Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Očkovaciu lotériu čaká zvrat! RTVS pristupuje k výrazným zmenám vo vysielaní

Tretí a posledný mesiac vo vysielaní čaká očkovaciu lotériu výrazná zmena vo vysielaní. RTVS k nej pristupuje kvôli novej šou a veľkému diváckemu záujmu.

01.10.2021 09:50
očkovacia lotéria, očkovacia prémia, Foto:
RTVS pristupuje k zmene vysielania programu Byť zdravý je výhra. Od 9. októbra sa relácia presúva do sobotného prime-timu.
debata (23)

RTVS od 10. októbra prinesie na obrazovkách Jednotky novú pekársku šou Pečie celé Slovensko. Jej štart sme dlhodobo plánoval na tento dátum, ešte v čase, predtým ako RTVS začala vysielať reláciu Byť zdravý je výhra, známu aj pod názvom Očkovacia prémia. Keďže vysielanie relácie Byť zdravý je výhra, ktorá vzniká v spolupráci s Ministerstvom financií SR, je plánované do konca októbra, RTVS pristupuje k zmene termínov vysielaní.

Počnúc 9. októbrom až do konca mesiaca sa formát presúva na sobotný večer a žrebovať sa bude od 20:30.

očkovacia lotéria, Čítajte aj Očkovacia lotéria uzatvorila september ako líder! Vstupuje do svojej záverečnej fázy

„Vnímali sme názory a diskusie divákov, ktorí by uvítali skorší vysielací čas očkovacej prémie, a preto sme opätovne otvorili diskusie k tejto téme. Po dohode s Ministerstvom financií SR tak posledné 4 časti relácie Byť zdravý je výhra od 9. októbra odvysielame počas sobotných večerov o 20.30 na Jednotke," povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Pôvodné plány hovorili o tom, že žrebovanie očkovacej prémie bude v októbri prebiehať počas nedeľných večerov, ale až po premiérových epizódach novej série Pečie celé Slovensko. Týmto krokom by sa žrebovanie vysielalo približne až do 23. hodiny večer a to vzbudilo rozporuplné reakcie s tým, že možní výhercovia by nemuseli v pokročilej nočnej hodine sledovať program a nepovedať heslo a tým sa pripraviť o možnosť výhry vo výške 100-tisíc eur.

No Time to Die Daniel Craig Čítajte aj Recenzia nového Jamesa Bonda: Daniel Craig sa lúči. Srdcervúco a navždy

Navyše program Byť zdravý je výhra je obrovským diváckym hitom a aktuálne patrí medzi najsledovanejšie programy na Slovensku a pre RTVS prináša rekordné výkony. Ostatné týždne sa jednotlivé epizódy sleduje viac ako 750-tisíc divákov. Po presune na sobotný večer je predpoklad, že sa nadpriemerná sledovanosť zachová.

Očkovacia lotéria zrejme naplno otrasie sobotným večerom, keďže bude konkurovať markizáckej Farme, ktorá v tento deň vysiela vyraďovací Duel a jojkárskej jesennej ťažiskovej šou Česko Slovensko má talent. Dá sa očakávať, že oba programy komerčných staníc si v októbri siahnu na svoje divácke dno. Formátu Byť zdravý je výhra sa zľakla aj Markíza, ktorá pôvodne mala vysielať v nedeľnom hlavnom vysielacom čase novú sezónu Superstar.

Keď sa ukázala sila verejnoprávneho programu, pár dní pred premiérou novej série speváckej šou ju narýchlo presunula na piatkový večer, aby sa vyhla blamáži so sledovanosťou. Následne Superstar prekvapila pomerne vlažným začiatkom a sledovanosť sa len pomaly škriabe nahor.

Októbrový presun očkovacej lotérie tak môže spôsobiť ďalšie výrazné zmeny vo vysielaní Markízy a Jojky, keď sa budú pokúšať „zachrániť“ Farmu a Talent.

Vyzerá to tak, že, minimálne, televízia Markíza meniť plány nemieni. „Momentálne neuvažujeme o žiadnych programových zmenách. Čo sa týka SuperStar, k zmene vysielacieho dňa môže dôjsť vo fáze živých prenosov, keďže tie sa už musia vysielať súbežne s českou televíziou Nova,“ povedal pre Pravdu Lukáš Kočišek, PR manažér televízie Markíza.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #očkovacia lotéria #očkovacia prémia