Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jeseň na RTVS: Pripravte sa na najsilnejšiu programovú ponuku za posledné roky

Podobu vysielacej schémy odhalila aj verejnoprávna RTVS. Po komerčných hráčoch je jasné, ako bude vyzerať jeseň na Jednotke, Dvojke, ale aj Trojke. Diváci sa majú na čo tešiť. Čaká ich najsilnejšia ponuka za ostatné roky - nebude chýbať nová veľká ťažisková, vráti sa aj Milujem Slovensko, do vysielania sa dostane nový seriál pre deti, isté pokračovanie majú aj obľúbené zábavné programové stálice.

02.09.2021 07:00
pečie celé slovensko, Foto:
Počas neskorej jesene predstaví RTVS v slovenskej premiére úplne novú ťažiskovú šou - Pečie celé Slovensko.
debata (4)

Jednotka

Na jeseň sa na obrazovky Jednotky vrátia obľúbené formáty v premiérových epizódach. Štvrtkové večery budú patriť premiérovým epizódam Zlatých časov so zaujímavými hosťami Eni Vacvalovej a v neskoršom večernom čase sa diváci môžu tešiť aj na diskusie o celospoločenských témach v relácii Silná zostava s Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou.

V piatok večer sa proti sebe postavia súťažné tímy pod vedením Adely Vinczeovej a Dana Dangla v nových epizódach súťažno-zábavnej šou Milujem Slovensko s moderátorom Martinom Nikodýmom. Sobota bude patriť obľúbenej šou Záhady tela, novým epizódam satirického seriálu Pumpa a ďalších zaujímavých hostí privíta aj Peter Marcin v talkšou Neskoro večer.

silná zostava, Čítajte aj Silná zostava je späť na RTVS! Talkšou, ktorej sa podarilo poriadne rozbúriť emócie

V nedeľu bude aj počas jesene pokračovať žrebovanie očkovacej prémie v programe Byť zdravý je výhra a neskôr počas jesene sa diváci môžu tešiť na úplne novú šou Pečie celé Slovensko s moderátormi Jurajom Bačom a Milanom Zimnýkovalom. Umenie 12 amatérskych pekárov a cukrárov budú hodnotiť dve odborné porotkyne – Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová.

Nové pásmo pre deti

Víkendová novinka RTVS je určená primárne detským divákom. Na jeseň Jednotka prinesie nové detské pásmo Karavan v sobotu aj v nedeľu ráno od 7:00 do 10:30. Detským pásmom bude sprevádzať obľúbený moderátor Martin Vanek a jeho súčasťou budú animované rozprávky, ale tiež známe aj nové relácie RTVS. Detskí diváci sa okrem iného môžu tešiť aj na nový cyklus hudobno-zábavnej relácie Čekyho hudobný labák, reláciu Čo budeme robiť pre rodičov s deťmi, ako aj cyklus Nestresuj o stresujúcich situáciách v živote detí.

pán profesor, tomáš maštalír, gabika marcinková, Čítajte aj Najsledovanejší seriál Slovenska sa vracia! Pozrite si prvé zábery z novej série

Pripravené je aj špeciálne vydanie relácie Zázračný ateliér z Domčeka Deduška Večerníčka v Novej Sedlici. Od 4. septembra odštartuje na Jednotke aj nový detský seriál Mami, kúp mi psa. Rodinný seriál na motívy rovnomennej knižky Zuzany Štelbaskej budú môcť diváci sledovať každú sobotu o 10:15.

Dvojka

Od 6. septembra budú pondelkové večery na Dvojke patriť novej šou Fenomén 21, v ktorej budú súťažiť Slováci s výnimočným intelektom a schopnosťami. Moderátorom nového večerného programu bude Martin Nikodým, ktorý má k vedomostným súťažiam blízko.

Dvojka pripravila pre divákov aj množstvo noviniek zo svojej dokumentárnej tvorby. Od 12. septembra odvysiela každú nedeľu o 20.10 h novú sériu úspešného dokumentárneho seriálu Radosť zo života.

K 65. výročiu televízneho vysielania na Slovensku pripravila Dvojka aj 12-dielny dokumentárny seriál v koprodukcii s Českou televíziou Na programe Televízia venovaný legendárnym programom Československej televízie (od 12. októbra každý utorok o 21.00 h) a na záver jesene aj 3-dielnu dokumentárnu sériu Bratislavské pondelky ako spomienku na éru slávnych slovenských televíznych inscenácií a filmov. Od 4. septembra odštartuje séria Televízia za dverami o ľuďoch a udalostiach jubilujúcej televízie, ktorá sa tematicky zameria na folklór, poéziu, tanec, televízne zázemie, bez ktorého by to nemohlo fungovať, a neopomenie ani grafiku od staničného vizuálu až po animovanú tvorbu.

Od 10. septembra každý piatok večer uvedie Dvojka 8-dielny seriál podľa rovnomennej knihy mladej tatárskej spisovateľky Jachiny Guzeľ Zulejka otvára oči. Príbeh Zulejky sa odohráva v jednom z najťažších období Sovietskeho zväzu, v tridsiatych rokoch minulého storočia, kedy boľševická moc kruto postihovala všetkých, ktorí sa nezmierili s jej diktatúrou. Ďalší 8-dielny seriál podľa rovnomennej knihy Roberta Saviana Nula nula nula ponúkne divákom Dvojka od 18. septembra každú sobotu neskôr večer. Seriál odhaľuje zákulisie obchodu s drogami – počnúc ich výrobou až po prepravu ku konečnému spotrebiteľovi.

peter kelíšek, Čítajte aj Producent a hlavný kameraman seriálu Sestričky: Najväčšou radosťou je spraviť niečo, čo v ľuďoch zarezonuje

Trojka

Jeseň na Trojke bude, vďaka televíznemu výročiu, výnimočná. Televízni tvorcovia sa obzreli späť a zaspomínali na fenomény televíznej tvorby ostatných 65 rokov, ktoré divákom pripomenú. V pôvodnom formáte Kde bolo, tam bola… pripomenie Trojka divákom populárnu hudbu, ktorá kraľovala obrazovkám uplynulých desaťročí. V piatok neskôr večer sa na obrazovky vráti Milan Markovič, ktorého talkšou patrila v 90. rokoch k vrcholom televíznej zábavy. V 17-tich pokračovaniach Trojka vráti na obrazovky Večer Milana Markoviča a s predslovom a záverečnou bodkou Milana Markoviča priblíži divákom politickú a spoločenskú klímu spred tridsiatich rokov.

V októbri sa na obrazovky Trojky vrátia ďalšie obľúbené formáty v novom šate. Diváci sa môžu tešiť na relácie Vtipnejší zostáva s Rasťom Piškom a Clippato 2 s Martinom Babjakom. Obe relácie čerpajú z bohatého archívu slovenskej televízie. Do vysielania zaradí Trojka aj dokumentárny cyklus Takí sme boli, ktorý mapuje výrazné kapitoly dejín televízneho vysielania.

Vo vysielaní Trojky nebudú chýbať ani relácie z produkcie Českej televízie, ktoré diváci v minulosti so záujmom sledovali. Každý pondelok prinesie na televízne obrazovky zábavu trojica Kaiser, Lábus, Korn – hlavní protagonisti programu Možno príde aj kúzelník. Streda večer bude patriť dokumentárnemu cyklu ČT Príbehy slávnych, v ktorom si Trojka pripomenie legendy televíznej obrazovky, ako napríklad Jozefa Kronera, Waldemara Matušku, Tomáša Holého a mnohých ďalších. Z českej produkcie sa na obrazovku Trojky dostanú aj dva hrané seriály: Žena za pultom (každú sobotu o 20:00) a Četnícke humoresky (vždy v nedeľu v prime time).

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Milujem Slovensko #oseriáloch #Zlaté časy #silná zostava #Pečie celé Slovensko #televízna sezóna 2021/2022