstrániť“ Vanessu z Danovej pozornosti a definitívne tak zničila možnosť, že by Dan a Vanessa boli priatelia. Charlie sa Dan páči a je schopná spraviť čokoľvek, aby ho získala.

Finále tejto série je však očakávanejšie najmä kvôli Blair, ktorá prežíva svoju vysnívanú rozprávku. Je zasnúbená s princom Louisom, ktorý ju prišiel nájsť do New Yorku po ich letnom zoznámení a ako sa zdá Blair je konečne šťastná. Po dlhých peripetiách ju prijala aj Louisova rodina a zdá sa, že nič nestojí Blair v ceste, aby sa stala monackou princeznou. Netuší však, že ako málo stačí, aby sa jej rozprávka skončila a možno aj tragicky. Všetko môže zastaviť Russel Thorpe, ktorý sa chce pomstiť Chuckovi za prezradenie dávneho tajomstva ohľadom smrti jeho manželky. Konečne takto na konci série sme sa dozvedeli aký bol Thorpe pokrytec, prečo chcel rozpredať Chuck Industries, chcel pomstu za smrť manželky, ktorý mal zabiť Chuckov otec. Thorpe sám seba presvedčil, že ju Bart Bass a pritom bola pravda omnoho krutejšia. Sám Thorpe je zodpovedný za to, pri požiari zomrela Thorpova manželka, ktorá však mala s Bartom Bassom pomer a Russel Thorpe sa dozvedel pravdu. Túto „pravdu“ celý život vštepoval aj svojej dcére Raine, s ktorou Chuck istú dobu chodil a tá sa snažila Chucka tiež zničiť, no teraz sa dozvedela celú pravdu o svojom otcovi. Russel Thorpe stratil kompletne všetko a už mu nič nestojí v ceste, aby sa pomstil. Myslí si totiž, že to bol práve Chuck, ktorý povedal Raine pravdu a tak sa rozhodol, že zasiahne Chucka na tom najbolestnejšom mieste, že mu vezme to, čo najviac miluje. Vylákal Blair zo zásnubnej párty s tým, že Chuck chce spáchať samovraždu skokom z budovy…Problém však je, že pravdu Raine o otcovi povedal Nate a Chuck ani len netuší, čo Thorpe plánuje spraviť.

Ako ďaleko je Thorpe schopný zájsť kvôli pomste? Doplatí na to Blair? To všetko sa dozvieme už dnes večer vo veľkom finále.

Aby toho málo, do New Yorku sa po dlhom čase vráti opäť Georgina Sparks. Nikto však nevie prečo opäť prišla, no jej príchody vždy stáli za to a dnes to nebude inak. Tvorcovia sľubujú naozaj prekvapivé rozuzlenie, čo sa týka Georginy. Čaká nás niekoľko zaujímavých otvorených koncov a možno sa dočkáme aj momentu, kedy sa bude musieť Blair rozhodnúť, či si vyberie život v rozprávke alebo dá prednosť svojej životnej láske. Chuck ju stále miluje, ale zdá sa, že ešte nie je pripravený a Blair chce spokojný život. Ako to všetko dopadne? Dočkáme sa rozprávkového konca alebo nás čaká iba predzvesť nových problémov?

       
debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl