Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS priváža novú ťažiskovú šou: Na jeseň bude celé Slovensko piecť!

Tento rok verejnoprávna RTVS ponúkne vo svojej programovej ponuke novú ťažiskovú šou, ktorá bude na Slovensku veľkú premiéru. Celosvetový hit konečne zavíta aj k nám...

24.08.2021 07:00
pečie celé slovensko, Foto:
Novinku Pečie celé Slovensko uvedie RTVS ešte počas tohtoročnej jesene.
debata (3)

Táto jeseň bude na Jednotke patriť pečeniu, ktoré je neodmysliteľne späté so slovenskými tradíciami. V pripravovanej veľkolepej šou Pečie celé Slovensko predstaví svoje pekárske a cukrárske umenie tucet amatérskych pekárok a pekárov, ktorí budú súťažiť o titul Majster pekár.

Očkovacia lotéria Čítajte aj Slovensko má nový divácky hit: Žrebovanie očkovacej lotérie atakuje celoročné rekordy

Počas desiatich týždňov budú diváci sledovať ich inšpiratívne pekárske a cukrárske výkony v jednotlivých výzvach. Jedinečnú atmosféru dokreslí aj krásny priestor v areáli kaštieľa v Bernolákove, kde natáčanie prebiehalo.

Relácia Pečie celé Slovensko vychádza z formátu The Great Bake Off vytvoreného Love Productions a licencovaného BBC Studios distribution. Celosvetovo obľúbená šou sa odohráva vždy v rozprávkových priestoroch kaštieľov a záhrad v danej krajine. Nebude tomu inak ani na Slovensku a diváci sa môžu tešiť nielen na skvelé koláče a dezerty, ale aj na unikátny vizuálny zážitok.

danica hričová, Čítajte aj Sivá eminencia Jojky o novinke Nemocnica: Netušila som, ako ma tento žáner chytí za srdce

Pre prvú sériu si tvorcovia zvolili kaštieľ neďaleko Bratislavy, kde bol postavený stan s kompletným kuchynským zázemím pre súťažiacich. Natáčanie prebiehalo nielen v stane, ale v interiéroch a exteriéroch kaštieľa, ktorý dotvára priam rozprávkovú atmosféru.

V tomto exkluzívnom priestore budú súťažiaci... Foto: RTVS
pečie celé slovensko, V tomto exkluzívnom priestore budú súťažiaci vypekať tie najlepšie dobroty.

Stavba a finalizácia súťažného stanu trvala 2 týždne, počas ktorých bolo vytvorené kompletné kuchynské zázemie pre 12 súťažiacich vrátane backstage kuchyne a produkcie. Dizajn stanu pripravil architekt Dano Šichman.

oteckovia, Čítajte aj Vieme, kedy sa vrátia Oteckovia s novými časťami! Markíza si prichystala revolučnú zmenu

„Našim cieľom bolo vytvoriť prostredie, v ktorom sa budú súťažiaci cítiť príjemne a zároveň umocní celkový pocit zo samotnej šou. Kládli sme dôraz na každý detail a verím, že finálny vizuálny zážitok diváci ocenia,“ hovorí programový riaditeľ STV Anton Šulík.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #Pečie celé Slovensko #televízna sezóna 2021/2022