Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalšia megašou dostala od Slovákov na frak! Jojka spustila Talent a zostala prekvapená

Prvá epizóda deviatej série ťažiskovej talentovej šou síce bola jednotkou na trhu, no výsledky boli veľmi ďaleko za očakávaniami. Zdá sa, že začiatok televíznej sezóny 2021/2022 prináša ďalšie prekvapenia. Veľmi podobne na tom bola aj markizácka Superstar, ktorej to Slováci tiež spočítali.

15.09.2021 07:00
česko slovensko má talent 9, talent, mórová,... Foto:
Prvá epizóda Talentu bola síce jednotkou na trhu, avšak výsledky zaostali za očakávaniami.
debata (6)
seriál nemocnica, juraj bača, Čítajte aj Spokojná Jojka: Jej nová lekárska dráma ustála aj príchod hlavnej konkurencie

Je tu súmrak veľkých ťažiskových šou, na ktoré sa komerčné stanice dlhodobo spoliehali? Túto jeseň budú robiť spoločnosť dva dlhoročné formáty, ktoré sa notoricky opakujú. Majú ich Slováci plné zuby alebo je to všetko spôsobené priaznivým počasím na začiatku jesene? Sú potenciálni diváci mimo svojich domovov a začnú sa na svojho spoločníka v obývačke spoliehať až keď sa poveternostné, ale zrejme aj epidemické podmienky zhoršia?

sestričky 4, sestričky, Čítajte aj Zdrvujúca rana pre Markízu: Sestričky zdecimovala nielen Jojka, ale aj RTVS

Minulú stredu televízia JOJ spustila vysielanie deviatej série Česko Slovensko má talent a dôvod na radosť to úplne nebol, hoci šou bola jednotkou na trhu. Pritom aktuálna séria sa mala vysielať minulú jeseň, vtedy sa nakrúcanie odložilo kvôli pandémii, pretože nebolo možné nakrúcať vo veľkolepých podmienkach, na aké sú televízie, ale aj diváci zvyknutí. Očakávalo, že dvojročná pauza formátu prospeje a Slováci budú netrpezlivejšie očakávať plejádu talentov.

jennifer aniston, the morning show, Čítajte aj Faloš, intrigy, rasizmus: Nová séria hviezdneho hitu si servítky brať nebude!

Opäť Jojka zvolila netradičné vysielanie, v rámci prvých týždňoch, teda v stredu a v sobotu. O niekoľko týždňov sa Talent ustáli vo svojom štandardnom, sobotnom, vysielacom slote. Väčšia dávka talentov však nepriniesla rekordnú sledovanosť.

Úvodnú epizódu, ktorú sprevádzalo intenzívne promovanie vo vysielaní, celkovo oslovilo 368-tisíc divákov. V komerčnej cieľovke 12 – 54 si šou vyslúžila 6,1% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 20,3%. V cieľovke 12+ sa Talentu zadarilo o čosi lepšie, keď sledovanosť vyskočila na 8% a 20% podiel na trhu. Avšak Jojka je zvyknutá, že tento formát prináša ďaleko lepšie výsledky. Násobne väčšie.

Worth Čítajte aj Koľko stojí váš život? V USA by vám to presne vyrátali

Predchádzajúca séria patrila, dokonca, medzi tie najúspešnejšie a lámala všetky rekordy, keď sledovanosť sa pohybovala okolo 10% a k obrazovkám sadalo 600-tisíc divákov. Priepasť medzi začiatkom deviatej série a osmičkou je, nateraz, veľmi veľký. Nasledujúce týždne ukážu, či sa Talent vzchopí a prinesie svoje štandardne nadpriemerné výsledky.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Česko Slovensko má talent #televízia JOJ #oseriáloch #televízna sezóna 2021/2022