Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mrazivý pohľad: Pri sledovaní unikátneho dokumentu o pandémii tuhne krv v žilách

Dokumentárny seriál Sme v tom spolu prináša silný a dojemný obraz života v jednej z barcelonských nemocníc počas vrcholiacej koronavírusovej pandémie, ktorý ale zároveň dodáva divákom nádej. Tento nevšedný trojdielny dokument sa zameriava na fyzické a emocionálne výzvy, ktorým pacienti aj zdravotníci čelia nielen v práci, ale aj doma v konfrontácii so svojimi rodinami a blízkymi.

08.02.2021 07:00
Sme v tom spolu, vitals, Foto:
Unikátny dokument ukáže pravú tvár pandémie.
debata

Prostredníctvom intímnych príbehov jednotlivých aktérov nám režisér Fèlix Colomer pripomína pozoruhodnú schopnosť človeka ostať láskyplným a láskavým, a to aj za najhorších okolností. Dokumentárny seriál je aj pre slovenské publikum dostupný od 7. februára na HBO GO.

Seriál Sme v tom spolu sleduje pacientov a zdravotníkov v nemocnici Parc Taulí Hospital počas niekoľkých týždňov od marca do júna 2020, a to v najťažších okamihoch prvej vlny pandémie. Tvorcovia nevnímajú pacientov iba ako čísla a nabádajú divákov stretnutie s tými, ktorých sa pandémia osobne dotkla.

Jedinečné širšie poňatie témy umožňuje tvorcom seriálu Sme v tom spolu zájsť ďalej, opustiť prostredie nemocnice a sprevádzať zdravotníkov aj do ich domovov. Tam zažívajú radosť zo stretnutia so svojimi rodinami a zároveň frustráciu nad pretrvávajúcou prílišnou ľahostajnosťou vonkajšieho sveta. Sme v tom spolu prináša svedectvo o tom, ako sa rodiny pacientov vyrovnávajú s tými najemotívnejšími rozhovormi, videohovormi a s bolestivým lúčením.

"Od začiatku koronavírusovej krízy nás politici a médiá zahlcovali rôznymi dátami. Každý deň 500 úmrtí, 2000 nových prípadov, 300 hospitalizácií na jednotkách intenzívnej starostlivosti, 200 chýbajúcich zdravotníkov v nemocniciach…iba čísla. Cieľom seriálu Sme v tom spolu nie sú čísla. Sú ním ľudia. Tak sa napríklad stretneme s Alfredom a Matildou, párom, ktorý aj po 50 rokoch spája rovnako silná láska ako pri ich prvom stretnutí, budeme svedkami neuveriteľného odhodlania zdravotných sestier Sílvie a Isy a vypočujeme si pacientov, ktorí čelia nevyhnutnému koncu. Všetci títo ľudia sú v tom s nami. Od nich by sme sa mali učiť,” vysvetľuje Fèlix Colomer, tvorca projektu.

Hanka Kastelicová, VP and Executive Producer, Documentaries, HBO Europe o projekte hovorí: „Režisérovi Fèlixovi Colomerovi sa podarilo zachytiť ľudskú krehkosť, ale zároveň odhaliť obrovskú silu lásky, rodiny, profesionálnej a osobnej oddanosti všetkých zdravotníckych pracovníkov v zápase proti neznámemu nepriateľovi. Dokument Sme v tom spolu ponúka hlboký pohľad do najintímnejších chvíľ svojich protagonistov a zostane navždy pripomienkou tohto nezabudnuteľného obdobia.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #HBO Go #HBO Europe #oseriáloch #koronavírus