Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší pokus o oživenie Krotiteľov duchov. Jedným z nich bude aj známy herec zo seriálu Stranger Things!

Sliz zalial New York v trháku z roku 1984 od rodeného Slováka. Štafetu po ňom teraz prevzal jeho syn.

24.10.2021 10:54
ghostbusters Foto:
Krotitelia duchov: Dedičstvo je najnovší prírastok k duchárskym komédiám.
debata

Uplynulo už takmer štyridsať rokov, čo sa na plátnach kín objavili pôvodní Krotitelia duchov. Duchárska komédia o parapsychológoch bojujúcich so zákerným ektoplazmickým slizom, ktorý začal robiť problémy obyvateľom New Yorku, sa stala základom pre viacero pokračovaní. A nielen pre ne. Krotitelia duchov položili základ úspešnej franšízy, z ktorej sa zrodili filmy, seriály, animáky, počítačové hry.

Tom Holland Uncharted Čítajte aj Tom Holland vešia kostým Spidermana na klinec. Bude z neho úplne iný akčný hrdina

Pôvodný film nakrútil kanadský režisér Ivan Reitman slovenského pôvodu. Ten sa postaral aj o pokračovanie z roku 1989. V oboch filmoch sa predstavili Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis a Sigourney Weaverová. Poslední Krotitelia duchov sa v kinách objavili v roku 2016, kedy sa v hlavných predstavách predstavili ženské bojovníčky proti paranormálnym javom s herečkou a komičkou Melissou McCarthyovou v popredí. Priam tínedžerskú komédiu režíroval Paul Feig (Sám doma: Stratení na letisku).

160686965 c7acd1 Čítajte viac Krotiteľky duchov nie sú celkom na odstrel

Po rodákovi z Komárna teraz prevzal štafetu jeho syn Jason, ktorý sa nesnažil vytvoriť len nostalgickú spomienku na známy blockbuster, ale pretvoriť ho na film zaujímavý pre ďalšie generácie.

Krotitelia duchov z roku 1984. Foto: Columbia Pictures
V obnovenej premiére premietne festival aj známu komédiu Krotitelia duchov Krotitelia duchov z roku 1984.

Pôvodných krotiteľov v podaní Billa Murraya, Dana Aykroyda a Harolda Ramisa vystriedajú nové tváre, ktoré čelia aktuálnym výzvam. V novom príbehu sa dvaja súrodenci s mamou presťahujú do malého mestečka a zisťujú, že dedko im zanechal tajuplné dedičstvo. Netrvá dlho, kým si uvedomia svoje prepojenie s pôvodnými Krotiteľmi duchov… V hlavných úlohách sa predstavia Mckenna Grace (Captain Marvel) spolu s mladým Finnom Wolfhardom. Mladý kanadský herec sa preslávil v seriáli Stranger Things a do filmov o nadprirodzených javoch už evidentne patrí. Nechýbal ani v horore To z roku 2017. Okrem nich sa vo filme o nových krotiteľoch duchov predstavia Carrie Coonová (známa zo seriálu The Leftovers) a Paul Rudd (Ant-Man).

Pozrite si upútavku na nový film Krotitelia duchov: Dedičstvo. Do kín má film doraziť 18. novembra.

Krotitelia duchov: Dedičstvo predstavuje novú generáciu bojovníkov proti paranormálnym javom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Krotitelia duchov: Dedičstvo #Jason Reitman