Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vedeli ste, do čoho sa pustil slávny režisér? Steven Spielberg opäť prekvapil!

Ikonický muzikálový príbeh zakázanej lásky znovu ožije na striebornom plátne. Pozrite sa na trailer.

17.09.2021 07:00
debata

Jedna z najznámejších a najobľúbenejších muzikálových šou West Side Story sa dočkala ďalšieho filmového spracovania. Tentoraz sa do príbehu zakázanej lásky medzi súperiacimi členmi newyorského gangu zahryzol oscarový režisér a známy producent Steven Spielberg.

Ansel Elgort a Rachel Zeglerová v hlavných... Foto: 20TH CENTURY STUDIOS
West Side Story Ansel Elgort a Rachel Zeglerová v hlavných úlohách muzikálu West Side Story (2021) v podaní režiséra Stevena Spielberga.

Muzikál opisuje boje medzi Jets a Sharks, čo sú dva súperiace pouličné gangy rôzneho etnického pôvodu v newyorskej štvrti Upper West Side. Portorikánski Sharks bojujú s Jets, skupinou s poľskými a robotníckymi koreňmi. Do tohto prostredia je zasadená lovestory inšpirovaná shakespearovskou klasikou o zakázanej láske Rómeo a Júlia, v ktorej sa do seba zamilujú členovia znepriatelených gangov.

Spencer film Čítajte aj Princezná Diana bola v ťažkých chvíľach sama. Ja nie, hovorí o svojej úlohe svetoznáma herečka

Zamilovanú dvojicu budú hrať Ansel Elgort (známy z filmov Baby driver alebo Stehlík) ako Tony a Rachel Zeglerová ako Maria.

Ansel Elgort sa tancu venoval už ako 9-ročný, keďže jeho mama, riaditeľka opery, ho prihlásila do baletnej školy. Ako dieťa vystupoval so skupinou New York City Ball a hrával hlavné postavy v rôznych školských muzikálových adaptáciách známych šou. Rachel Zeglerová je 20-ročná americká speváčka, začínajúca herečka a youtuberka.

Worth Čítajte aj Koľko stojí váš život? V USA by vám to presne vyrátali

Ikonická šou West Side Story bola prvý raz uvedená na legendárnej muzikálovej scéne na Brodway v roku 1957, ku ktorej originálnu hudbu zložil Leonard Bernstein a texty napísal Stephen Sondheim, bola prvý raz adaptovaná do filmovej podoby v roku 1961. Jednu z vedľajších úloh (postavu Anity) stvárnila herečka portorikánskeho pôvodu Rita Moreno, ktorá za svoj výkon získala Oscara aj Zlatý glóbus. Celkovo film utŕžil desať sošiek Oscara.

Trailer k filmovém remaku West Side Story, ktorý režíruje Steven Spielberg.

Herečka Rita Moreno si zahrala v novom remaku Valentinu, ktorá vlastní obchod na rohu, v ktorom hlavný hrdina Tony pracuje. Moreno je zároveň jednou z výkonných producentiek filmu.

Remake muzikálu West Side Story príde do kín 9. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Steven Spielberg #West Side Story #oseriáloch