Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix a HBO dostávajú konkurenciu! Tento televízny hráč výrazne posilňuje

Boj o online televízneho diváka sa opäť o čosi viac vyostruje. Streamovacia platforma od Amazonu - Prime Video pridáva českú a slovenskú lokalizáciu. Táto služba sa tak pridáva ku konkurencii, ktorá tento proces spustila v predchádzajúcich mesiacoch.

21.04.2021 07:00
amazon prime video, amazon, Foto:
Streamovacia platforma Amazon Prime Video dobieha konkurenciu, pridáva českú a slovenskú lokalizáciu.
debata

Amazon Prime Video, nateraz, nie je na Slovensku rozšírenou streamovacou platformou. Čoskoro sa však stane domovom najdrahšieho seriálu v histórii televízie. Už nejaký čas sa nakrúca seriálový Pán prsteňov, náklady na jeho výrobu a licenciu sa vyšplhali na miliardu dolárov. Zrejme aj to je dôvod, prečo Amazon začína tlačiť na lokalizáciu na všetkých, aj menších trhoch.

slovania, tomáš maštalír, Čítajte aj Jeden týždeň tak, druhý úplne inak! Jojka sa opäť pohráva s vysielaním Slovanov

Ak chcú online platformy uspieť na malom česko-slovenskom trhu, musia, čo najskôr si uchmatnúť predplatiteľov. V druhej polovici roka sa HBO GO premení na HBO Max, čo ruka v ruke pôjde k výraznému rozšíreniu obsahu. HBO dokonca spustila pred pár týždňami plnohodnotnú slovenskú lokalizáciu (dabing + titulky). Napríklad taký Netflix sa sústredil na české znenie, ktoré je plne dostupné aj pre Slovensko.

Na vlnu rýchlej lokalizácie teda pred pár dňami naskočil aj Amazon. Prvé lastovičky sa objavili na sociálnych sieťach, keď oficiálne stránky streamovacej platformy začali ponúkať ukážky zo seriálov so slovenskými titulkami.

pán prsteňov, Čítajte aj Zatočí sa vám hlava! Seriálový Pán prsteňov bude stáť nenormálne veľké peniaze

S českými titulkami si diváci môžu už pozrieť seriálovú novinku Them. Český dabing a titulky sú pridané k seriálom Hanna, The Man in the High Castle, Upload a komiksovému hitu The Boys. Toto je však iba začiatok a Amazon Prime Video bude čoskoro plne lokalizovaný. Prvé náznaky kompletnej lokalizácie sa už objavujú.

Nateraz dostupné streamovacie platformy majú ešte niekoľko mesiacov na upevnenie si pozície. Ešte tento rok by do nášho teritória mal vstúpiť kľúčový hráč, ktorý môže otriasť týmto segmentom. Disney+ s obrovskou knižnicou obsahu môže byť obrovským lákadlom pre predplatiteľov a divák si bude, zrejme, vyberať len zopár streamovacích služieb, ktoré si bude ochotný predplatiť. Ekonomická sila nedovolí si platiť každú jednu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #netflix #HBO Go #oseriáloch #HBO Max #Disney+ #Amazon Prime Video