Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nový Superman bude bisexuál. Nie je to nič odvážne, tvrdí predstaviteľ Clarka Kenta

Čo na to hovorí seriálový predstaviteľ Clarka Kenta?

13.10.2021 18:07
superman Foto:
Nový Superman Jon Kent sa zamiluje do svojho najlepšieho priateľa.
debata

DC Comics pred pár dňami oznámili, že hrdina najnovšej komiksovej série o Supermanovi bude bisexuál. Nejde o pôvodného Supermana, ale o Jona Kenta, syna Clarka Kenta a Lois Laneovej. Podľa informácie od vydavateľa komiksov má byť v nasledujúcom vydaní zobrazený Jon Kent, ako sa zamiluje do svojho najlepšieho priateľa Jaya Nakamuru.

Dean Cain ako Clark Kent a Teri Hatcher v... Foto: ABC
Teri Hatcher a Dean Cain Dean Cain ako Clark Kent a Teri Hatcher v seriáli o Supermanovi.

„Nemyslím si, že je to statočné alebo odvážne alebo nejaký bláznivý nový smer,“ povedal pre Fox News herec Dean Cain, ktorý v rokoch 1993 až 1997 hral Supermana v seriálovom spracovaní Lois & Clark: Nové dobrodružstvá Supermana.

Podľa Caina to mohlo byť odvážne pred 20 rokmi, dnes už je to len naskočenie do rozbehnutého vlaku, nie nový odvážny smer, ako si myslia v DC Comics. „Dnes by bolo odvážne, keby bojoval za práva gayov v Iráne,“ povedal Dean Cain. Alebo keby sa postavil za práva žien navštevovať školu a pracovať, či za chlapcov, ktorých znásilňujú muži pod vedením nového Talibanu.

„Vo svete je skutočné zlo, korupcia a prekračovanie právomocí zo strany vlády,“ povedal americký herec. „Bolo by skvelé podchytiť takéto témy,“ dodal.

Tom Hardy Venom 2 Čítajte viac Fanúšikovia si dupli! Nedali na zlé recenzie a šli na novú marvelovku, ktorá láme rekordy

Autor komiksov Tom Taylor v pondelok pre BBC povedal, že keď mu prácu ponúkli, premýšľal nad tým, aký by mal byť Superman v súčasnosti. „Zarazilo ma, že by to bola skutočne premárnená príležitosť, keby sme Clarka Kenta nahradili iným heterosexuálnym bielym záchrancom,“ povedal.

Mnohí fanúšikovia DC Comics sú z nového smerovania komiksovej série nadšení. Denník The Independent cituje viacerých z nich. „V dnešnom komiksovom svete sa dejú skutočne dôležité veci. Som rád, že Superman je bisexuál. Zastúpenie v takej ikonickej franšíze pripraví pôdu pre obrovský pokrok v tomto odvetví,“ napísal na sociálnych sieťach jeden z fanúšikov.

Práve herec Dean Cain však upozornil, že táto téma vôbec nie je novátorská. Pred pár mesiacmi sa hovorilo o Robinovi z Batmana a jeho bisexuálnej orientácii. Seriálovým fanúšikom je tiež dobre známa LGBT hlavná hrdinka Batwoman, ktorá je teraz navyše aj tmavej pleti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Superman #oseriáloch #Clark Kent