Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - akú hodnotu majú tajomstvá z minulosti?

22.10.2012 13:59
debata

GOSSIP GIRL

SEASON 6

odkaz Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo...
Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo horkosladký koniec? Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo horkosladký koniec?
 

Akú hodnotu majú tajomstvá z minulosti?

 

Sledovanosť seriálu tesne pre záverom je na úplnom dne!

Aj dnes večer pokračuje televízia The CW vo vysielaní 6.série Gossip Girl, divákov čaká v poradí 3.epizóda s názvom Dirty Rotten Scandal. Hoci zostáva do úplneho konca seriálu odvysielať 8 epizód, pre televíziu sa stal seriál veľkou príťažou. Sledovanosť záverečnej série je totiž natoľko zlá, že prepísala aj rekordy pre samotnú televíziu. Ešte žiaden zo seriálov z portfólia The CW nedosiahol také nízke hodnoty ako práve Gossip Girl. Za normálnych okolností by bol seriál zrušený a stiahnutý z vysielania, avšak televízia zagarantovala producentom, že seriál dovysiela do úplneho konca a tak pondelkový prime-time sa stáva veľkým neúspechom a televízia so svojím programom nie je žiadnym súperom pre ostatnú konkurenciu. Záverečnú tretinu predchádzajúcej série sledovalo v priemere už iba milión divákov a to už bolo pre The CW podpriemerné, avšak premiéra 6.série zadefinovala novú úroveň sledovanosti. Konkrétne čísla sa pohybujú na hranici 750 000 divákov (rating 0,4), čo predstavuje absolutny prepadák na plnej čiare.

  

Aj napriek tomu, že seriál v decembri tohoto roka definitívne skončí, televízia, ale aj samotní producenti dúfali, že práve fakt, že seriál sa chýli k záveru bude dostatočným lákadlom aj pre bývalých divákov vrátiť sa späť k sledovaniu Gossip Girl, aby sa tak dozvedeli ako dopadnú osudy svojich obľúbených postáv. Stal sa však bohužiaľ presný opak a televízia len potichu škrípe zubami nad touto potápajúcou sa loďou a netrpezlivo očakáva, kedy sa seriálu definitívne zbaví. Bude však veľmi ťažké aj po skončení seriálu presvedčiť divákov, aby sa vrátili späť k sledovaniu programov The CW, keďže dlhodobo diváci stratili zvyk pozerať nielen v pondelok túto televíziu. Navyše už v januári nahradí Gossip Girl nový seriál The Carrie Diaries, kde diváci budú sledovať osudy mladej Carrie Bradshaw, teda seriál žánrovo veľmi podobný Gossip Girl a dá sa predpokladať, že nový seriál bude mať veľký problém vydobiť si svoje hviezdne miesto na seriálovom nebi.

Vysielanie 6.série sa začalo pred dvoma týždňami a dej divákov rovno vtiahol do udalostí, ktoré nasledovali po jarnom finále 5.série. Po mesiacoch absencie Sereny sa začalo pátranie po niekdajšej hviezde Upper East Side. Celá partia mala celé leto plné ruky práce a tak si ani nevšimli, že Serena nie je v meste. Niektorí sa s ňou rozišli v dobrom, niektorí v zlom. Avšak s prvými náznakmi jesene a s prvými spadnutými listami v Central Parku si uvedomili, že Sereny naozaj niet. Problém však, že nikto nevedel, kde by Serena mohla naozaj byť. Nate musel obetovať jediný zo svojich tromfov proti Gossip Girl výmenou za informácie o Serene. Musel jej však sľúbiť, že prestane vyvíjať snahy v jeho novinách na jej odhalení verejnosti. Serena si zatiaľ spokojne žila ďaleko od mesta a od všetkých so svojím novým priateľom Stevenom. Hľadanie Sereny tak opäť prepojilo cesty nielen Nateovi, Chuckovi, ale aj Blair a Danovi s Georginou. Ich príchod za Serenou jej okamžite zbúral jej plány na novú budúcnosť a Steven sa tak dozvedel celú pravdu o svojej láske. Ich vzťah to však vydržal a obaja sa vrátili späť do New Yorku, aby tak spoznal svet, kde Serena žila.

Blair sa snaží pevne viesť módnu spoločnosť svojej matky, nedarí sa jej to však v takej miere ako predpokladala. Zvlášť, keď do cesty sa jej postavili súperky z minulosti, Poppi Liffton a Nelly Yuki. Blair si uvedomila, že v skutočnom svete je ťažké hrať podľa jej pravidiel, tak sa rozhodla, že musí spraviť všetko preto, aby to tak bolo.

Chuck spolu s Amirou, niekdajšou spolupracovníčkou jeho otca Barta, hľadali tajné informácie, ktoré by ho mohli zdiskreditovať a tým pádom odstrániť z cesty, aby Chuck sa mohol vrátiť do čela Bass Industries, z ktorého ho zostrelil jeho otec, ktorý sa po rokoch vrátil. Teraz Bart vzal pevne do svojich rúk riadenie spoločnosti, opäť získal bývalú ženu Lily a myslí si, že jeho pozícia je neotrasiteľná. Chuck však tuší, že jeho otec v čase predstierania vlastnej smrti mal tajomstvá, ktoré musí odhaliť. Bart však nenecháva nič náhodu a myslí si, že peniaze vyriešia všetko. Akú hodnotu majú však jeho temné tajomstvá?

Dan spolu s Georginou taktiež späť zavítali na Upper East Side. Danova pikantná kniha o všetkých tajomstvách Upper East Side je hotová a je načase ju vydať a začať tak pomstu. Vo všetkom sa vyžíva práve Georgina, ktorá túži po pomste ako ktokoľvek iný. Obaja sú však prekvapení, že vydať knihu nie je také ľahké, pretože obsiahnuté informácie by mohli spôsobiť viac problémov ako prospechu. Záchranou pre Dana sa stal Nate, ktorý bude publikovať časti knihy v jeho novinách, ktoré teraz potrebujú nový impulz, keďže sa musel vzdať snahy na verejné odhalenie Gossip Girl. Kontroverzné úryvky by mu rozhodne pomohli…

 
 

V dnešnej epizóde bude príbeh pokračovať v rýchlom slede udalostí. Prvý úryvok je zverejnený a začína sa pomyselné zemetrasenie v snobskej štvrti. Nikto však netuší, že ešte väčšie zemetrasenie nastane až výjde celá kniha. Blair uvádza novú módnu kolekciu a musí to dopadnúť, čo najlepšie. Netuší však, že na mólo vrthne rozmaznaná dcéra Stevena Sage. Serena, ktorá chce, aby spolu vychádzali bude mať tak opäť problém s Blair, s ktorou sa už mesiace nestýka. Sage je však pripravená zničiť vzťah svojho otca a Sereny. Chuck je naďalej plne zamestnaný hľadaním tajomstiev svojho otca. Amira mu zanechala stopu, ktorá by mohla doviesť k niečom väčšiemu. Chuck to už chce mať z krku, aby tak konečne mohol byť s Blair, tak ako si sľúbili. Jeho pátranie ho v štvrtej epizóde zavedie na párty smotánky, kde by sa mal stretnúť s osobou, ktorá by mala vedieť zaujímavé informácie. Táto epizóda prinesie aj ďalšie odhalenia. Serena chce ďalej pokračovať vo vzťahu so Stevenom, aj napriek tomu, že veľmi ťažko znášala odhalenie, že Sage je jeho dcéra. Serena chce viesť konečne zodpovedný a dospelý život a tak so Stevenom sa rozhodnú, že si povedia o sebe všetko. Nebudú nič pred sebou tajiť aj za cenu zistenia veľmi pikantných informácií. Zvládne Steven stráviť Serenine zážitky z minulosti?

Dan ohrozí spoluprácu s Natovými novinami, keď sa rozhodne, že bude vhodné zverejniť úryvky z knihy aj v iných médiach. Nechce už nanič čakať, chce, aby čo najskôr celý New York sa otriasal v základoch. Chuť pomsty je veľmi opojná. Georgina zas bude tlačiť Dana, aby sa začal randiť, aby si vylepšil image pred verejnosťou, ktorej tlak bude časom veľmi silný a on bude musieť vyzerať ako slušný muž.

V piatej epizóde s názvom Monstrous Ball, ktorú televízia The CW uvedie v pondelok 5.novembra bude prechádzať vzťah Sereny a Stevena prvou vážnou krízou. Odhalenia z predchádzajúcej epizódy budú mať isté dôsledky, ktoré budú mať za následok, že Steven na nejaký čas zmizne z mesta. Vráti sa následne až v 8.epizóde. Blair sa začína topiť vo vedení spoločnosti. Zasiahne teda jej matka Eleanor a dá jej ultimátum. Blair sa tak dostane ešte viac do stresu a do nezávideniahodnej situácie, musí byť pripraviť a uspokojiť zákazničky, ktoré čakajú na svoje módne kúsky na blížiaci sa Cotillion a za chrbtom jej stojí matka, ktorá zdvíha varovný prst.

Chuck bude musieť získať nového spojenca proti svojmu otcovi. S Lily mal vždy dobrý vzťah a rozhodne sa zasiahnuť do manželstva svojho otca a vraziť medzi nich pomyselné zrnko pochybností. Dan bude publikovať svoje články ďalej, avšak teraz sa prepočíta a reakcie naňho budú úplne iné akoby čakal…

Plán Ivy na zničenie Lily bude pokračovať. Už sa jej podarilo zviesť Rufusa a ich „vzťah“ bude pokračovať. Rufus však nebude tušiť, že sa stal iba figúrkou.

V týchto dňoch prebieha natáčanie úplne poslednej epizódy Gossip Girl. Tvorcovia sľubujú divákom veľké zadosťučinenie pre každú postavu. Záver seriálu nesie názov New York, I Love You, XOXO. Už teraz je však jasné, že niektoré postavy sa dočkajú naozaj rozprávkového konca. Podľa fotiek z natáčania diváci uvidia viac ako jednu svadbu. Jedna z nich je svadba Blair a Chucka, druhý šťastný pár by mal nakoniec Serena a Dan! Vyzerá to tak, že opäť k sebe nájdu títo dvaja cestu a fotky, ktoré boli zverejnené z natáčania hovoria jasnou rečou. Dá sa však predpokladať, že záverečná epizóda ponúkne viac časových pohľadov. Je predpoklad, že aspoň jedna zo svadieb sa odohraje až po nejakom čase. Diváci by sa mali dokonca dočkať aj pohľadu na malého synček Chucka a Blair. Posledná epizóda by mala byť dojemná a zároveň aj veselá. Znova uvidíme aj Jenny, Erica, nebude chýbať Jack Bass a na veľké prekvapenie do New Yorku opäť zavíta jedna z najlepších negatívnych postáv vôbec. Herečka Katie Cassidy alias Juliet Sharp by sa mala objaviť v záverečnej epizóde. Juliet hrala jednu z kľúčových úloh v prvej polovici 4.série, kedy sa došla pomstiť Serene za to, že jej brat neprávom sedí vo väzení. Neskôr vyplynulo, že sa Juliet zmýlila a za všetko mohla práve Lily, ktorá zdiskreditovala jej brata Bena. Bude Juliet súčasťou plánu, ktorý vymyslela Ivy na zničenie Lily? Alebo bude Juliet samotnou Gossip Girl? Scenáristi však tvrdia, že všetky špekulácie ohľadom pravej identiy Gossip Girl zodpovedia v závere seriálu!

  
debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl