Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS dobieha roky zameškané: Verejnoprávny spravodajský portál je online

Verejnoprávna inštitúcia po rokoch príprav a avizovania spustila v pondelok svoj spravodajský portál. Doteraz informovanie suploval profil na Facebooku.

01.02.2021 13:00
správy rtvs, Foto:
Spravodajstvo RTVS sa konečne rozrastá o potrebný vlastný spravodajský portál.
debata

Okrem portálu spravy.rtvs.sk spustila aj príslušnú aplikáciu pre smartfóny. Telerozhlas avizuje, že bude na oboch platformách ponúkať aktuálny, prehľadný a objektívny spravodajský servis, pričom nebudú chýbať najzaujímavejšie informácie z domova, regiónov, zo sveta, ale aj z oblasti ekonomiky a športu.

Online tím a pravidelne postará o stručný prehľad toho najdôležitejšieho z tlačových konferencií či výstupov ministerstiev, vrcholných predstaviteľov orgánov štátnej správy a samosprávy. Čitatelia budú mať taktiež možnosť prečítať si prehľad toho najdôležitejšieho, čo odznelo v diskusných reláciách RTVS O 5 minút 12 na Jednotke, či v reláciách Rádia Slovensko Sobotné dialógy, Z prvej ruky a K veci, vrátane mimoriadnych relácií. Nebudú chýbať ani aktuality, ktoré pripravujú redaktori RTVS pre televízne a rozhlasové spravodajstvo aj z regionálnych štúdií v Banskej Bystrici a Košiciach či zostrih reportáží zo Správ RTVS, píše sa v stanovisku.

Pohľad na nový spravodajský portál RTVS. Foto: RTVS
rtvs, rtvs.spravy., Pohľad na nový spravodajský portál RTVS.

„Nový web a aplikácia prinesú v prehľadnej a jednoduchej forme aktuálne spravodajstvo v priestore, ktorý nám v RTVS doteraz chýbal. Dôležité informácie sa tak dostanú aj k novému publiku,“ priblížil šéf Sekcie nových médií Dušan Jančovič. RTVS pôjde rovnakou cestou ako spravodajské weby zahraničných národných televíznych a rozhlasových staníc.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo spustiť nový spravodajský web, ktorý prinesie aktuálne informácie z rôznych oblastí z domova i zo sveta. Nový web vnímam ako ďalší komunikačný prostriedok RTVS, ktorým sa budeme s dôležitými informáciami prihovárať nielen divákom a poslucháčom, ale odteraz už aj čitateľom, ktorí chcú byť informovaní o všetkom podstatnom, čo sa deje okolo nás. Verím, že si web spravy.rtvs.sk a rovnako aj mobilná aplikácia Správy RTVS nájdu svoj okruh čitateľov a užívateľov a zároveň budú pre mnohých dôležitým a spoľahlivým zdrojom informácií,“ konštatoval generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník

RTVS až teraz sa zaraďuje k verejnoprávnym televíziám, pre ktoré sú vlastné spravodajské platformy nevyhnutným štandardom a patria k špičke čítanosti. Vizuálom nový web príliš neprekvapuje, avšak treba kvitovať jednoduchosť, čo ide ruka v ruke s prehľadnosťou. Užívatelia sa tak bez problémov zorientujú medzi jednotlivými rubrikami. Na druhú stranu, po extrémne dlhom období, keď RTVS avizovala vznik, dalo by sa očakávať, že vznikne niečo originálnejšie, nápaditejšie a hravejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch