Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší televízny prepadák roka 2020: Málokto by čakal, že to bude toto

Tento rok bol pre televízie mimoriadne ťažký a v mnohých smeroch aj prekvapivý. Koronakríza totálne zmenila ich fungovanie. Na jeseň, keď prišlo k reštartu vysielania sa predpokladalo, že diváci budú hladní po všetkých premiérach. Opak bol pravdou.

30.12.2020 07:00
zlatá maska, Foto:
Zlatá maska u divákov pohorela, je to televízny prepadák tohto roka.
debata (11)

Najhoršie pohorela nová ťažisková šou na Jojke. Zlatá maska valcuje rebríčky sledovanosti po celom svete, no na Slovensku a v Čechách katastrofálne pohorela. Pritom spracovaním sa veľmi nelíšila od zahraničných produkcií.

Zabrala len prvá epizóda, ktorá prekonala 500-tisícovú hranicu, od ďalšieho týždňa to išla strmhlav dole. Po niekoľkých presunoch, šou skončila v programe na okraji záujmu a s katastrofálnymi podielmi. Je teda jasné, že Zlatá maska to u nás skúsila prvý a poslednýkrát. Pritom v USA, ale aj európskych krajinách relácia láme rekordy sledovanosti a dokonca koncom decembra bude mať premiéru v Spojených štátoch spin-off šou s názvom The Masked Dancer.

Po prvej úspešnej časti išla sledovanosť strmhlav dole, v oboch krajinách. Rozdiel medzi prvou a druhou časťou bolo 50%. Neskôr prišli presuny z nedeľného prime-timu, na sobotu. Zlatej maske robil predskokana úspešný Uhorčík, ani to nepomohlo ani to. Jojka vysunula šou ešte viac do noci, až okolo 23. hodiny, aby svoju najväčšiu traumu posledných rokov, bez väčšej pozornosti dovysielala.

Ako dopadlo finále? Stručne povedané, bez väčšej odozvy, ako ostatné epizódy. Rozlúčka so Zlatou maskou dosiahla len 12% podiel na trhu a bola na chvoste rebríčka sledovanosti. Od presunu na 23. hodinu sa nič iné ani nedalo očakávať.

Fiasko Zlatej masky asi len málokto očakával. Licencované formáty u nás zaberajú a toto je prvýkrát, keď neuspela veľká ťažisková šou. Je teda jasné, že tento formát sa na slovenských obrazovkách viac neobjaví.

Šou Zlatá maska Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Zmrzlina zo šou Zlatá maska.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #2020 #televízia JOJ #prepadák #oseriáloch #Zlatá maska