Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Určite si zapnete telku! Markíza má pre rok 2021 prichystané lákavé filmy

Ani trhový líder sa nenechá v tomto roku zahanbiť. Diváci Markízy sa môžu tešiť na viaceré veľké filmové hity, ktoré len nedávno brázdili kinosály. Necháte sa zlákať touto ponukou?

02.02.2021 07:00
skupina markíza, markíza group, Foto:
Markíza Group má pre divákov pripravený na rok 2021 lákavý filmový balíček.
debata

1. Chlap na striedačku

Pätnásť rokov vydatá Zuzana (Ivana Chýlková) jedného dňa zistí, že jej manžel Jiří (Jiří Langmajer) má už dlhšiu dobu pomer s inou ženou. Zuzana neváha, rozhodne sa svoju sokyňu Lenku (Lucie Žáčková) navštíviť a dať jej netradičný návrh. Jej plán je priam škandalózny. Navrhne jej, aby si starostlivosť o Jirku rozdelili a urobili tak z neho chlapa na striedačku. Lenka po prvotnom šoku súhlasí a obe ženy predstavia tento nový spôsob života Jirkovi. Teda skôr ho postavia pred hotovú vec. Čo sa zdá všetkým zo začiatku ako perfektný plán, kedy je Jirka jeden týždeň s manželkou, druhý týždeň s milenkou, sa nakoniec môže stať pre všetkých nočnou morou.

2. Zrodila sa hviezda

Hlavné úlohy v strhujúcej romantickej dráme Zrodila sa hviezda stvárňujú Bradley Cooper a Stefani Germanotta, ktorú však celý svet lepšie pozná pod jej umeleckým pseudonymom ako hudobnú superstar Lady Gaga. Pre štvornásobného držiteľa nominácie na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijným debutom. Cooper vo filme zároveň hrá hviezdu country Jacksona Mainea, ktorý objaví neznámu talentovanú speváčku Ally (Lady Gaga). Keď sa obaja vrhnú do vášnivého milostného vzťahu, Jack prinúti Ally k vystupovaniu v žiari reflektorov a katapultuje ju tak ku sláve. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále ťažšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

3. Pokémon: Detektív Pikachu

Prvýkrát v podobe hraného filmu prichádza na obrazovky azda najpopulárnejší popkultúrny fenomén všetkých generácií – pokémoni. Okrem obľúbenej elektrizujúcej príšerky Pikachu, ktorý sa predstaví v úlohe detektíva, sa vo filme predvedie aj množstvo iných pokémonov s unikátnymi schopnosťami aj povahami. Príbeh začína záhadným zmiznutím špičkového detektíva Harryho Goodmana. Táto udalosť prinúti jeho syna Tima (Justice Smith) pátrať po tom, čo sa stalo. Pri odhaľovaní záhady mu asistuje detektív Pikachu, otcov parťák, rozkošný a vtipný supersliedič. Novovzniknutá dvojica je ako stvorená na spoluprácu, keďže Tim je jediným človekom, ktorý rozumie reči svojho pokémonského partnera, zatiaľ čo ostatní počujú len známe „pika-pika“.

4. Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny

Na konci predchádzajúcej časti Fantastické zvery a ich výskyt s pomocou Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) v New Yorku zajali mocného temného čarodejníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Ten splní hrozbu, unikne z väzenia a začne zhromažďovať svojich stúpencov. Väčšina z nich však netuší, aký má skutočný plán – zburcovať čistokrvných čarodejníkov a získať nadvládu nad nečarodejníckymi tvormi. v snahe zmariť Grindelwaldove plány Albus Dumbledore (Jude Law) zverbuje svojho bývalého rokfortského študenta Mloka, ktorý Dumbledorovi sľúbi pomoc, pričom netuší, aké nebezpečenstvá mu hrozia. V čoraz väčšmi rozdelenom čarodejníckom svete sa aj najvernejší priatelia a členovia rodín ocitnú v opačných táboroch.

5. Shazam!

V každom z nás sa ukrýva superhrdina a k jeho odhaleniu stačí občas len trochu mágie. V prípade Billyho Batsona (Asher Angel) stačí vykríknuť jediné slovo – SHAZAM! – a tento štrnásťročný chlapec vychovaný ulicou sa zásluhou starého čarodejníka môže premeniť na dospelého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). V dospeláckej verzii, so superbožským telom no s dušou dieťaťa, sa Shazam púšťa do všetkého tak, ako by to robil každý tínedžer obdarený schopnosťami: užíval by si ich! Dokáže lietať? Má röntgenové oči? Môže rukami vrhať blesky? Dokáže sa vyhnúť testu zo sociológie? Shazam sa rozhodne otestovať všetky svoje superschopnosti s radostnou bezstarostnosťou dieťaťa. No osvojiť si ich bude musieť veľmi rýchlo, aby dokázal bojovať proti smrtiacim silám zla, ktoré ovláda Dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong).

6. Aquaman

Štúdio Warner Bros. Pictures a režisér James Wan natočili akciou nabitý, dobrodružný a vizuálne úchvatný vysokorozpočtový film zo sveta siedmich morí, Aquaman. Filmový príbeh o populárnom superhrdinovi zo stajne DC Comics odhaľuje pôvod Arthura Curryho (Jason Momoa), napoly človeka, napoly obyvateľa bájnej Atlantídy, ktorého jeho životná cesta prinúti čeliť pravde nielen o tom, kým v skutočnosti je, ale zároveň preverí, či je hoden stať sa tým, pre čo bol zrodený… kráľom.

7. Godzilla 2: Kráľ monštier

V novom výpravnom akčnom dobrodružstve sa Godzilla postaví zoči-voči najznámejším príšerám v histórii popkultúry. Príbeh sleduje hrdinské úsilie členov kryptozoologickej agentúry Monarch odraziť útok gigantických tvorov, vrátane impozantnej Godzilly, ktorá čelí prerastenému motýľovi – Mothre, vtáčiemu Rodanovi, ale aj svojmu najväčšiemu nepriateľovi, ktorým je trojhlavý drak Kráľ Ghidorah. Keď tieto predpotopné druhy, doposiaľ považované iba za mýty a stáročia ukryté po celej planéte, opäť povstanú, začne sa boj o nadvládu a existencia ľudstva bude visieť na vlásku.

8. MEG: Hrozba z hlbín

Hlbokomorská ponorka, ktorá je súčasťou medzinárodného podmorského výskumného programu, bola napadnutá obrovským tvorom, ktorý bol doposiaľ považovaný za vyhynutý, a teraz leží na dne najhlbšej podmorskej priekopy Tichého oceánu… aj s posádkou uväznenou v poškodenej ponorke. S krátiacim sa časom privolá vizionársky čínsky oceánograf Dr. Zhang (Winston Chao) na pomoc skúseného záchranára Jonasa Taylora (Jason Statham), aby zachránil posádku – i samotný oceán – pred touto nezadržateľnou hrozbou: prehistorickým, takmer 30-metrovým žralokom, známym ako Megalodon.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Godzilla #Shazam #Aquaman #oseriáloch #televízia Markíza #Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny #2021