Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Novinky na RTVS: Posilňuje programy pre deti, prichádza aj úplne nový hraný seriál

Verejnoprávna RTVS s príchodom novej televíznej sezóny mení aj víkendové pásmo pre deti. Na obrazovky sa dostanú nové relácie a všetko zavŕši nový hraný seriál určený pre detského diváka. Od 4. septembra budú víkendové rána na Jednotke patriť detskému pásmu Karavan.

04.09.2021 07:00
ivan romančík, benjamín lacko, mami kúp mi psa, Foto:
RTVS spúšťa začiatkom septembra vysielanie detského seriálu Mami, kúp mi psa.
debata

„Súčasťou bude množstvo pôvodných i akvizičných programov, ktorými bude sprevádzať moderátor Martin Vanek,” prezradil šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko. Pásmo detských programov bude pomyselne rozdelené na dve časti. Skoršie ráno bude určené pre najmenších divákov vo veku 4 až 7 rokov, následne dostanú priestor programy pre staršie deti vo veku 8 až 12 rokov.

Jednotka prichádza s viacerými novými pôvodnými detskými reláciami. V sobotu sa najmenší diváci môžu tešiť napríklad na krátku bábkohereckú rozprávku To sú veci aj na pohybové, náučné i logopedické relácie. Súčasťou víkendového detského pásma ostane aj obľúbená relácia Fidlibum. Starší detskí diváci si v sobotu môžu pozrieť Správy zo sveta, dozvedia sa o kultúrnom dianí v relácii Čo budeme robiť, zoznámia sa s najnovšími vedecko-technickými poznatkami v relácii Veda a technika. Spolu s Mariánom Čekovským sa stanú súčasťou Hudobného laboratória, budú si môcť zmerať sily v súťažnej show Duel Junior či spoznať profesie súvisiace s filmovou tvorbou v relácii Film Expres s Lukášom Frlajsom.

pečie celé slovensko, Čítajte aj Jeseň na RTVS: Pripravte sa na najsilnejšiu programovú ponuku za posledné roky

Nedeľa sa bude pre najmenších divákov niesť v znamení obľúbených Táraniniek a Zázračného ateliéru, detičky sa však počas rána dozvedia aj niečo o umení, o etikete, spoznajú knižné tipy a rozhýbu si telo. Staršie deti sa zabavia pri súťažnej relácií Poraď si, kde budú v tímoch súťažiť v praktických úlohách, v ktorých si budú cibriť svoju zručnosť, postreh, odvahu a dôvtip. Súčasťou nedeľného vysielania pre staršie deti bude aj hosť prítomný priamo v štúdiu, ktorého budú deti spovedať v jeho odbore, či už pôjde o športovca, herca, speváka, hudobníka, umelca a ďalších.

Prichádza úplne nový detský seriál!

Zároveň od 4. septembra o 10:15 sa bude na obrazovkách Jednotky v rámci detského programového bloku vysielať nový rodinný seriál Mami, kúp mi psa. Réžiu seriálovej novinky, ktorá poukazuje na problematiku medzigeneračných vzťahov a neustále hľadanie ciest spoločného fungovania, mal v rukách český režisér Bohdan Sláma, držiteľ dvoch Českých levov.

Mami, kúp mi psa je pôvodný koprodukčný seriál RTVS nakrútený na motívy rovnomennej knihy úspešnej detskej autorky Zuzany Štelbaskej. Ide o pútavý príbeh 11-ročného Ondreja na ceste k naplneniu jeho najväčšieho sna – mať vlastného psa. Nový seriál upozorňuje aj na dôležitú myšlienku, že pes nie je hračka, ale rovnocenná živá bytosť, ktorú treba rešpektovať, ľúbiť a v neposlednom rade sa o ňu starať.

pán profesor, tomáš maštalír, gabika marcinková, Čítajte aj Najsledovanejší seriál Slovenska sa vracia! Pozrite si prvé zábery z novej série

Ondrej (Benjamin Lacko) je mestský chlapec, ktorý žije so svojou mamou (Zuzana Šulajová). Tá syna počas leta po prvýkrát plánuje poslať tráviť prázdniny k starému otcovi (Ivan Romančík). Myšlienka leta prežitého na vidieku sa zdá byť pre Ondreja peknou nudou a dedko jemne otravným. Ukáže sa však, že bývalý veterinár žije v malej obci vcelku zaujímavým životom. Okrem iného vypomáha tete Danici (Zuzana Kronerová), ktorá prevádzkuje psí útulok. Ondrej sa tak na vidieku dostane k svojim vytúženým psíkom, ale nadviaže aj nové priateľstvá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #televízna sezóna 2021/2022