Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci poslali Markíze tvrdý odkaz: O českú verziu kontroverznej šou nemáme záujem

Pred týždňom na obrazovkách Markízy odštartovala česká verzia reality šou Svadba na prvý pohľad. Televízia však dostala od divákov ľadovú sprchu. Sledovanosť sa prepadla z hviezdnych výšin do nelichotivého suterénu.

14.05.2021 07:00
svadba na prvý pohľad, Foto:
Markíza to na Slovákov vyskúšala s českou verziou svadobnej šou a neuspela.
debata

Druhá séria slovenskej verzie Svadby na prvý pohľad sa túto jar stala nečakaným diváckym trhákom. Osem epizód doslova valcovalo. Markíza nasadila svadobnú šou do piatkového vysielacieho slotu, v ktorom už diváci boli zvyknutí, že sa tu, na jeseň, vysielal farmársky Duel. Publikum tak už bolo nastavené na piatok plný „reality šou“. Televízii sa naplno podarilo nadviazať na tento zvyk. V kombinácii s dopadmi pandémie a zákazu vychádzania, diváci venovali svoj čas sledovaniu televíznych programov aj na začiatku víkendov.

liga spravodlivosti, Čítajte aj Zbesilá filmová jazda! Len bola zbytočne dlhá, občas pôsobila lacno a trošku pateticky

Za úspechom slovenskej verzie stojí aj kasting jednotlivých párov. Kombinácia pravej lásky a párov z vyhrotenými vzťahmi každý piatok prilákala vysoko nadpriemerný počet divákov. Pravidelne sa sledovanosť v komerčnej cieľovke 12 – 54 pohybovala okolo 10% a pol miliónovej hranice veľkosti celkového publika.

joj, joj group, Čítajte aj Jojka potvrdzuje prvý seriál jesene! Budete poriadne prekvapení, čo si pripravila

Preto nebolo prekvapením, že televízia mala v úmysle z tohto veľkého úspechu ťažiť aj naďalej a potiahnuť tento formát až do začiatku leta. Markíza tak opäť chňapla po českej verzii z dielne sesterskej televízie Nova. A neuspela. Začína byť pravidlom, že u nás české verzie tých istých programov prestávajú fungovať. To platí napríklad pre šou Utajený šéf alebo Zámena manželiek, ktoré Markíza zvykne vysielať v obchodne slabšom období.

hra o tróny, game of thrones, drogon, drak, Čítajte aj Šialené! Novú Hru o tróny obliehajú davy, štáb je prenasledovaný od prvej sekundy

Prvá epizóda českej verzie minulý týždeň uhrala len polovičné hodnoty, konkrétne len 5% sledovanosť s trhovým podielom 15% v cieľovke 12 – 54. Celkovo pri obrazovkách sedelo len 280-tisíc divákov. Markízu výrazne porazila aj verejnoprávna RTVS, ktoré vedomostnú šou Čo ja viem sledovalo 385-tisíc divákov.

Ak sa česká verzia rýchlo nespamätá, tak Markíze ťah s vysielaním do leta zrejme nevyjde a šou sa bude musieť sťahovať z piatkového hlavného vysielacieho času a televízia bude musieť prísť s alternatívnym riešením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #Svadba na prvý pohľad