Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Divácky trhák RTVS: Slováci boli vo veľkom zvedaví na vesmírne rozuzlenie

Štvrtok sa veľkými písmenami zapísal do histórie vesmírneho bádania. Na Marse úspešne pristála sonda, ktorá má za úlohu hľadať stopy života na našom vesmírnom "súrodencovi". Unikátny pohľad na pristátie priniesla RTVS a jej Dvojka. A Slováci boli vo veľkom zvedaví. Televízia s reláciou Experiment lámala rekordy.

20.02.2021 07:00
mars, Foto:
Slováci spolu s celým svetom budú môcť sledovať finále unikátnej misie na Mars.
debata

Moderátor Gregor Mareš privítal v štúdiu aj exkluzívneho hosťa – astronóma Jiřího Šilhu, ktorý divákom ozrejmil, prečo je táto misia veľmi dôležitým míľnikom pre NASA, ale zároveň aj celý svet. Počas mimoriadnej relácie sa naživo pripojila aj astrobiologička Michaela Musilová, ktorá pôsobí na simulovanej misii na Havaji. Tam sa skupina expertov snaží napodobniť podmienky, ktoré sú na Marse. Ich úlohou je prežiť a vypestovať základné potraviny.

Relácia Experiment špeciál: Naživo na Mars dosiahla celkovú sledovanosť 258-tisíc divákov pri podiele na trhu 12,4% v cieľovej skupine 12+. Ide o najvyššie hodnoty od roku 2018, kedy bola relácia prvýkrát zaradená do vysielania verejnoprávnej televízie.

V najsledovanejšej minúte, o 21:40, sledovalo reláciu 336-tisíc divákov, pričom v čase od 21:35 bola Dvojka nasledovanejšou televíznou stanicou. Mimo športových prenosov ide o najvyššiu sledovanosť programu Dvojky od decembra 2019.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #misia na Mars #Dvojka #oseriáloch