Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Žiadne peniaze bez hesla! Matovičova lotéria bude televízna varietná šou s hudbou a celebritami

So štartom očkovacej lotérie sa viaže aj žrebovanie prémiových finančných výhier. Televízne prenosy zabezpečí verejnoprávna RTVS. Vyžrebovaní účastníci budú môcť vyhrať aj 100-tisíc eur, je v tom však háčik. Budú musieť vedieť heslo a zdvihnúť včas telefón. Inak si na rozprávkové peniaze nesiahnu.

04.08.2021 07:00
Igor Matovič Foto: ,
Očkovacia lotéria sa rozbehne 15. augusta. Ministerstvo financií do nej nalialo viac ako dve desiatky miliónov eur.
debata (91)

Snaha vlády o dosiahnutie kolektívnej imunity a teda zaočkovanie dostatočného počtu Slovákov je chválitebná a potrebná. Obzvlášť v situácii, keď istá skupina obyvateľstva prepadla hoaxom a fake news. Jednou z motivácií, ktorú si kompetentní pripravili, je aj očkovacia lotéria. O ňu sa zasadil minister financií Igor Matovič.

Slovensko sa pripája k viacerým krajinám sveta, ktoré sa rozhodli motivovať občanov peňažnými, ale aj nepeňažnými benefitmi. Rezort financií zainvestoval 26 miliónov eur do slovenskej lotérie. Očkovacia lotéria funguje v Poľsku alebo vybraných štátoch v rámci USA. Iné európske krajiny podsúvajú obyvateľom vecné ceny rôzneho typu alebo extra dni dovolenky navyše.

Igor Matovič Čítajte aj Bude Matovičova lotéria a bonus fungovať? Analytici vypočítali, koľko ľudí sa kvôli tomu musí zaočkovať

Potenciálni výhercovia sa môžu tešiť na finančnú odmenu v rozpätí od 100 do 100-tisíc eur. V prípade žrebovania najvyššej sumy pôjde o „poriadnu“ šou pre divákov. V programe nebudú chýbať známe osobnosti a hudobné čísla. Vláda spojila sily s RTVS a raz do týždňa v najlukratívnejšom vysielacom čase budú ohlasovať tých, ktorí mali najväčšie šťastie.

Vzniká tak pomerne bizarná situácia, keď sa obrazovky mieri bezprecedentný program, ktorý doteraz nemá obdobu. Je však otázne, či tento typ programu ešte viac nevyhrotí tlejúce nepokoje a nevraživosť medzi zaočkovanou časťou populácie a tou, ktorá vehementne odmieta všetko, čo sa pandémie týka. Avšak varietné žrebovacie prenosy však môžu byť cesta pre vybranú skupinu ľudí, ktorí váhajú so zaočkovaním sa proti koronavírusu.

matovič Čítajte aj Matovič zdvojnásobil peňažné výhry, hlásia sa desiatky tisíc ľudí. V nedeľu bude žrebovanie v priamom prenose

K dosiahnutiu kolektívnej imunity však zábavná relácia rozhodne stačiť nebude. Slovensko stále zaostáva v tempe očkovania a najmä dostupnosti vakcíny pre občanov z menej dostupných lokalít. Veľkým krokom by bolo posilnenie pojazdných očkovacích jednotiek.

Ako bude fungovať televízna šou? Každú nedeľu večer v hlavnom vysielacom čase naživo na Jednotke prebehne žrebovanie výhercov, ktorí získajú automatickú výhru 5× po 1 000 € a zároveň budú mať títo piati vyžrebovaní šťastlivci šancu vyhrať aj prémiovú výhru vo výške 100 000 €. Ak chcú zabojovať o prémiovú výhru, budú musieť podľa štatútu súťaže do dvadsiatich sekúnd od zazvonenia zdvihnúť telefón a počas hovoru na výzvu moderátora povedať heslo vyobrazené počas vysielania na obrazovke. Moderátormi 55-minútových nedeľných programov budú Vera Wisterová a Marcel Forgáč.

Igor Matovič, Čítajte aj Matovič uvoľnil peniaze. Na očkovaciu kampaň pôjdu takmer štyri milióny eur

Aby toho nebolo málo, tak každý pracovný deň o 18:50 zverejní RTVS na Jednotke mená vyžrebovaných základných výhier 20× po 1 000 € a štandardných výhier 5× po 10 000 €. Žrebovanie výhier prebehne pod dozorom notára. Súčasťou relácií počas pracovných dní budú postupne aj dokrútky s výhercami jednotlivých finančných výhier.

„RTVS od vypuknutia pandémie informuje svojich divákov a poslucháčov, ako sa pred šírením vírusu chrániť a vynakladá mnoho úsilia na šírenie osvety. Jedným z nástrojov, ktoré môžu pomôcť k budovaniu kolektívnej imunity na Slovensku, je aj očkovacia prémia. Ďakujem všetkým, ktorí sa doposiaľ zaočkovali a tým, ktorí sa zaregistrovali, držím v súťaži palce,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

RTVS na základe spolupráce s Ministerstvom financií SR odštartuje 15. augusta sériu žrebovaní súťaže o očkovaciu prémiu pod názvom Byť zdravý je výhra. Každý zaočkovaný Slovák má v súlade so zverejneným štatútom šancu vyhrať základnú, štandardnú, automatickú či prémiovú výhru.

© Autorské práva vyhradené

91 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Igor Matovič #oseriáloch #koronavírus #očkovacia lotéria