Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Streamovacie televízie traste sa! Disney+ valcuje všetko, čo mu stojí v ceste

Počet predplatiteľov streamovacej služby Disney+ sa medziročne viac ako zdvojnásobil na 103,6 milióna.

15.05.2021 07:00
disney+, disney plus, disney, televízia, online... Foto:
Disney+ zrejme príde aj na Slovensko v druhej polovici tohto roka.
debata

Príjmy amerického mediálneho koncernu Disney za jeho účtovný druhý kvartál klesli, keďže pandémia koronavírusu naďalej negatívne vplývala na jeho zábavné parky. Čistý zisk firmy však prekonal očakávania a jej generálny riaditeľ Bob Chapek uviedol, že Disney eviduje známky zotavovania.

Počet predplatiteľov streamovacej služby Disney+ sa medziročne viac ako zdvojnásobil na 103,6 milióna. Bolo to menej v porovnaní s očakávaním analytikov, že počet predplatiteľov sa zvýši na 109,3 milióna, ale Chapek sa vyjadril, že firma aj tak smeruje k splneniu svojho cieľa, že do roku 2024 bude mať 230 až 260 miliónov predplatiteľov.

oteckovia, červené pásky, pán profesor, Čítajte aj Markíza ponúkla počas jari priehrštie seriálov! Ktorý bol váš najobľúbenejší?

Čistý zisk firmy Disney patriaci akcionárom za tri mesiace do 3. apríla bol v celkovej sume 901 miliónov dolárov čiže 49 centov na akciu. Bez zahrnutia jednorazových položiek bol čistý zisk spoločnosti na úrovni 79 centov na akciu, čiže prekonal odhad analytikov, že bude vo výške 26 centov na akciu.

teleráno, Čítajte aj Smutná správa a šok pre fanúšikov Telerána: Rozlúčka po 14 rokoch

Tržby koncernu sa však znížili o 13 percent na 15,61 miliardy dolárov, čiže nenaplnili prognózu analytikov, že budú v objeme 15,86 miliardy dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Disney #HBO #oseriáloch #Disney+