Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Majte veľkú dávku trpezlivosti! Štart svetovej streamovacej služby u nás sa posúva

Vojna streamovacích služieb na Slovensku sa posúva. Zrejme o niekoľko mesiacov...

09.08.2021 07:00
hbo max, hbo, Foto:
Premena etablovaného HBO GO na HBO Max sa odsúva z jesene na začiatok budúceho roka.
debata (3)

Ešte na jar tohto roka to vyzeralo, že naše končiny zažijú niečo nevídané. Práve počas prichádzajúcej jesene mali, aj, na Slovensku odštartovať veľké online streamovacie platformy, ktoré vo svete lámu rebríčky vo veľkosti predplatiteľov, ale aj obsahu.

bodka, seriál bodka, jakab, vačková, labuda, Čítajte aj Tieto seriálové plevy sú z kola von! Zamiešajte poradím v rebríčku top slovenských seriálov

Netflix, ktorý začal posilňovať českú lokalizáciu, ktorá je dostupná aj pre Slovensko neustále chrlí nové hity, do útoku postupne velí aj Amazon Prime Video – budúci domov najdrahšieho seriálu všetkých čias – seriálového Pána prsteňov, tiež šliapol na plyn a vo veľkom vyrába český, ale aj slovenský dabing a titulky.

Pozadu nezostáva ani etablovaný hráč u nás – HBO GO. V predchádzajúcich mesiacoch takisto sa spustila rýdzo slovenská lokalizácia, za ktorou stojí dvorné dabingové štúdio Sunrise. Vo veľkom pribúdajú tituly, pri ktorých je dostupný dabing spolu s titulkami. A práve v prípade HBO GO sa očakával veľký prerod. V máji minulého roka v USA odštartovala nová streamovacia platforma HBO Max, ktorá veľkosťou obsahu patrí medzi top hráčov v tomto segmente. HBO Max sa postupne malo rozšíriť do celého sveta a zjednotiť pod túto značku všetky HBO online platformy, ktoré doteraz fungujú. Stredoeurópsky región nevynímajúc.

pán prsteňov, lord of the rings, Čítajte aj Titán medzi seriálmi prichádza! Seriálového Pána prsteňov uvidíte v septembri...

Tento prerod sa mal uskutočniť, podľa pôvodných plánov, v priebehu jesene. Slovenskí predplatitelia by sa dočkali značného rozšírenia obsahu v prípade HBO Max. A práve zmena na HBO Max, spolu s neustálym pribúdaním obsahu na Netflixe a dlho očakávaný, no stále oficiálne nepotvrdený príchod svetového hráča Disney+ mal odštartovať televíznu vojnu, akú Slovensko nezažilo. Disney+ sa veľmi starostlivo chystá na príchod k nám. Údajne vo veľkom pripravuje slovenskú lokalizáciu a štart má byť tým pádom veľkolepý.

No stále je hrobové ticho okolo dátumu, kedy bude našincov streamovacia služba dostupná. Dá sa predpokladať, že spustenie bude sprevádzať masívna reklamná kampaň, Disney+ nemá vo zvyku prísť potichu. Avšak, nateraz sa nič nedeje a s pribúdajúcim časom sa zmenšuje šanca, že sa stihne štart v priebehu jesene tohto roka, o ktorom sa dlhodobo šepká.

imelda staunton, the crown, koruna, Čítajte aj Prichádza ďalšia variácia Alžbety II.! Stvárni ju nenávidená potvora z Harryho Pottera

Diváci HBO GO zostanú tiež sklamaní. Spočiatku avizovaný prerod na HBO Max počas najbližších týždňov sa takisto posúva. V Európe bude nástup služby Max postupný a náš región by sa mal dostať na rad až začiatkom budúceho roka.

HBO Max zastrešuje najväčšie filmové štúdiou na svete Warner Bros., združuje desaťtisíce hodín filmov a seriálov, ktoré sú neraz svetovými jednotkami a k tomu sa postupne pridávajú aj tituly vlastného obsahu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Go #oseriáloch #HBO Max