Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto bude temné! Bradley Cooper a Cate Blanchettová ako vymývači mozgov

V temnom filme Ulička nočných môr sa známi herci predvedú ako párik, ktorý manipuluje a podvádza. Pozrite si upútavku!

21.09.2021 07:00
Bradley Cooper Foto:
Bradley Cooper vo filme Ulička nočných môr.
debata

Mexický rodák Guillermo del Toro je režisér, ktorý si pred pár rokmi prebral dve sošky Oscara za réžiu a najlepší film. Išlo o snímku The Shape of Water. Ešte predtým sa však fanúšikovia žánru fantasy mohli stretnúť s jeho prácou prostredníctvom trojice veľkofilmov Hobit (Neočakávaná cesta, Šmakova dračia púšť a Bitka piatich armád).

Už onedlho príde do kín nový film, pod ktorý sa podpísal. V Uličke nočných môr nebudú vystupovať žiadne nadprirodzené tvory. „Bude to priamočiary, ale temný príbeh,“ povedal režisér. Predlohou filmu bol rovnomenný román Williama Lindsaya Greshama z roku 1946, ktorý bol adaptovaný na film v roku 1947 a má korene v žánri noir.

Timothée Chalamet, duna, film Duna, Čítajte aj Po ováciách prišlo vytriezvenie! Mal to byť kultový film, no valí sa naň kritika

Namiesto nadprirodzených schopností alebo paranormálnych javov film zobrazuje ľudí, ktorí predstierajú, že majú nadprirodzené schopnosti. Hlavný protaognista filmu Stanton Carlisle (Bradley Cooper) sa v lunaparku naučí trik na čítanie myšlienok. Ten potom začne používať, aby oklamal bohatých ľudí. Dá sa dohromady s psychiatričkou Dr. Lilith Ritterovou (Cate Blanchettová), ktorá je ale ešte nebezpečnejšia, ako on.

Pozrite si trailer:

Upútavka na film Ulička nočných môr.

Film Ulička nočných môr (Nightmare Alley) má naplánovanú premiéru v slovenských kinách na 16. decembra 2021.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Guillermo del Toro #oseriáloch #Nightmare Alley