Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa ešte nestalo: Fanúšikovia si vydupali novú verziu filmu a uvidíte ju aj vy!

V histórii kinematografie tento krok nemá obdobu. Fanúšikovia si doslova vymodlili pôvodnú verziu superhrdinského filmu Justice League (Liga spravodlivosti). Dlhoročné burcovanie malo význam.

03.02.2021 07:00
justice league, liga spravodlivosti, Foto: ,
Po štyroch rokoch boja fanúšikov uzrie svetlo sveta pôvodná verzia Ligy spravodlivosti.
debata

Superhrdinský film má za sebou poriadne divokú cestu k divákom. DC Comics, komiksový gigant, stále nevie dobehnúť konkurenčný Marvel. V roku 2017 mala premiéru snímka, ktorá spojila viacerých hrdinov, aby bojovali ultimátnemu nepriateľovi. Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Cyborg pôvodne pod režisérskou taktovkou Zacka Snydera sa mali predviesť v poriadne temnej a tragickej verzii príbehu.

Lenže Snyder kvôli osobným problémom odstúpil z pozície režiséra a štúdio Warrner Bros. dosadil nemenej úspešného a skúseného Josha Whedona. Ten dostal novú úlohu zjemniť film a priblížiť sa viac k Marvelu. Diváci tento film rázne odmietli. Bolo veľmi evidentné, že tento film mal dvoch tvorcov a dva rôzne pohľady na výsledok.

Pôvodná verzia pod taktovkou Zacka Snydera bude... Foto: HBO
liga spravodlivosti, justice league, Pôvodná verzia pod taktovkou Zacka Snydera bude poriadne temnou snímkou.

Druhú šancu filmu dáva streamovacia platforma HBO Max. Rastúca konkurencia a enormný tlak na pôvodný obsah a získanie si, čo najviac predplatiteľov má aj takéto mimoriadne pozitívne následky. Nikdy sa nestalo, aby si diváci vybojovali novú verziu filmu. Liga spravodlivosti to dokázala. Snyder dokonca nakrútil nové scény a nechal sa počuť, že odmieta použiť zábery, ktoré vznikli pod Whedonovým vedením.

Fanúšikovia superhrdinov tak dostanú pôvodnú verziu, o ktorej sa hovorilo ako o epickej. Snyderova verzia má byť tak rozsiahla, že vznikne 4-dielna miniséria. Premiéru dielo bude mať 18. marca po celom svete. Uvidia ho aj Slováci prostredníctvom HBO GO.

O čom bude Snyderova Liga spravodlivosti?

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný sa postarať o to, aby Supermanova (Henry Cavill) obeť neprišla na zmar. V tejto verzii filmu spoja svoje sily s Dianou Prince (Gal Gadot) a plánujú zjednotiť tím superhrdinov, ktorí majú zachrániť svet pred blížiacou sa hrozbou katastrofických rozmerov. Takáto úloha sa ukáže byť ťažšia, než si Bruce predstavoval, lebo každý z nováčikov v tíme zvádza boj s vlastnou minulosťou, ktorú musí nechať za sebou, aby zvládli spojiť svoje sily a vytvoriť jedinečné spoločenstvá hrdinov. Spoločne tak Batman (Affleck), Wonder Woman (Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) dúfajú, že na záchranu planéty pred zloduchmi, akými sú Steppenwolf, DeSaad a Darkseid, a ich strašnými úmyslami ešte nie je príliš neskoro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO Go #Justice League #DC Comics #oseriáloch #HBO Max