Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa už dlho nepodarilo, aby takto zabodoval seriál! Jojka môže byť spokojná

Minulý štvrtok mala exkluzívnu premiéru akčná seriálová chuťovka, ktorú si Slováci v minulých rokoch doslova zamilovali. Štart novej sezóny len potvrdil dominantné postavenie akvizičného seriálu 911.

13.05.2021 07:00
seriál 911,911, Foto:
Premiéra 4. série hitu 911 na Slovensku naplno zabodovala.
debata

Najnovšia séria ešte neskončila vysielanie v USA a Jojka získala exkluzívne práva na spustenie u nás. A to ešte v hlavnej televíznej sezóne. V minulosti sa akčná 911-tka vysielala počas leta a televízia na nej postavila oddychovú štruktúru, s ktorou výrazne bodovala. Tento rok nastala úplne nová situácia a televízia si trúfla nasadiť zahraničný seriál do ostrej konkurencie, keďže v minulosti sa jej potvrdilo, že diváci si seriál nájdu.

liga spravodlivosti, Čítajte aj Zbesilá filmová jazda! Len bola zbytočne dlhá, občas pôsobila lacno a trošku pateticky

Pritom zahraničné seriály sa dlhodobo nevysielajú na hlavnom kanáli, a Jojka ich odsunula na svoje menšie stanice. Časy, keď akvizície bodovali medzi divákmi sú preč a svoje miesto si vydobyli pôvodné seriály. 911 je však veľkou výnimkou a doslova fenoménom v našich končinách.

joj, joj group, Čítajte aj Jojka potvrdzuje prvý seriál jesene! Budete poriadne prekvapení, čo si pripravila

Štart štvrtej série to iba potvrdil a risk s nasadením sa Jojke naplno vyplatil. Jej výkon poskočil nahor o tretinu oproti výkonu Nového života, ktorý sa najnovšie vysiela už iba počas utorkov v dvoch častiach za sebou.

hra o tróny, game of thrones, drogon, drak, Čítajte aj Šialené! Novú Hru o tróny obliehajú davy, štáb je prenasledovaný od prvej sekundy

Prvá epizóda z celkovo 14-dielnej série zaujala až 331-tisíc divákov, pričom zahraničný seriál porazil nielen výkonom spomínaný Nový život, ale aj konkurenčnú Hornú Dolnú na Markízu, ktorú sledovalo 308-tísíc divákov. V komerčnej cieľovke 12 – 54 vystrelila 911 na 7% sledovanosť s trhovým podielom takmer 19%. Nový život v tejto cieľovke stabilne uhrával sledovanosť medzi 4 – 5%.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #seriál 9-1-1