Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci ukázali, ktorá veľká šou im chutí! RTVS poráža Superstar, aj Talent

Zdá sa, že temné mraky, ktoré sa túto jeseň vznášali nad veľkými ťažiskovými šou rozohnala RTVS a jej novinka Pečie celé Slovensko. Tá do počtu divákov prekonáva aj markizácku Superstar a jojkársky Talent.

24.10.2021 07:00
pečie celé slovensko, Foto:
Nová ťažisková šou RTVS je divácky hit aj s druhou epizódou.
debata
víťaz, hajdu, chýlková, Čítajte aj Bomba! Vzniká prvý slovenský seriál pre streamovací gigant, ktorý smeruje aj k nám

Slovákom komerčné stanice počas tejto jesene ponúkli nové série svojich dlhoročných šou a dúfali, že opäť hľadanie novej speváckej hviezdy a nejakého výnimočného talentu priláka davy. Nestalo sa. Šou Česko Slovensko má talent na Jojke zažíva svoj najhorší ročník a sledovanosť je mimoriadne vlažná. Doteraz šou sa nevie presiahnuť 400-tisícovú hranicu veľkosti publika a stále sa motá pod ňou. Pred dvoma rokmi – ôsma séria – nemala problém priklincovať pri obrazovkách aj o dvestotisíc divákov viac. Diváci dávajú Jojke jasne najavo, že nastal čas túto šou na dlhší čas poslať na striedačku.

ncis, mark harmon, Čítajte aj Smutný koniec jednej éry! Kultová kriminálka po 18 rokoch prišla o hlavnú postavu

O niečo lepšie je na tom Markíza. Superstar sa vrátila, netradične, iba po ročnej pauze a na výkone je to poznať. Markíza síce vyhráva piatkový súboj o diváka, no celkový výkon siedmej série federálnej verzie ďaleko zaostáva za ostatnou sériou. Sledovanosť sa neustále motá medzi 400 – 450-tisícmi divákov a osciluje medzi 8 – 9% sledovanosťou v komerčnej cieľovke. Minulá sezóna bola na tom podstatne lepšie, neraz o tri percentuálne body a taktiež takmer dvestotisíc divákov.

V polovici októbra na scénu vstúpila RTVS, ktorá priniesla licencovanú šou Pečie celé Slovensko. A Slováci veľmi radi sledujú sladké výtvory.

V ostatnú nedeľu ponúkla RTVS divákom druhú epizódu šou Pečie celé Slovensko, ktorú celkovo sledovalo 514-tisíc divákov. Ťažiskový jesenný projekt si udržal post lídra sledovanosti v prime-time, pričom sledovanosť mala počas vysielania stúpajúci trend a ku koncu premiérovej prvej epizódy ju sledovalo až 730-tisíc divákov a stala sa najsledovanejším nespravodajským program dňa.

superstar, Čítajte aj Nie a nie sa rozbehnúť, Superstar stále zaostáva: Šou ide stále na pol plynu!

Prvú epizódu pozeralo 545-tisíc divákov, je teda jasné, že šou oslovila a k sledovaniu ďalšej časti sa vrátili takmer všetci diváci. To dáva nádej pre RTVS, že Pečie celé Slovensko si môže túto nadpriemernú sledovanosť stabilne udržať.

Čo do počtu divákov poráža Pečie celé Slovensko aj Superstar, pričom vypekanie koláčov a zákuskov viac ťahajú starší diváci. Speváckej šou ešte zachraňujú reputáciu mladší diváci a dominuje k komerčnej cieľovke 12 – 54.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #oseriáloch #Pečie celé Slovensko