Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovensko už rok drví korona: Markíza zmapuje, ako sa všetkým zmenil život

Tento mesiac tomu bude presne rok, odkedy Slovensko začalo svoj boj s pandémiou nového koronavírusu. Aj keď táto vojna ešte zďaleka nie je vyhratá, ide o istý míľnik a vhodný čas obzrieť sa za udalosťami uplynulých mesiacov. Televízia Markíza si pri tejto príležitosti pripravila sériu špeciálnych reportáži a diskusií v rámci spravodajských formátoch.

04.03.2021 07:00
rok s koronavírusom, Foto:
Televízia Markíza má pripravenú sériu špeciálnych programov k smutnému výročiu.
debata

V piatok 5. marca 2021 o 17:25 preto TV Markíza odvysiela špeciálne monotematické vydanie magazínu Reflex, plné príbehov a osudov ľudí, ktorým koronakríza ovplyvnila život.

„Vysielanie bude koncipované z viacerých ľudských príbehov. Kým pred rokom sme ani netušili, čo vlastne znamená a čo môže spôsobiť koronavírus a prví pacienti sa doslova hanbili za túto nákazu, dnes sú tí, ktorí v našom okolí neboli infikovaní, pomaly v menšine. Skúsenosti s ochorením Covid-19 má aj množstvo našich kolegov a divákov. Do Reflexu pripravujeme niekoľko silných výpovedí o rôznorodom priebehu tejto nevšednej a ťažkej infekcie,“ priblížila šéfredaktorka Reflexu Zuzana Štelbaská.

Reportéri relácie oslovili aj ľudí, ktorí pandémiu od začiatku spochybňovali a zmenili názor až po náročnom prekonaní ochorenia. „Zároveň sa chceme pozerať do budúcnosti a vidieť v nej nádej pre nás všetkých. Chápeme každého, kto je z dlhotrvajúcej situácie zúfalý, bezmocný. Prostredníctvom reportáží mu pošleme odkaz, že v tom nie je sám,“ dodala Štelbaská.

O deň neskôr, v sobotu 6. marca 2021 o 19:00, bude „Rok s koronavírusom“ dominantnou súčasťou hlavnej spravodajskej relácie Televízne noviny.

„Téma pandémia hrá v Televíznych novinách prvé husle už rok. V sobotu sa pozrieme aj na to, ako sa zmenili naše životy, ako sa s touto vážnou situáciou vyrovnávajú lekári v preplnených nemocniciach, ale aj bežní ľudia. Mnohí zostali bez akéhokoľvek príjmu. Čo bude ďalej s našou ekonomikou a kedy príde svetlo na konci tunela,“ poodhalil obsah pripravovaných reportáží šéfredaktor spravodajstva TV Markíza Tibor Mattyašovský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus