Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Gossip Girl - zachránia svoju poslednú šancu?

26.11.2012 10:05
debata

GOSSIP GIRL

SEASON 6

**
odkaz Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo...
Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo horkosladký koniec? Gossip Girl - zaslúžia si šťastný alebo horkosladký koniec?

Zachránia svoju poslednú šancu?**

 

Od definitívneho seriálu delí divákov iba niekoľko epizód!

 

Televízia The CW aj dnes večer odvysiela ďalšiu premiérovú epizódu záverečnej série Gossip Girl. Diváci sa tak môžu tešiť na siedmu epizódu s názvom Save the Last Chance. Sledovanosť 6.série je síce katastrofálna, avšak televízia sa aj napriek tejto skutočnosti rozhodla odvysielať celú sériu v pôvodnom slote a tak aj nízke čísla sledovanosti neznamenajú pre fanúšikov seriálu ohrozenie, že seriál bude tesne pred záverom stiahnutý z vysielania.

  

Hoci aj napriek faktu, že sledovanosť seriálu zaznamenáva historické minimá a momentálne Gossip Girl bezpochyby je najmenej sledovaný seriál domovskej stanie, je už takmer bezpredmetné hovoriť o sledovanosti. The CW sa rozhodla, že seriál svoju púť dokončí stoj čo stoj, nízke hodnoty sú ohrozením pre nový seriál, ktorý nahradí Gossip Girl už v januári, no treba dodať, že s týmto rizikom televízia ráta a dúfa, že práve The Carrie Diaries dokáže napraviť pošramotenú reputácie televízie, čo sa týka pondelkového prime-time. Len pre zaujímavosť treba uviesť, že seriál momentálne dosahuje síce stabilné čísla sledovanosti, ktoré sa pohybujú na úrovni na úrovni iba 750 000 divákov na epizódu, čo sú úplne katastrofálne čísla aj pre samotnú televíziu a rating je na úrovni 0,4. Už iba 4 epizódy však delia divákov od vytúženého veľkého finále celého seriálu, ktoré je naplánované na 17.decembra.

V tomto článku zámerne už nebudú uverejnené informácie o finále seriálu, čitatelia sa dočkajú špeciálneho článku na blogu o seriáloch už spomínaného 17.decembra. Ten sa bude týkať výhradne záveru seriálu, kde budú zhrnuté všetky najdôležitejšie informácie a špekulácie, ktoré možno uvidíte. Treba však dodať, že sa môžete tešiť finálový článok, pretože tvorcovia seriálu si pripravila naozaj fantastické finále celého seriálu a nikto si nemôže byť istý, či ho čaká šťastný koniec.

Dej seriálu však pomaly, ale iste speje do zaručeného konca! Serena si užívala šťastné chvíle so svojím milovaným Stevenom. Dúfala, že jej nový začiatok sa jej podarí, avšak minulosť je nešťastne dobehla a doplatila na svoje postranné úmysly. Nevymazala svoje horúce sexuálne video, ktoré natočila ešte v závere 5.série s Danom a teraz ho využila pomstychtivá Stevenova rozmaznaná dcérenka Sage, ktorá sa rozhodla zničiť vzťah svojho otca so Serenou a toto pikantné video zverejnila. Hoci aj Steven mal za sebou pestrú minulosť, toto video bolo preňho veľkou prekážkou a so Serenou sa rozišiel. Nečakane Serenina životná cesta sa opäť stretla s Danovou cestou a všetky krivdy a výčitky, ktoré medzi sebou mali rýchlo hodili za hlavu a začali si úživať spoločné chvíle. Využijú svoju poslednú šancu byť spolu?

Danova kariéra stúpa strmhlav nahor. Jeho ironické články, ktoré zosmiešňujú pomery na Upper East Side majú veľký úspech a dostáva sa mu veľkej pozornosti. Na jednej strane dosiahol, čo chcel. Ukázal pravú tvár zbohatlíckej smotánky, na strane druhej sa aj on vďaka svojej popularite zaradil konečne medzi túto smotánku. Cena však bola príliš vysoká a prišiel o svojich najbližších priateľov a jeho vzťah s otcom Rufusom je na bode mrazu. Georgina Sparks, ktorá riadi Danova kariéru je konečne spokojná. Nemusela si zašpiniť ruky spriadaním pomstychtivých plánov a skrz Dana jej všetko vyšlo.

Blair prežíva však krušné chvíle. Módna spoločnosť, ktorú jej prenechala matka Eleanor pod jej vedením len upadá a jej životná cesta sa zasekla niekde na strednej škole, kedy všetkých manipulovala a vydierala podľa vlastnej potreby. Avšak reálny svet funguje na úplne inom princípe a tak Blair dostáva jednu lekciu za druhou. Navyše je stále nešťastnejšia, že nemôže byť s Chuckom, ktorý stále pátra po temnej minulosti svojho otca, aby ho raz a navždy potopil a dostal ho z cesty. Zdá sa však, že Blair svitá na lepšie časy. Do New Yorku sa vrátila jej matka a spoločne sa rozhodli vzkriesiť upadajúcu spoločnosť a priviesť na vrchol. Blair však dostala veľkú životnú lekciu. Konečne si uvedomila, že aj ona musí konečne dospieť a zmeniť svoje povýšenecké správanie. Využije svoju poslednú šancu na úspech?

Chuck začína zúfalý. Hoci vie, že jeho otec je zapletený do nelegálnych obchodov s ropou, nemôžu mu nič dokázať. Keby Chuck disponoval potrebnými dôkazmi, jeho otec by raz a navždy skončil za mrežami. Horšie na tom je, že Bart sa priznal aj svojej žene Lily a tá ho ešte kryje a tak Chuck stratil cenného spojenca v tomto neľútostnom súboji. Lily stojí pevne na strane svojho manžela a Chuck sa stal čiernou ovcou rodiny. Bart mu zmrazil prístup k rodinným peniazom a snaží ho úplne diskvalifikovať v rámci rodinnej spoločnosti. Aj napriek faktu, že na každej strane bojového poľa začína vládnuť únava a sklamanie, uvedomujú si, že tento boj musia dotiahnuť do konca. Inak Chuck nebude môcť byť s Blair, prípadne Bart sa bude cítiť stále ohrozený zo strany svojho syna. Obaja sú si vedomí, že sa blíži posledná ich bitva, v ktorej sa rozhodne o ich ďalšom osude. Bude to ich posledná šanca ako raz a navždy vyriešiť ich konflikty.

Nate sa rozhodol pomôcť svojmu najlepšiemu priateľovi v boji s otcom. Jeho noviny majú stále finančné problémy a Nate začína strácať vieru, že tieto problémy sa niekedy vyriešia. Jeho vzťah so Sage nemá budúcnosť, s Danom tiež už nie sú priatelia, po tom, čo ho Dan podrazil a uvedomuje si, že sa dostáva do slepej uličky, aj napriek tomu, že získal potrebný úver na záchranu novín, netuší však, že v tom má prsty práve Bart Bass, čo znamená potenciálnu hrozbu v budúcnosti.

Rufus stále bojuje so svojou bývalou ženou Lily, ich vzťahy sú už veľmi narušené a stále má pocit, že ho chce Lily zničiť. Rufus sa rozhodol, že dá svoj život do poriadku a opäť si otvorí galériu ako pred rokmi a vráti sa k umeniu. Po jeho boku stojí Ivy, ktorá však s Rufusom šikovne manipuluje, aby bol stále v konflikte s Lily, pretože Ivy sa stále drží plánu na zničenie jej úhlavnej nepriateľky. Ivy nechce dať Lily už žiadnu poslednú šancu na vykúpenie jej skazeného životného štýlu…

Už iba posledné štyri epizódy fanúšikov a divákov delia od dlho očakávaného záveru seriálu. Dnes večer pokračuje televízia vo vysielaní premiérových epizód. Dnešná časť má prozaický názov ako je uvedené hore v článku Save the Last Chance. Kto a ako sa chopí šance napraviť svoje životné chyby? Najmä Dan a Serena ako nový pár sa rozhodnú, že je načase napraviť všetky pošramotené vzťahy. Hlavne Dan v poslednej dobe si znepriatelil ľudí, ktorí mu roky stáli pevne po jeho boku a boli mu oporou a postupne si začne uvedomovať, že aj napriek momentálnej sláve si nemôže dovoliť riskovať priateľské a rodinné vzťahy. Jeho sláva môže zmiznúť zo dňa na deň a hrozí mu, že by potom mohol zostať úplne opustený ako to bývalo v časoch jeho mladosti a nechce, aby sa história opäť zopakovala.

Zdá sa, že Serena zakope s Blair konečne vojenskú sekeru a obnovia svoje dlhoročné priateľstvo. Blair má nový nápad s módnou kolekciou, ktorá je poslednou šancou na vzkriesenie jej kariéry ako módnej návrharky. Chce využiť potenciál mladej Sage a jej kamarátok a vytvoriť tak módu pre mladých. K tomuto plánu však potrebuje Serenu a tak si dohodnú stretnutie. Podarí sa im prekonať všetky krivdy z minulosti a budú opäť nerozlučnými priateľkami? Chuck bude opäť kúsok od získania dôkazov proti svojmu otcovi, zažije však bolestivú zradu. Zradca dá prednosť Bartovi a podrazí tak Chucka. Bart si začne uvedomovať, že jeho syn je reálnom hrozbou a začne vymýšlať plán ako sa zbaviť svojho syna raz a navždy! Lenže otcove kroky budú mať bolestné následky pre Blair a Chuck si uvedomí, že nikdy nebudú môcť byť spolu a tak začne Blair od seba opäť odháňať.

Už 3.decembra divákov čaká 8.epizóda s názvom It´s Really Complicated. Idylka medzi Danom a Serenou bude pokračovať. Rozhodnú sa, že spoločne spravia slávnostnú večeru na Deň Vďakyvzdania a pozvú všetkých najbližších priateľov. Už sa spolu takto nezišli a je načase, aby sa stará partia dala dokopy. Netušia však, že všetci prídu na večeru riešiť svoje problémy a hlavná myšlienka večere im bude ukradnutá. Dan bude riešiť veľkú vnútornú dilemu. Jeho články sú čoraz populárnejšie a vydavateľ si vyžiada ďalšiu pikantnosť zo života smotánky na Upper East Side. Dan má samozrejme veľa námetov a po napísaní nového článku ho zastaví svedomie v odoslaní. Vydavateľ bude naňho tlačiť, aby mu ho poslal, on si však uvedomí, že tento článok by mohol napáchať omnoho viac zlého ako ktorýkoľvek iný článok. Bude sa tak musieť rozhodnúť, či jeho kariéru je mu prednejšia ako jeho vzťahy s rodinou a priateľmi, ktoré si prešli už aj tak veľkou záťažkávajúcou skúškou. Chuck bude na úplnom dne. Bude si myslieť, že jeho otec mu zasadil víťaznú ranu. Do rodinného súboja sa tak zapojí Blair, ktorá sa nechce vzdať stoj čo stoj svojho šťastia, ktoré má na dosah.

V predposlednej epizóde, ktorá je naplánovaná na 10.decembra sa pripravte na bombastickú akciu. Epizóda nesie názov Revengers a súboj otca a syna možno bude mať smrteľné následky! V Bartovi začnú rásť paranoidné predstavy, že jeho syn sa nezastaví pred ničím, aby ho postavil pred spravodlivý súd. Bart tak prekročí hranicu, ktorá nemala byť nikdy prekročená a začne spriadať plány ako fyzicky odstrániť svojho syna! Chuck, ktorý si je istý svojou bezpečnosťou a nepredpokladá, že jeho otec by bol schopný ho nechať zabiť spraví dohodu, ktorá mu zmení život a môže mu zabezpečiť víťazstvo. Blair však začne mať podozrenie, že všetko môže skončiť tragicky a bude mať opodstatnený strach o Chucka, ten však nebude brať vážne Blairine vystrašené správy.

Blair tak nezostane nič iné, aby vymyslela vlastný plán. Tento plán však spojí ľudí, o ktorých by nikto nepovedal, že spolčia proti Bartovi. Samozrejme po boku Blair bude stáť Serena, budú však potrebovať pomoc tej najpovolanejšej intrigánky a Georgina nebude váhať a pripojí sa k nim. Nečakane sa však k nim pripojí aj Sage. Finančné problémy prinútia Natea spraviť rozhodnutia, na ktoré by nikdy nepristúpil…

Po tejto epizóde konečne bude odvysielané finále seriálu a môžete sa už teraz pripraviť na šokujúce zvraty a dokonca aj smrť!

 
debata chyba
Viac na túto tému: #Gossip Girl