Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - pripravte sa na špinavú bitku. . . o peniaze!

29.03.2012 12:55
debata

GOSSIP GIRL

SEASON 5

odkaz Gossip Girl - pripravte sa na špinavú bitku. ....
Gossip Girl - pripravte sa na špinavú bitku. . . o peniaze! Gossip Girl - pripravte sa na špinavú bitku. . . o peniaze!

Pripravte sa na špinavú bitku…o peniaze!

 

Seriál sa vracia opäť do vysielania a záver aktuálnej série je blízko!

      

Mesačná prestávka v prípade Gossip Girl sa budúcim pondelkom konečne skončí a 2.apríl prinesie so sebou premiérové epizódy, dobrou správou je, že zostavajúce epizódy televízia The CW odvysiela už bez prestávky a tak každý pondelok sa diváci dočkajú novej epizódy a všetko vygraduje vo finále 5.série, ktoré The CW stanovila na pondelok 14.mája. Najbližší pondelok nás konkrétne čaká už v poradí 18. epizóda s názvom Con Heir. Čo sa týka sledovanosti, tak nastolený trend, ktorý pre túto sériu je pre seriál charakteristický sa už asi nezmení a seriál tak líže spodnú hranicu krivky sledovanosti a čísla hovoria za všetko, už niekoľko epizód za sebou sa čísla pohybujú na hranici 1.1 – 1.2 milióna divákov, čo je naozaj už minimum aj pre takú malú televíziu akou je The CW. Lenže na obranu seriálu treba poznamenať, že táto televízna sezóna pre The CW nie je vôbec šťastná. V podstate všetky seriály okrem The Vampire Diaries sa stretávajú s masívnym odlivom divákom a televízia nevie plnohodnotne konkurovať väčším televíziam. Podobné čísla sledovanosti dosahujú aj seriály ako Ringer, 90210, Hart of Dixie. No aj napriek tomu, že Gossip Girl sa dostáva na okraj diváckeho záujmu v dobe, kedy sa seriál vysiela neznamená to, že nie je sledovaný. V rebríčku obľúbenosti napríklad v nahrávaní alebo v sledovaní na internete patrí Gossip Girl popredná priečka. Problémom je iba vysielací čas a televízia tvrdohlavo trvá na tom, že s Gossip Girl nebude hýbať, načo patrične aj dopláca. Už sa začalo aj hovoriť o tom, že by 5.séria bola aj poslednou vzhľadom na sledovanosť, lenže tvorcovia trvajú na tom, že sú pripravení aj na 6.sériu a seriál vzhľadom na cieľovú skupinu je stále atraktívny aj pre samotnú televíziu, aby dopriala divákom aj 6.sériu. Posledné a zatiaľ neoficiálne správy hovoria o tom, že by sme sa predsalen mali dočkať aj 6.série, ktorá bude definitívne posledná. Avšak televízia, ako sa zdá, už nechce toľko investovať, aby sa natočila plnohodnotná 22 epizódna séria, ale iba údajne sa dočkáme trinástich epizód, ktoré by mali dej seriálu definitívne uzavrieť. Podobnú situáciu zažil aj seriál One Tree Hill, ktorú končí svoju televíznu púť v týchto dňoch a taktiež mu The CW dopriala ešte záverečnú 13 epizódnu sériu, aby sa tak diváci dočkali dostatočného konca. A toto isté by malo čakať Gossip Girl. Ako sa však The CW definitívne rozhodne a či sa tieto informácie potvrdia sa dozvieme v najbližších týždňoch.

Za ostatné mesiace však kvalita seriálu išla rapídne hore a dej, ktorému často už bolo vyčítané, že je nezaujímavý dostal nový spád. Veľkým miľníkom bola šľachtická svadba, na ktorú diváci čakali celé mesiace a v závere januára sa dočkali mnohých šokujúcich zvratov. Poďme si pripomenúť niekoľko najdôležitejších okamihov ostatných mesiacov. Všetci očakávali, že Blair nakoniec sa za Louisa nevydá a zvíťazí jej láska k Chuckovi. Ale nestalo sa tak, Blair sa naozaj vydala, avšak netušila, že sa chytila do strašnej pasce. Louis už nezniesol posledný trapas priamo počas obradu, kedy sa Gossip Girl zverejnila šokujúce video, kde sa Blair vyznáva z citov, ktoré prechováva k Chuckovi. Louis definitívne zanevrel voči Blair a rozhodol sa oženiť len preto, aby sa skončilo ponižovanie šľachtickej rodiny Grimmaldiovcov a neskôr Blair všekto spočíta. Tá však netušila, že by sa v Louisovi mohlo skrývať toľko zla a nenávisti. Z ich manželstva sa tak stala fraška a divadlo pred verejnosťou, zatiaľ čo v súkromí sú si cudzí a každý si žije svoj život. Prečo by však Blair zostávala v nešťastnom manželstve? Kvôli predmanželskej zmluve, ktorá ju zaväzuje aspoň na ročný zväzok a poslušnosť, inak by Waldorfovci museli Grimmaldiovcom zaplatiť drahé veno a tá suma by rodinu Blair zruinovala. Rozhodla sa teda obetovať a vydržať ročné „väzenie“. Neznamená to však, že by Blair ďalej nežila svojím životom na Upper East Side. Scenáristi sa rozhodli nasmerovať Blair novým smerom, nie k Chuckovi, ale k Danovi a ich vzťah začne dostávať riadne grády už v najbližšej epizóde. Dan je bezhlavo zamilovaný do Blair a Blair si zase uvedomila, že jej Dan nie je ľahostajný a tak vznikol pár, ktorý by nikto asi netipoval, že vznikne…Ak čakáte, že to bude nejaká krátkodobá záležitosť, tak sa mýlite, vzťah s Danom prinesie Blair aj problémy, keďže Grimmaldiovci sa nesmú dozvedieť, že Blair si užíva s niekým iným a najmä, keby sa toto dozvedela tlač, bol by to škandál roka.

Serene nezostalo nič iné len škrípať zubami nad novým vzťahom a nepomohlo ani to, že vo svadobný deň sa priznala Danovi, že ho stále miluje a že by bola rada, keby nadviazali na ich vzťah, ktorý mali pred rokmi. Dan má však oči iba pre Blair a tak Serena odišla s dlhým nosom. Horkú príchuť dostala aj láska Blair a Chucka, všetci čakali, že po svadobnom fiasku si konečne nájdu k sebe cestu, nestalo sa tak a v dohľadnej dobe sa to ani nestane. Chuck je stále životnou láskou Blair, avšak ich minulosť je tak komplikovaná, že Blair stále nie je pripravená na spoločný život a navyše ju samú prekvapili city, ktoré prechováva k Danovi, ktorý pri nej stál aj v tých najťažších chvíľach a tak mu dala prednosť, aby zistila, čo jej Dan môže priniesť do jej života.

Prevalila sa aj niekoľkomesačné klamstvo, ktoré hrala Ivy na Serenu a zbytok rodiny Van der Woodsenovcov. Konečne sa všetci dozvedeli, že Ivy celé mesiace sa vydávala za sesternicu Charlie, lebo si ju najala sestra Lily Carol, aby sa tak dostala k peniazom svojej dcéry. Lenže ani Carol netušila, že pravá Charlie tajne býva a študuje v New Yorku a zamiloval sa do nej Nate Archibald a tak sa dostala do blízkosti Van der Woodsenovcov. Všetko vygradovalo v nemocnici, kde po dlhej chorobe zomrela matka Lily a Carol Cece Rhodes. Ivy po úteku z Upper East Side celé mesiace trávila so Cece a myslela si, že Cece netuší, že nie je pravou vnučkou. Následne sa všetci stretli v nemocnici aj s pravou Charlie a Carol s Ivy museli priznať pravdu, čo bolo pre všetkých veľkým šokom a najmä Lily bola veľmi sklamaná z konania vlastnej sestry, že kam bola ochotná zájsť kvôli peniazom a dokázala zneužiť aj meno vlastnej dcéry pre svoje malicherné potreby. Lenže väčšie prekvapenie prišlo pri čítaní poslednej vôle Cece a tam prevalilo, že Cece celý čas vedela, že kto je Ivy a zanechala jej obrovský majetok z vďačnosti, že jej venovala toľko lásky za pár mesiacov, ktorú jej nedokázala dať celá rodina za celý jej život. Z Ivy sa tak šmahom čarovného prútika stala milionárka a už nie je bezvýznamnou chuderou. S tým sa však Lily nechce zmieriť a najbližšie týždne sa pripravte na špinavú bitvu o rodinné peniaze. Tvorcovia seriálu potvrdzujú, že po zbytok série sa môžeme tešiť na veľkú bitvu a bude do nej zatiahnutá celá rodina. Lily sa nebude môcť zmieriť s tým, aby rodinné peniaze získala nejaká cudzia osoba a najmä podvodníčka. V tejto bitve obidve strany proti sebe vytasia zbrane najťažšieho kalibru!

Avšak pre samotnú pravú Charlie bol šok zistiť, že jej celý život matka tajila prítomnosť jej rodiny. Teraz zrazu zistila, že má kopec peňazí, ktoré nikdy nemala a kopec príbuzných, ktorí ju s láskou chcú prijať. Lenže tým, že Lola vyrastala v inom prostredí, intrigánske zvyky, ktoré vládnu na Upper East Side sú jej cudzie a vždy si uťahovala z ľudí ako sú jej rodina a teraz stala takou istou osobou, čo ju značne odrádza a nechce sa stať súčasťou niečoho podobného.

V najbližších týždňoch najmä Serena, ktorá zostala sama ako prst sa rozhodne spraviť z Loly novú hviezdu na Upper East Side, aby všetci vedeli, že klan Van der Woodsenovcov má nového člena a treba sa k nej aj tak správať. Serena si tak bude kompenzovať svoju samotu, z čoho Lola nebude príliš nadšená, hoci chce spoznať svoju „novú“ rodinu, netúži byť stredobodom pozornosti. Carol však teraz bude musieť pred ňou tajiť nové tajomstvo. Vysvitlo totiž, že Lola nie je sesternicou Sereny, ale jej nevlastná sestra. Na pohreb Cece prišiel aj William Van der Woodsen, otec Sereny a Erica a Carol sa rozhodla získať nový zdroj príjmov, keďže teraz už nehrozí, že by sa nejako dostala k peniazom, ktoré patria Lole. A tak vyšla s pravdou von a William sa nestihol čudovať…Táto zásadná informácia zmení v najbližších týždňoch aj rozhodnutie Williama, či zotrvať v New Yorku alebo odísť. Producenti potvrdili, že s Williamom sa ešte budeme stretávať, pretože sa rozhodne spoznať svoju novú dcéru a popritom zaistiť si jej priazeň a uistiť sa, že sa dozvie správu o tom, kto je jej otec až keď nastane správny čas. Pretože na Upper East Side každá informácia sa musí objaviť až v dobe, keď z nej niekto môže mať patričný prospech bez ohľadu na city ostatných.

Doteraz sa asi všetci čudujú s prítomnosti Georginy Sparks, ktorá sa do seriálu vrátila ako hurikán v svadobný deň Blair a Louisa s cieľom zničiť ich svadbu a nakoniec aj sa jej menšou pomocou aj takmer podarilo. Avšak vyšlo najavo omnoho šokujúcejšie zistenie, že práve Georgina je Gossip Girl, ktorá dlhé roky šíri po internete šťavnaté škandály o boháčoch z horného Manhattanu. Neskôr vysvitlo, že Georgina iba zastupuje Gossip Girl, ktorá sa rozhodla načas stiahnuť do ústrania a intrigánska a manipulatívna Georgina si nemohla nechať ujsť príležitosť po nej prebať žezlo. Momentálne je Georgina v Monaku, kde sa chcela dostať do blízkosti rodina Grimmaldiovcov, aby zistila všetky intrigy, ktoré chystajú, pretože právnici Blair na čele s jej nevlastným otcom Cyrusom stále hľadajú nejakú medzierku v predmanželskej zmluve, aby tak mohli Blair oslobodiť z jej núteného zväzku. Postupne však zistíme, že Georgina samozrejme na niečo prišla a s cennými informáciami sa rada podelí, avšak každá informácia má svoju cenu a ona veľmi dobre pozná svoju cenu. Tvorcovia potvrdzujú, že Georginy ako spestrenia deja, si ešte užijeme a tentokrát Upper East Side nebude chcieť len tak ľahko opustiť a bude si chcieť vybudovať svoje pevné miesto!

Zaujímavou informácou je, že do seriálu sa opäť vráti Diana Payne v podaní herečky Elizabeth Hurley, ktorá excelovala vo svojej úlohe v úvode aktuálnej série a získala obrovskú obľubu aj u divákov a tí žiadali jej návrat a jej čas príde už v 19.epizóde, keby s veľkou slávou vráti na Upper East Side a s veľkou chuťou bojovať o svoju stratenú pozíciu v bulvárnom Spectatore, ktorý vedie Nate Archibald. Len pre pripomenutie, Diana musela svoju pozíciu chtiac nechtiac opustiť, keďže ju najal vplyvný magnát a starý otec Natea Tripp Van Der Bilt, aby v jeho nevedomosti z Natea spravila úspešného mladého muža, ktorý dokáže viesť vlastnú spoločnosť. Lenže po tom ako Nate zistil pravdu a svojho starého otca od seba odstrihol Diana vycíti svoju novú šancu a získať späť svoje postavenie, lebo Spectator vybudovala od základov a bola donútená odísť. Lenže Nate sa tiež bez boja nebude chcieť vzdať a hoci bez peňazí svojho starého otca začnú noviny upadať, rozhodne sa nájsť nových investorov a nevzdať sa svojho sna. Iste tušíte, že s návratom Diany do New Yorku nepôjde nič podľa plánu a Diana zase nezostane nič dlžná svojej povesti intrigánskej mrchy, ktorá pre svoj prospech je ochotná spraviť čokoľvek. A taktiež by sme sa mali dozvedieť tajomstvo, ktoré Diana skrýva pred svetom a jedine Tripp Van der Bilt dokázal zabezpečiť svojím mediálnym vplyvom, že sa nikto nič nedozvedel. Svoj návrat má ohlásený aj Jack Bass, ktorý, ako sme sa dozvedeli, zachránil Chuckovi život po autonehode, ktorú mal s Blair a vtedy jeho život visel naozaj na vlásku a jedine Jack mu mohol darovať krv, lebo nikto nemal takú krvnú skupinu akú mal Chuck. Prítomnosť Jacka v New Yorku bude taktiež zárukou nejakých intríg, lebo Jack tiež nerobí nič, z čoho by neskôr mohol niečo vyťažiť…

    
debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl