Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najkrajšie rozprávky, ktoré milujete! Čo všetko musíte vidieť na Štedrý deň?

Mnohí sa ich nevedeli dočkať a teraz sú tu! Vianoce, magický čas, keď sa plnia tajné priania. Po celoročnom zhone sa treba zastaviť a oddychovať. Televízie si pre divákov pripravili bohatý program, ktorý ich bude sprevádzať počas celého sviatočného obdobia.

24.12.2020 07:00
popoluška, sám doma, perinbaba, Foto:
Užite si naplno Štedrý deň s bohatou televíznou ponukou rozprávok a filmov.
debata

Práve na Štedrý deň sa diváci môžu tešiť na najbohatšiu ponuku zloženú z tých najväčších a neodmysliteľných klasík, ktoré k magickému dňu patria.

Markíza

Štedrý deň odštartujú rozprávky pre deti – Tom a Jerry alebo Šmolkovia. Doobeda Markíza zreprízuje rozprávky a filmy z predchádzajúceho dňa. Okolo desiatej to bude Pyšná princezná, tesne pred obedom bude pripravená rozprávka O statečném kováři, o 13:20 si diváci zopakujú klasiku Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách.

Po pätnástej sa objavia ešte raz Pelíšky. O 17:40 Perinbaba tradične vykúzli neopakovateľné čaro Štedrého večera. Hlavným ťahákom budú o 19:30 Tri oriešky pre Popolušku. O 21:15 príde spomínaná novinka vo vianočnom vysielaní, v podobe premiéra amerického rodinného filmu Annie s Cameron Diaz a Jamie Foxxom v hlavnej úlohe. Tridsať minút pred polnocou si diváci budú môcť vychutnať ďalšiu filmovú premiéru, tentokrát to budú Vianoce ako z rozprávky.

Jojka

Štedrý deň na Jojke bude opäť bez reklamy, aj tento rok sa televízii podarí dodržať svoju dlhoročnú tradíciu. Už hneď ráno o ôsmej bude pripravená pre divákov česká rozprávková komédia Najlepší priateľ, nebude chýbať ani Doba ľadová: Mamutie Vianoce.

O desiatej dopoludnia pokračuje program s disneyovkou 101 Dalmatíncov. Tesne pred obedom si vychutnáte ďalšiu slovenskú klasiku – Kráľ Drozdia brada a po nej televízia ešte raz otočí rozprávka Na vlásku.

O 14:45 uvedie v premiére najnovšiu verziu filmu Luskáčik a štyri kráľovstvá. O 16-stej ponúkne divákom film Popoluška z roku 2015. O šiestej večer zreprízuje Ľadové kráľovstvo.

Hlavný večerný program začne o 20:00 ďalšou klasikou – Sám doma 2: Stratený v New Yorku. Po ňom sa predvedie premiéra filmu Vianoce a spol. a sviatočný deň uzavrie netradičný program. Záznam koncertu Richarda Müllera a Adely Vinczeovej – Ona a On.

RTVS

Štedrý večer 24.12. o 19:00 bude tradične patriť premiére novej rozprávky RTVS. Tá tohtoročná nesie názov O liečivej vode a svoje čarovné úlohy v nej majú aj slovenskí herci Jakub Spišák, Zuzana Kanócz, Marián Mitaš, Juraj Hrčka, Juraj Kemka. Zaujímavosťou je, že tento rok uvedie RTVS svoju ťažiskovú rozprávkovú premiéru o čosi skôr. Po minulé roky otvárali nové rozprávky hlavný večerný program na Jednotke. Problémom však bolo, že sa prekrývala s tradičným diváckym valcom v podobe Troch orieškov pre Popolušku a sledovanosť nemala šancu rásť. O liečivej vode však na Štedrý deň odštartuje o hodinu skôr, ako v minulosti a predbehne aj Popolušku, tá na Markíza pôjde o 19:30. Jednotka sa vyskúša stratégiu so skorším štartom a snahou zaujať divákov skôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Vianoce #2020 #televízia JOJ #televízia Markíza #Vianoce 2020