Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto by ste mali povinne pozerať! RTVS uvedie mrazivý dokument V sieti

Dokumentárny film Víta Klusáka a Barbory Chalupovej V sieti sa venuje citlivej téme zneužívania detí na internete. Počas uplynulého víkendu získal prestížne ocenenie Český lev v kategórii Najlepší dokumentárny film a Cenu filmových fanúšikov.

09.03.2021 09:32
v sieti, Foto:
Tento dokument by mal vidieť každý, nie len rodič.
debata

Tri dospelé herečky (Tereza Těžká, Anežka Pithartová a Sabina Dlouhá) s detskými črtami dostávajú prostredníctvom falošných profilov na sociálnych sieťach za úlohu predstierať, že majú dvanásť rokov. Vo verných kópiách detských izieb, postavených vo filmových ateliéroch, četujú a skajpujú s mužmi všetkých vekových kategórií, ktorí ich na internete vyhľadali a oslovili.

Veľká väčšina z mužov požaduje sex prostredníctvom videohovoru, okamžite po založení profilov muži reagujú, posielajú fotografie svojich prirodzení, odkazy na porno, alebo sa dievčatá pokúšajú vydierať. Dokument V sieti hovorí o strhujúcej dráme troch „dvanásťročných dievčat“ od kastingu až po náročné osobné stretnutia, kedy sa s predátormi vidia tvárou v tvár pod dohľadom ochranky a šiestich skrytých kamier a mikrofónov.

Nakrúcanie filmu V sieti prebiehalo v Českej republike pod dohľadom riaditeľky českej Linky dôvery, psychologičky, sexuologičky, advokáta a kriminalistu so špecializáciou na kyberšikanu. Získané dáta filmári odovzdali polícii. Tri predstaviteľky dvanásťročných dievčat oslovilo za desať dní v ateliéri 2 458 internetových predátorov.

RTVS uvedie dokument V sieti v premiére na televíznych obrazovkách v stredu 10. marca o 20:10 na Dvojke. Následne o 21:50 bude tejto tabuizovanej téme venovaná aj diskusia s publicistom a moderátorom Michalom Havranom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #V sieti