Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tešte sa na bombastický televízny Nový rok! Nebudete vedieť, čo skôr pozerať

Nový rok v televíziách bude v znamení veľkolepých premiér. Kým Silvester býval na druhej koľaji, tento rok sa to zmení, avšak na novoročný program sa stanice svedomito vždy pripravovali. Dôvod? Vždy vysoko nadpriemerná sledovanosť. Poďte sa pozrieť, čím televízie otvoria rok 2021.

14.12.2020 07:00
alica v krajine zázrakov, vládkyňa zla, Foto:
Nový rok odštartuje na slovenských obrazovkách naozaj veľkolepo!
debata (7)

Jojka

Jojka vytasí 1. januára niekoľko veľkých filmových premiér. Celý deň bude ladený filmovo. Už ôsmej ráno si budú môcť detskí diváci pozrieť rozprávku Autá 3, krátko pred desiatou dopoludnia sa na obrazovkách objaví, zatiaľ posledné, tretie pokračovanie Thora s podtitulom Ragnarok. O 12:10 to bude zas Noc v múzeu, o dve hodiny neskôr televízia bude lákať divákov na premiéru filmu Alica v Krajine za zrkadlom.

O 16:40 bude úradovať Kúzelná opatrovateľka a veľký tresk, Jojka potiahne film až do 19:00, keď odštartuje novoročný spravodajský blok.

Hlavný vysielací čas venuje Disney premiére Vládkyňa zla 2 s Angelinou Jolie a Elle Fanning. Snímka mapuje životy obľúbených postáv päť rokov po udalostiach z prvej časti. Čarovnú krajinu čaká Veľká vojna! Kráľovná čiernej mágie Zloriana žije spokojne a jej krstná dcéra Aurora pomaly dospieva. Ich vzťah, zrodený zo zrady a nenávisti, sa zlepšuje, prehlbuje a košatie. Nenávisť medzi ľuďmi a kúzelnými bytosťami sa úplne vytratila. Svadba medzi princom Filipom a Aurorou je dôvodom na radosť a mnohí dúfajú v spojenectvo oboch kráľovstiev, Ulsteadu a Vresovísk. Kráľovná Ingrith však v skutočnosti nenávidí víly a iné kúzelné bytosti a Zloriana, kráľovná všetkého zla na svete, nikdy neverila vo večnú lásku a mier. Nečakaný zvrat udalostí a stretnutie s novými mocnými spojencami rozdelí Auroru a Zlorianu. Obe sa ocitnú na opačných stranách Veľkej vojny, ktorá preverí ich rodinné putá.

Tí, ktorí vydržia do 23:00 si budú môcť užiť premiéru komédie Dámsky klub, po ňom bude pripravený film Komorník.

Markíza

Trhový líder pojme Nový rok v znamení rozprávok a filmov a veľkej večernej premiéry. Prvého januára dopoludnia zreprízuje z minulých dní filmy Jak dostat tatínka do polepšovny alebo Asterix a Obelix v službách Jej Veličenstva. O 11:40 príde na rad komédia Chlpatá pomsta, po nej si diváci môcť vychutnať rozprávkovú klasiku Z pekla štěstí.

O 15:30 sa obrazovky preženie kultový Mr.Bean: Najväčšia filmová katastrofa. O 17:20 ho vystrieda animovaná komédia Bociany. Po novoročnom spravodajskom bloku Markíza uvedie v slovenskej premiére najnovšiu rozprávku Zdenka Trošku – Zakleté pírko.

O čom je Zakleté pírko? Aninka (Anastasia Chocholatá) žije na statku s dvomi nafúkanými sestrami, ktorým musí stále slúžiť. Jedného dňa ale nájde pierko, pomocou ktorého si privolá princa Vítka (Petr Urban), zakliateho do vtáčej podoby. Keď zlé sestry zistia, že sa Aninka stretáva s pekným mládencom, pierko jej vezmú, zničia ho a Vítek zmizne. Jediná možnosť, ako zlomiť Vítkove prekliatie, je nájsť ho v ďalekom svete. A tak sa Aninka vydáva na cestu, aby zachránila svojho milovaného. Jej spoločníkom sa stáva vodník (Lukáš Pavlásek), ktorého na začiatku putovania zachráni pred zlým sedliakom. Spoločne prežijú nielen veľa dobrodružstiev, ale aj zábavy. A aj keď vodnícke čary dokážu pomôcť Aninke uzdravovať chorých, ba aj sa obrániť pred lúpežníkmi, na vyslobodenie Vítka z pazúrov zlej princeznej Ebénie (Sara Sandeva), bude Aninka potrebovať hlavne pravú lásku.

RTVS

Verejnoprávna Jednotka už na Silvestra predvedie najbohatšiu ponuku programov za posledné roky. Zaujímavo bude pokračovať aj na Nový rok. A môže výrazne môže zamiešať kartami voči komerčným staniciam. Do prime-timu vyrukuje s nevšednou alternatívou, ktorá veľmi nebola videná na obrazovkách.

Už o 10:30 si diváci budú môcť pozrieť tradičnú novoročnú sv. omšu. Na obed uvedie v premiére rozprávku H. Ch. Andersena: Galoše šťastia. O trinástej dostane priestor prezidentka Zuzana Čaputová, aby si Slovákov prihovorila s tradičným novoročným príhovorom. Po ňom uvedie dokument Cesty Slovenskom. Krátko po štrnástej bude pokračovať vo vysielaní najnovšieho seriálového spracovania Anny zo Zeleného domu z dielne Netflixu.

O 15:35 si diváci budú môcť pozrieť absolútnu klasiku, v programe dostane priestor Ben Hur. Po spravodajskom bloku, svoj hlavný vysielací čas od 20:30 venuje unikátnemu filmu z roku 1966 Majster Kat, v hlavných úlohách Vlado Müller, Štefan Kvietik, Emília Vášáryová, Peter Debnár, Jozef Budský, Zuzana Jariabková, Oľga Adamčíková, František Dibarbora. Večer uzavrie filmom Posledný mohykán.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízia JOJ #Nový rok #oseriáloch #televízia Markíza #2021