Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kultový Matrix 4 privedie Nea medzi živých. Myslí si, že sa zbláznil

Premiéra Matrix Ressurections sa blíži. Tvorcovia zverejnili prvú upútavku.

09.09.2021 15:15
Matrix 4 Foto:
Matrix 4 prichádza.
debata (4)

Trvalo to 18 rokov, kým prišlo pokračovanie legendárneho sci-fi Matrix. Pôvodne sa o tom ani neuvažovalo, Matrix Revolutions mal byť posledný z plánovanej trilógie filmov. Najúspešnejší bol prvý a jediný The Matrix z roku 1999, ktorý spôsobil doslova celosvetový ošiaľ.

V „jednotke“ sa počítačový expert Neo stal vyvoleným, ktorý zachránil svet spod nadvlády umelej inteligencie. Tá vytvorila umelú realitu, v ktorej ľudstvo fungovalo, netušiac, že sú iba zdrojom energie pre systém.

Dvojka, Matrix Reloaded, bola prijatá vlažnejšie a trojka bola ešte menej výrazná. Čo prinesie pokračovanie?

Pod štvorkou je podpísaná Lana Wachovski. Jedna z dvoch súrodencov, ktorí napísali a zrežírovali pôvodnú trilógiu. Vtedy ešte vystupovali pod menami Laurence a Andy Wachovski (známi aj ako The Wachovski Brothers, teda bratia Wachovski). Medzičasom sa z nich stali sestry Wachovski. Na tvorbe nového Matrixu sa Lilly, druhá z dvojice, nepodieľala z pracovných i zdravotných dôvodov, sestre aj celému tímu však vraj držala palce.

Ale späť k Matrixu. V novom filme sa opäť stretávajú pôvodní herci Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss v ikonických úlohách, ktoré ich preslávili, teda ako Neo and Trinity.

Dont look up Čítajte aj Bude to vianočný darček od Netflixu. Známe hviezdy odvrátia apokalypsu!

Neo má amnéziu. Nepamätá si, čo sa dialo v minulosti a v traileri sldujeme, ako sedí u terapeuta. Matne si spomína na rôzne udalosti, ale verí tomu, že to bol iba sen. A on sa pýta: „Zbláznil som sa?“ Stretáva sa s Trinity, opäť sa s ňou zoznamuje. Aj tentoraz si bude môcť vybrať medzi modrou a červenou pilulkou, rozhodnúť sa, či chce žiť naďalej v klamstve alebo chce radšej vedieť menej pohodlnú pravdu. Nasledujú trikové zábery, ktoré ukazujú Nea v tej najlepšej forme.

Pozrite si upútavku:

Okrem nich vo filme účinkuje celý rad známych tvárí, ako Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Candyman), Jessica Henwick (Iron Fist, Star Wars: Sila sa prebúdza), Jonathan Groff (Mindhunter, Hamilton), Neil Patrick Harris (Stratené dievča, Ako som spoznal vašu mamu), Priyanka Chopra Jonas (Pobrežná hliadka, Biely tiger), Christina Ricci (Rodina Addamsovcov, Ospalá diera) či Jada Pinkett Smith (Matrix Revolutions, Matrix Reloaded)

Súčasťou proma pre prichádzajúci film je webstránka whatisthematrix­.com, kde si po vybratí modrej alebo červenej pilulky možno pozrieť rôzne druhy upútavok.

Premiéra filmu je naplánovaná na 22. decembra 2021 a verme, že nebude odložená.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Keanu Reeves #Carrie-Anne Moss #oseriáloch #Matrix 4 #Matrix Resurrections