Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Potupa pre Rozborila: Jojka odsunula jeho reláciu a ani to nepomohlo

Minulú stredu pristúpila televízia JOJ k operatívnej zmene vo vysielaní a do popredia dala svoj seriálový hit Nemocnica a šou Dom snov išla do úzadia. Dôvod? Sledovanosť. Nová šou Vila Rozborila sa od začiatku borila s vlažným prijatím divákov, až napokon musela zakročiť televízia a program odsunúť do druhého vysielacieho pásma.

20.10.2021 07:00
vilo rozboril, rozboril, Foto:
Rozborilova šou Dom snov neláka divákov ani v novom vysielacom čase.
debata
venom 2, Čítajte aj Toto sa veľmi ťažko pozeralo! Už dlho sa neobjavil na plátnach takto zbytočný film

Kde šou zrejme aj dožije. Pritom práve Dom snov mal byť veľkým diváckym ťahúňom, ktorý mal nadviazať na obrovské úspechy relácie V siedmom nebi. Diváci však nekompromisne rozhodli, aký typ relácie chcú vidieť pod taktovkou obľúbeného moderátora. A súperenie mladých párov o svoje vysnívané bývanie to nie je.

Od minulej stredy sa v hlavnom vysielacom čase vysiela Nemocnica, nový seriál, ktorý počas jesene búra rebríčky sledovanosti. Je logické, že Jojka siahla po tomto formáte, ktorý dovtedy ponúkala len počas utorkov a štvrtkov. Tento krok televízii naplno vyšiel a hodnoty stredajšieho hlavného vysielacieho času sa razom zmenili.

lajna, lajna 3, langmajer, vagnerová, Čítajte aj Blíži sa veľká jesenná seriálová premiéra! Jojka ponúkne český komediálny fenomén

Nemocnica v stredu oslovila až 508-tisíc divákov, čo je štandardný počet v rámci prvej série. Televízia tak dokázala osloviť divácku základňu a tí v celom počte si počkali na svoj obľúbený seriál aj uprostred pracovného týždňa. V cieľovke 12 – 54 Nemocnica dosiahla až 7,9% sledovanosť s trhovým podielom 23,4%.

Slabý divácky ohlas Domu snov dovolil Markíze, aby viac zažiarila druhá séria dokumentárnej reality šou Utajený šéf. Príchod Nemocnice zrazil konkurenciu. Lekárska dráma zatlačila reláciu len na 6,6% sledovanosť.

doctor-stange-in-the-multiverse-of-madness-header Čítajte aj Ďalšie zdržanie filmov o marvelovských hrdinoch! Načo tie odklady?

Jojka sa zrejme spoliehala na to, že Nemocnica pomôže Domu snov a vytvorí mu silnú nábehovú krivku. Nestalo sa. Zábavná relácia sa pohybovala iba okolo podpriemernej 4% sledovanosti so slabým 11,3% trhovým podielom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nemocnica #Dom snov